Erő kell ahhoz, hogy el tudd engedni őt…

Erő kell ahhoz, hogy távol maradj valakitől, aki ennyire hiányzik. Még akkor is, ha kétségbeesetten vágyod hallani a hangját. És még akkor is, ha semmi esélyét nem látod annak, hogy valaki hozzá hasonlót találj. Erő kell ahhoz, hogy esélyt adj magadnak a továbblépésre. Egyedül is rendben leszel, képes vagy túlélni ezt is, mint oly sok mindent ezelőtt.

Erő kell ahhoz, hogy eldöntsd, jobbat érdemelsz. Megbecsülés, tisztelet és szeretet jár neked. Erő kell ahhoz, hogy felismerd, mely igényeid nem teljesültek ebben a kapcsolatban, és tegyél valamit ez ellen. Erő kell ahhoz, hogy megváltoztasd az életed.

Erő kell ahhoz, hogy törölj minden üzenetet tőle, búcsút mondj a közös képeknek és figyelmen kívül hagyd a hívásait. Erő kell ahhoz, hogy félretedd az érzéseidet, és ebben a helyzetben logikusan gondolkodj, cselekedj. Erő kell ahhoz, hogy beismerd, a szereteted ellenére is több kárt okozott neked, mint hasznot.

Annyira csábító megbocsátani, több esélyt adni, remélni, hogy a dolgok legközelebb máshogy lesznek. De elég erős vagy ahhoz, hogy felismerd, ez a kapcsolat nem működik. Elég erős vagy ahhoz is, hogy őszinte legyél önmagaddal és a körülötted lévőkkel. Elég erős vagy, hogy meglásd a szörnyű igazságot ahelyett, hogy elhinnéd a szép hazugságot.

Erő kell ahhoz, hogy figyelmen kívül hagyd azokat az embereket, akik elítélnek téged a döntésed miatt. Akik könyörögnek, hogy adj neki még egy esélyt. Akik azt feltételezik, hogy te vagy a rosszfiú ebben a történetben. Erő kell ahhoz, hogy elfogadd, néha nincs más út, mint egyszerűen elengedni azt, akit egykor mélyen szerettél.

Erő kell ahhoz, hogy beismerd, jobb lesz neked nélküle. Erő kell a távozáshoz és a távol maradáshoz is. Amikor kiiktatsz egy mérgező személyt az életedből, és önmagadat helyezed a középpontba, nem szabad rosszul érezned magadat emiatt.

Légy inkább büszke, hogy most végre önmagadat választod. Hiszen kellett ahhoz erő, hogy ezt végre megtedd.

Ez is érdekelhet:

No Comments