Az önszeretethez vezető út rögös, de megéri végigmenni rajta

Az önszeretet az egyik leginkább hanyagolt fogalom manapság. Sokan azt gondolják, hogy az önszeretet az, amikor önmagadat helyezed a világegyetem középpontjába. Önmagad szeretete azonban nem egyenlő az egoizmussal.

Önmagadat szeretni egyszerűen azt jelenti, hogy tudod, hogyan és mikor húzd meg a határaidat. Biztosan te is kerültél már olyan helyzetbe, hogy túlterheltnek és kimerültnek érezted magadat. Ennek az volt az oka, hogy olyanra is igent mondtál, amire nemet szerettél volna.

Nem húztad meg időben a határaidat, és kihasználták…

A kemény igazság az, hogy félünk őszintének lenni és kommunikálni a szükségleteinket. Félünk, hogy a másik megharagszik ránk, elveszítjük a bizalmát, a szeretetét. Ezért inkább fejet hajtunk.

Ez ismerős, ugye?

Talán vannak pillanatok, amikor kevésbé érzed fontosnak a saját szükségleteidet, mint a másikét, de ez nem igaz. Te legyél önmagadnak a legfontosabb.

Ha így teszel, nem folyatod el a saját erődet, megszabadulsz a kimerültségtől és fel tudsz töltődni energiával. Ahogy a mondás tartja: csak teli kosárból lehet adni.

Haa te nem vagy jól, hogyan akarsz boldogító párkapcsolatot? Ha te nem vagy jól, hogyan akarsz anyaként minőségi időt tölteni a gyerekekkel?

Ne vedd semmibe se az érzéseidet, se a szükségleteidet. Ezt jelenti az önszeretet. Amikor nem csinálod ki magadat. Ne feledd, hogy mindig lesz olyan, akinek nem leszel elég jó, bármit teszel is. Akkor meg minek energiát adni neki?

Sokkal fontosabb, hogy a saját utadat járd és az energiáidat a szeretteidnek add. Nem?

Az önmagad szeretetéhez vezető út talán hosszú és rögös, ugyanakkor megéri végigmenni rajta. Ez egy folyamat. Talán eltart majd egy ideig, míg elmélyülsz az érzésben, ám amikor megtörténik, azt fogod érezni, hogy megérte.

Mert az önszeretet mindig megéri.

A Nőiségnaplóban is foglalkozunk az önszeretet témájával. Egy rövid leírás utáni önismereti kérdésekkel és feladattal mélyülhetsz el önmagadban.

Tudj meg többet a naplóról a linkre kattintva: https://alomgyar.hu/konyvek/sienna-cole-ludanyi-bettina-noiseg-naplo

No Comments