8 emlékeztető arra az időszakra, amikor minden nehéz – és talán pont most van erre szükséged …

Vannak olyan szakaszai az életünknek, amikor a dolgok valahogy nehezen jönnek össze. Mintha kicsúszott volna a kezünkből az irányítás, és az élet csak úgy megtörténne velünk. Ráadásul katasztrófákkal és fájdalmakkal övezve. Ilyenkor jusson eszedbe mindig, hogy…

1. Legyen bármi a világban, a tetteidet, a gondolataidat és a hozzáállásodat képes vagy irányítani. Ez azt jelenti, hogy mindened megvan ahhoz, hogy bármilyen rossz helyzetből kilábalj. A te felelősséged, hogy kihúzd saját magadat a gödörből.

2. Hamarosan vége lesz. Valahányszor nehéz időszakon mész keresztül, tudd, hogy nem tart örökké. Bizonyítsd be magadnak, hogy igenis bírod! Minden alkalommal, amikor valami nehéz történt veled, túlélted. Sőt, sokkal erősebben jöttél ki belőle. Ez a jövőben sem lesz másképp.

3. Néha rossz dolgok történnek. Ennyi. Rengeteget lehet tanulni belőlük, bár olykor nincs tanulság sem. Egyszerűen… ilyen az élet. Ha szomorú vagy emiatt, akkor legyél szomorú. Ne erőltesd a pozitivitást. Hagyd, hogy az érzések szabadon áramoljanak benned.

4. Talán úgy érzed, egyedül vagy a fájdalmaiddal. A valóság azonba az, hogy rengeteg ember van, aki ugyanazt érzi, mint te. Nem vagy egyedül. Még akkor sem, ha most úgy tűnik.

5. Bármikor dönthetsz másképp. Sem a párodat, sem a főnöködet nem tudod megváltoztatni, de a kapcsolatod állapotát és a munkahelyedet igen. Mindig van olyan aspektusa a nehézségeidnek, amelyen változtathatsz. Több szabadságod van, mint gondolnád.

6. Ha hirtelen valami rosszul sül el az életben, talán belemész egy negatív érzelmi spirálba, és utána minden más is elromlik… Attól, hogy egy dolog félrement, nem jelenti azt, hogy el kell süllyedned a mocsárban. Az élet tud szép is lenni.

7. Senki sem tökéletes. Mindenki követ el hibákat. Ne legyél túl kemény magaddal. Ha valamit elrontottál, akkor elrontottad. Kész. Pont. Legközelebb nem lépsz bele a csapdába. Tanulj belőle, és próbálj meg odafigyelni a jövőben!

8. Néha a dolgok egyszerűen nehezen mennek, de ez nem azt jelenti, hogy rossz úton vagy. Csak haladj lépésről lépésre a céljaid felé, és idővel el fogod érni. Egy nap mindent megkapsz, amire vágysz.

No Comments