LOADING

Type to search

Ajánlom Főoldal

Miranda Priestly védelmében – avagy az ördög lábán van-e a Prada?

Share

Néhány napja újra megnéztem az Ördög Pradát visel című filmet. Talán azért mert évek óta nem láttam már, és időközben én is öregedtem (picit), de a film végén felháborodva vágtam a DVD-t a sarokba. Nem értem mi a gond Miranda Priestly-vel?! És komolyan, miért nyavalyogja végig a filmet Andy, aki az első jóképű hapsi karjába dől, miközben otthon szerető férfi várja?!

Nézzük meg más szemmel. Sajnos óhatatlanul jött a kérdés a (nyilvánvaló) fejembe: vajon ha Miranda férfi lenne, akkor is ő lenne maga az Ördög? Vagy azt mondanák róla, ez egy kemény kezű férfi, aki határozottan és okosan irányít egy több milliárd dolláros üzletet. Ja, és nem csak kitűnő üzletember, hanem tehetséges, kreatív elme is! Ráadásul sármos, és mindig jól néz ki?

Jó, persze vannak rémes dolgai (Harry Potter kézirat például) de valahogy a főnökökkel nem olyan elnézőek az emberek. Mindenkinek lehet rossz napja. És igen, nem vagyunk szentek. Néha az alkalmazottak hibáit kicsinyes bosszúval toroljuk meg. Avagy nagyon könnyű utálni egy Miranda féle női (!) főnököt.

„Még körülbelül 15 év kell ahhoz, hogy egy nő is a férfiakéval azonos eséllyel induljon egy vezető állásért Magyarországon” – olvastam egy szociológus tanulmányát. ”A magyar társadalom ugyanis túlzottan ragaszkodik a hagyományokhoz, még mindig az a megszokott, ha a főnök férfi. A magyar politikában is alig vannak nők, holott másutt már egyáltalán nem szokatlan a női kormány- vagy államfő.”img-3548639472

Egy másik statisztika szerint, Magyarországon az emberek nagyjából fele nem választana női főnököt vagy beosztottat, de vele egy szinten lévő kollégának is csak kb. minden negyedik ember alkalmazna nőt – derült ki a Gemius kutatásából.

Szóval akkor hol is van a nagy női egyetértés? Csak akkor működik, ha a kávézóban kell csacsogni a legújabb divatról ebéd szünetben? Azt már nem tudjuk értékelni, ha nálunk okosabb, tehetségesebb és kreatívabb nőt raknak a fejünk fölé főnöknek? Lássuk be, a sztereotípiák működnek: vajon kivel feküdt le? (Persze ez is egy verzió, és ehhez is tehetség kell… egészen más fajta, mint a szakmai tudás) Az esetek többségében azonban viszonylag hamar kiderül: senkivel. Az ugyanis kevés a kinevezéshez. Legalalábbis egy komoly cég esetében…

Lássuk akkor, hogy miért védem meg Miranda Priestly-t?

  • Nyilvánvaló, hogy ért ahhoz, amit csinál. Nem véletlenül van ott, nem véletlenül hallgat rá mindenki. Alkalmazottak, újságírók, tervezők – művészek. Igen van hatalma. Megdolgozott érte. Érdemes lenne tanulni tőle. Jó lenne ha elfogadnánk, ma Magyarországon egy nőnek kétszer olyan keményen kell dolgozni egy komoly pozícióért (és pozícióban), mint egy férfinak. Ez tény. Tehát miért is nem vagyunk büszkék arra, ha női főnökünk van?
  • Viszonylag könnyen kezelhető főnök. Egyértelmű utasításokat ad – ezek egyértelmű és gyors megoldását várja el. (Jó, oké, tényleg túlzás, hogy menj és hozz egy csomó sálat a Herméstől, de ha már egyszer egy divatlap szerkesztőségében dolgozol, jó lenne, ha tudnád, hogy mi az a Hermés…) Személyes tapasztalatom szerint nincs annál rosszabb, ha a vezető nem tudja mit akar. Ha tőled várja a megoldást. Ez Miranda esetében kizárt: elmondja mi a feladat, neked csak egy dolgod van: végre hajtani.
  • Nincs kérdés, hogy a mai nap hogy fog zajlani: kemény lesz. A jó főnök már az elején lerakja az alapokat, hogy később senkit ne érjen meglepetés. Ja, hogy melózni kell az előbbre jutásért? Jó reggelt! Igen, dolgozni kell érte. Aki nem bírja, az az elején ki fog esni. És ez mindenkinek jobb így. Nem baj, ha más tempóhoz vagy szokva – akkor másik állás kell neked. Nem mindenki bírja a kemény kezet, és nem is biztos, hogy megéri hozzá edződni.

miranda

  • Romokban van a magánélete. Nagyjából mindig. Hogy is lehetne másként, hiszen a valódi szerelme a munkája, a magazin. Emellett kevés dolog fér el. (Próbál a gyerekeivel zöld ágra vergődni, ez többször is kiderül a filmből.) Kérdés, hogy ezzel fárasztja-e az alkalmazottakat? Nem. Mert profi. Ugyanakkor Andy nem ér oda egy esti partira és brühühü… megint csak azt tudom mondani, nem minden állás való mindenkinek. A valódi profik elválasztják a magánéletüket és a munkájukat. Miranda ilyen. Az, hogy ez jó döntés-e az az ő dolga. Az is, hogy a magánéletétben mit csinál.
  • Valójában Andy rengeteget köszönhet neki. A kezdetektől esélyt ad, próbára teszi, kihívások elé állítja – és a lány ezeknek meg is felel. Nem titkolja, hogy sokat vár új asszisztensétől, és amikor látja a fejlődését újabb esélyt ad neki (Párizs), sajnos igen, egy másik kedves szereplő kárára. (Tényleg olyan kedves? Ez egy másik vita tárgya.)

Ha a filmből kivesszük a nyilvánvalóan eltúlzott, drámai és komikus elemeket, kapunk egy női főnököt, aki kőkeményen dolgoztatja az asszisztenseit, de ezt honorálja is. Pénzzel, utazással, előre lépéssel – és a végén még egy jó ajánlólevéllel is.

Szóval akkor mi a gond Miranda Priestly-vel? Túl sok a dráma? Egy magazin szerkesztője… nem kevés művészi érzékkel megáldva. Legyen dramatikus, legyen hisztis! Tessék kibírni és szeretni a női főnökök és kollégák női oldalát is! Ez is hozzájuk tartozik! (Jó, oké, persze hazabeszélek.)

608a6d5563469e6c27d14d2a29be3376

Tags:
Hidasi Judit

A Goodstuff Magazin alapítója, főszerkesztője, író, újságíró. Hisz a szavak erejében, a rock and rollban és a nőkben. (És persze a férfiakban...) Jelenleg hatodik könyvén dolgozik, Április út című regénye Szlovéniában érettségi tétel. Elkötelezett híve a szakmájának, az oktatásnak, és az új dolgok felfedezésének. Ide írhatsz neki: goodstuffmagazin@gmail.com Könyveit itt keresd:gabo.hu és publio.hu(És a könyvesboltokban.)

  • 1

You Might also Like