LOADING

Type to search

Főoldal Utazom

Rovos, a luxusvonat, Afrika büszkesége

Share

A Rovos vonaton utazva egy kicsit mindannyian romantikus hősnőnek képzelhetjük magunkat. Csodálatos és luxus vagonokban mesebeli afrikai tájra csodálkozhatunk. Nézd meg a képeket és te is a szívedhez kapsz majd… (A gyönyörűségtől. Aztán az árától…)

Azt hiszem nem is kezdhetnénk mással az utazást, mint egy afrikai kalanddal. Ez a vonat egyaránt kínál utakat a Jóreménység foktól a Mpumalanga Nemzeti Parkon át a Viktória vízesés érintésével a Karoo félsivatagig. Mindezeket a csodákat a vasúttársaság öt felújított – Edward korabeli ízlésvilágú – mozdonyával élhetik át az utazók, melyek mindegyike – a vasútrajongók körében is – igazi különlegességnek számít.

Rovos Rail luxusvonatain minden egyes kocsinak külön története van, a legrégebbi 1911-ből származik és néhány fülkéhez királyi személyek neve fűződik. A régi kocsikat tökéletesen felújították, a nemes faburkolatok és a korabeli bútorok romantikus és békés hangulatot árasztanak. Mindhárom vonathoz két-két viktoriánus stílusban berendezett étkező kocsi tartozik. Az utazás során az elbűvölő tájat a megfigyelő kocsikból csodálhatják meg az utasok, amelyhez egy kis dohányzó nappalit is illesztettek.

441013-rvrdeluxecross1lres

A vonat közepén nemdohányzó nappaliban múlathatják az időt, amely az ajándékboltnak is helyet ad. Lelkes és hozzáértő séfek gondoskodnak arról, hogy ne csak a látnivalók maradjanak emlékezetesek. A svédasztal kínálatából mindenki igénye szerint válogathatja össze reggelijét.

460914-rvrdiningbanqserv1blres

Az Edward korabeli ízlésvilágot tükröző fülkék légkondicionáltak, mindegyikükben van íróasztal és széf valamint minibár. A bár és a szoba szerviz is 24 órában áll az utazók rendelkezésére. A Royal Suite lakosztályok 16 m2-en nyújtanak mesebeli környezetet, külön nappalival és fürdőkádas, tusolós viktoriánus fürdőszobával kényezteti lakóit.

RVR-SuiteDeluxeDouble-HighRes

 

luxusvonatok a Pretoria északi részén található, koloniális stílusú Capital Park állomásról indulnak, mely a Rovos Rail összes irodájának és egy vasúttörténeti múzeumnak is otthont ad.

RVR-RoyalBathroom-HRes

A Rovos Rail honlapján a bemutatkozó leírásban egy nagyon fontos dolgot találtunk! „Az utazás szellemének és a környezet szépségének szenteltük magunkat, ezért sem rádiót sem televíziót nem találsz a vonaton. A telefont, a lap-topot és egyéb eszközeidet is kérünk, csak a lakosztályodban használj, így nem zavarod utas társaidat.”

Rovos Observation game

És hogy fest egy három napos Pretoria – Fokváros (1.600 km) út? Így:


1.nap Indulás a Rovos Rail saját tulajdonban levő Capital Park állomásáról a Pride of Africa luxusvonat fedélzetén 15:00-kor.


2. nap Érkezés Kimberley-be délelőtt 10:00-kor. A világ legnagyobb kézi erővel kivájt bányalyukának, a Big Hole-nak a felfedezését követően látogatás a Gyémánt Múzeumban. 12:30-kor indulás Matjiesfonteinbe de Aar és Beaufort West érintésével.


3. nap 8:15-kor városnézés a Mr Logan által 1890-ben pihenőállomásként alapított bájos kisvárosban, amely tökéletesen megőrizte viktoriánus hangulatát. 10:30-kor indulás Fokvárosba a Touws folyó, de Doorns és Worcester érintésével. Érkezés Fokvárosba a vonatállomásra 18:00-kor. Indulási napok: kedd, szerda, péntek. A vonat az utat a másik irányba is megteszi. Indulási napok: hétfő, szombat, kedd.

469540-rvrdiningpillar2lres41Az utazás 348.000 Ft-tól 698.000 – Ft-ig terjedő összegben foglalható. A közel hétszázezres árat a Royal Suite-ért kell kipengetni. Tartalmazza azonban az étkezéseket, és a belépő jegyeket is.
Indulnál? Itt foglalhatsz:

The Luxury Train Club www.luxurytrainclub.com
(Forrás: aranyosfodorka.blogspot.hu, www.erdekesvilag.hu,  www.luxorium.huwww.rovos.com)

Rovos RVR-VicFallsBridge2-HRes Rovos station 2 Rovos station lounge 2

Tags: