Nem jó ötlet visszatérni ahhoz, aki összetörte a szíved

Soha nem jó ötlet bízni abban, aki számtalanszor okot adott már arra, hogy ne bízz benne. Nem jó ötlet beengedni valakit az életedbe abban reménykedve, hogy ezúttal minden másképp lesz. Nem jó ötlet odaadni a szívedet annak a személynek, aki egyszer már eldobta.

Nem jó ötlet hinni annak, aki korábban százszor is hazudott neked. Soha nem jó ötlet hinni a szavainak, és figyelmen kívül hagyni a tetteit. Nem jó ötlet hagyni, hogy megússza a hazugságai következményét. Hogy megússza mindazt a rosszat, amit veled tett.

Nem jó ötlet számítani, támaszkodni rá, miközben tudod, hogy legalább ezerszer okozott neked csalódást. Nem jó ötlet éreztetni vele, hogy szükséged van rá, miközben annyiszor cserben hagyott. Soha nem jó ötlet vakon hinni annak a szavában, aki egyszer is kihasznált már téged.

Nem jó ötlet kizárni másokat az életedből miatta. Nem jó ötlet őt állítani a mindennapjaid középpontjává és tőle eredeztetni a boldogságodat. Nem jó ötlet új esélyt adni valakinek, aki annyiszor eljátszotta már, mint ő.

Nem jó ötlet azt hinni, hogy az meg fogja tudni gyógyítani a szívedet, aki egykor összetörte. Nem jó ötlet figyelmen kívül hagyni, milyen fájdalmat okozott neked. Az sem jó ötlet, hogy dédelgeted a rossz emlékeket, viszont hiú ábrándokba is kár ringatnod magadat. Vannak megbocsáthatatlan dolgok, és olyan károk, amiket egyszerűen nem lehet helyrehozni.

Nem fogod tudni meggyógyítani a szívedet, ha olyan valaki kezébe adod, aki már egyszer összetörte. Nem jó ötlet visszamenni ahhoz az emberhez, aki ennyi szenvedésre kárhoztatott a tetteivel. Mert el fogja mondani azt, amit hallani akarsz, utána újra szét fogja zilálni az életedet. Te pedig ugyanott találod magadat, ahol most vagy. Ott fogsz állni elkeseredve, az összetört szíved darabkáival a kezedben.

Ezért nem jó ötlet esélyt adni valakinek, aki azt ígéri, hogy megváltozik és nem okoz neked több fájdalmat. Mert tízből kilencszer újra meg fogja tenni…

1 Comment

  • comment-avatar
    Mata Alexandra 2021 október 24. (3:55 de.)

    edesem az irtni haza rosszt istem mult husegel beteg es eros satan az anyu anna korhaz pesti nem jarok szerelem isten bizz