A szakítás olykor egy hosszú, alattomos folyamat eredménye

A szakítás nem olyan, mint amikor letéped a sebtapaszt. Olykor nem hosszadalmas, és nem csak egy pillanatig fáj. Néha ez egy hosszú és lassú folyamat. És valójában sokkal korábban kezdődik, mint gondolnád…

Azzal indul, hogy szép lassan elveszíted az érdeklődésedet a másik iránt.  Minden alkalommal egy kicsit kevésbé fáj, hogy nem töltötök együtt annyi időt, mint régen. Kevesebbet hívjátok egymást, nem történik annyi üzenetváltás sem. Nincsenek jó éjt smsek, és az a legszörnyűbb az egészben, hogy már nem is hiányzik.

A vágy is alábbhagy…

Lassan elveszik a bizalom és az érdeklődés. Elkezdetek távolodni egymástól, ám ezt az elején még talán észre sem veszitek. Annyira belesimultatok a megszokásba, hogy az apró változások fel sem tűnnek.

Kevésbé tűnik fel, ha néhány napig nem látjátok a másikat. Apránként szétváltok, távolodtok, majd egyszer csak arra eszméltek, hogy már akkora a távolság, mint egy szakadék.

Néha azért még ennek ellenére is próbálkoztok. Egészen addig, amíg rájöttök, hogy már nem hiányoztok egymásnak. Nincs ott az a mély és erős vágy az „együtt”-ért. Többé egyikőtök sem fontos a másiknak.

Nem foglaltok el előkelő helyet egymás szívében. A gondolataidat sem ő uralja már.

Viták sincsenek. Mi értelme? Elmúlt a hevesség, mert már nem számítotok egymásnak. Apránként elveszítettétek egymást, és olyan messzire sodródtatok, hogy már nincs visszaút.

Végül a szakítás nem heves veszekedések közepette történik, hanem úgy, mint az eltávolodás: csendben és érzelemmentesen. Szívszorító látni, hogy tudott két ember idegenné válni egymás számára. Ám már csak a szép emlékekbe kapaszkodtok és nem egymásba.

Nincs más hátra, csak a hivatalos lezárás. Kimondani, hogy vége.

Számtalan módon elhagytátok egymást az elmúlt időszakban, ideje végső búcsút venni. Hivatalossá teszitek, mert ez a módja. Aztán elsétáltok, és már nem fogtok visszanézni. Idővel az emlékek is megfakulnak, az együtt töltött pillanatokat pedig elnyeli a múlt köde.

Így lesz egy vad szerelemből por és hamu. De nem egyik pillanatról a másikra történik. Egy hosszú és alattomos folyamat eredménye ez.

1 Comment

  • comment-avatar
    Mata Alexandra 2021 november 9. (7:57 de.)

    eletem az te a no ami nem szeret a j husegel az edesem hamis ember a szakits te igen vad szerembol aza lelek szivben te