Októberi borzongás! 5 könyv, amit nem lehet letenni…

Az ősznek is megvan a maga varázsa. Nemcsak a színpompás, lehulló faleveleknek jött el az ideje, hanem a meleg teáknak, a bekuckózásnak és az izgalmas, borzongató könyveknek is. Ajánlásunkban összegyűjtöttünk néhány csavaros történetet, amely (szerintünk) kihagyhatatlan ebben a hónapban.

Soren Sveistrup: A gesztenyeember

Történetünk Koppenhága külvárosában játszódik, és semmi jót nem ígér. Egy csendes októberi (!) reggel a rendőrség egy fiatal, egyedülálló anya holttestére bukkan. Nem egyszerűen meggyilkolták, de meg is csonkították.

Az ügyet egy fiatal, ambiciózus detektív kapja, és megkezdődik a nyomozás. Vajon mire fog bukkanni Naia Thulin, és hogyan viseli majd? A nyomozóval együtt futhatunk versenyt az idővel ebben a regényben.

Ide kattintva tudod beszerezni!

Ludányi Bettina: Festménybe zárt lelkek

A rendőrség egy kivéreztetett női holttestet talál Houston egyik sötét sikátorában. Az ügyben Scott C. Flynn nyomozó, a Mögötted! c. regény egyik főszereplője, kezdi meg a nyomozást… És nagyon nem tetszik neki, amit talál.

Eközben egy festőművész vérbe mártja ecsetét, és újabb brutális műalkotás születik meg a kezei által. A kérdés csak az: meddig tarthatja még titokban tetteit?

Ebben a regényben egy sorozatgyilkos elméjébe nyerhetünk bepillantást, miközben együtt izgulunk azért, hogy a festőnk legújabb kiszemeltje időben kiutat találhasson a gyilkos karmai közül.

Ide kattintva tudod beszerezni! 

Stephen King: Kedvencek temetője

Dr. Louis Creed mellé szegődik a szerencse: kiváló állást kap, aminek köszönhetően az idilli New Englandbe költözik családjával. Minden jól alakul, egészen addig, amíg el nem ütik a lányuk imádott cicáját.

A jószágot az állattemetőbe viszik, ám akkor még nem tudják, hogy nem fog békében nyugodni… A macska ugyanis visszatér, de egy kicsit máshogy, mint ahogy legutóbb látták.

Vajon mit tesznek a szülők, amikor nem egy állatot veszítenek el, hanem az egyik gyermeküket? Stephen King hátborzongató regénye hidegrázós élményeket tartogat számunkra.

Ide kattintva tudod beszerezni! 

Daniel Cole: Rongybaba

A rendőrség különös holttestre bukkan egy londoni lakásban. Egyetlen testet fedeznek fel csupán, viszont hat áldozat testrészeiből varrták össze. Vajon ki követhette el a borzalmakat? És legfőképp: miért?

William “Wolf” Fawkes és a társa azonnal megkezdik a nyomozást, ám nem minden úgy alakul, ahogy tervezik. Sajtóhiénák hadával kell szembenézniük, és a szalagcímek egyre csak a Rongybabás gyilkos nevét kántálják.

Milyen váratlan fordulatokkal kell még szembenézniük a rendőröknek?

Ide kattintva tudod beszerezni! 

Edgar Allan Poe: A fekete macska

Ez a kötet Poe legjobb és leghíresebb novelláit foglalja össze. A krimi atyjának tartott író a 19. századi irodalom legkülönösebb figurája. Detektívtörténetei és bűnügyi novellái a mai napig híresek és közkedveltek.

Horrorisztikus eszközök, nem várt fordulatok és borzongató feszültség fűszerezi meg az ebben a kötetben fellelhető novellákat. Mi másra vágyhatnánk egy borongós őszi délutánon, mint Poe hamisítatlan stílusa és egy bögre forró tea?

Ide kattintva tudod beszerezni! 


No Comments