LOADING

Type to search

Ajánlom Szépítkezem

A szépség és nyugalom szigete a belvárosban

Share

Bajban vagyok. Eddig a csoki és az online vásárlás volt a mentsváram a stresszre. A minap azonban egy olyan helyen jártam, ahol még az ajtóból is kétszer fordultam vissza. Hogy miért? Mert olyan jól éreztem magam. Ez viszonylag ritkán fordul elő, ha egy boltban járok.

Szerencsések azok, akik tudják a titkot, hogy a nyugalom és szépség szigete a Jászai Mari téren található. A Yamuna üzlete az. (Az egyetlen az országban!) „Vannak olyan vásárlók, akik csak azért jönnek ide, mert rossz napjuk volt, kipróbálnak egy-két krémet, beszélgetünk kicsit, aztán mennek is tovább.” – mondja Szandra az üzletvezető, aki külsejét tekintve inkább úgy fest nyári ruhájában, mint egy vidám tinilány, aki a második randijára készül éppen, egy nagyon kedves fiúval a platán fák árnyékában. „Tetszik a szemüveged!”-mondja nekem. Igen, nekem is az övé.

Egy vevő érkezik, aki saját bevallása szerint mindenre allergiás. Vagyunk így ezzel páran. És sajnos olyanok is, akik kipróbáltak már mindent. Ő is ilyen. Tizenöt perc múlva még mindig a boltban van, és még mindig foglalkozik vele az eladó lány. Kérdezi, faggatja. Allergiáról, napi rutinról, szépségápolásról. Kedvet kaptam beszállni a beszélgetésbe, az én hajamra is kéne shea vajas pakolás…

_g5b5794

„Óriási keveredés van a kozmetikumok piacán.” – folytatja vendéglátóm. „A vásárlók közül kevesen tudják, hogy mit jelent a „bio összetevő”, hogy mi a natúr termék, hogy ami kézzel készül, az nem feltétlenül természetes, és, hogy ha van benne bio alapanyag, az még nem jelenti azt, hogy maga a termék is bio. Jó lenne, ha tudatosabban választanánk kozmetikumot, ha elolvasnánk, hogy mit tartalmaz és nem a marketing alapján döntenénk. Néha olyan komoly bőrbetegségekkel jönnek be hozzánk, hogy inkább orvoshoz küldjük és nem a krémes polchoz. Okozza ezt a kozmetikai ipar…”-teszi hozzá, amikor elképedek.

Bányai Alexandra története inspiráló. Hogy hogy került ide? Hogy hogy lett a Yamuna szíve, lelke?

„A Yamuna egyik sajtótájékoztatójára voltam hivatalos és találkoztam Zsolttal, akinek hozzáállása és szakmai alázata nagyon megtetszett. Imádom a krémeket és éppen a problémás bőröm miatt értek is hozzá, nem beszélve az emberekkel való beszélgetésről, de azt hiszem magába az eszmébe szerettem bele. Egy szó mint száz, ez volt nekem az álommeló, amit meg is kaptam. Az évek során rengeteget tanultam az összetevőkről, de mivel napról-napra változnak a dolgok nagyon résen kell lenni!”

Ezt néhány kérdéssel később én is testközelből tapasztalom. Ugyanis, amikor eljön az én időm, (jelesül: Yamuna termékekkel megpakolva hagyom el a helyszínt) hosszan beszélgetünk az érett bőr szükségleteiről, kezdve a tetővel folytatva a talpig.

„Ezek mind natúr termékek – és ezt a szó helyes értelmében mondom. A vásárlók gyakran kérdezik miért nem erősebb az illat. Hát mert kevés parfümöt tartalmaz, és az is antiallergén.”

Logikus.

Ötlépéses Yamuna testápoló rutin mellett döntünk, amelyet kifejezetten nekem állít össze a „stáb”. Boldogabb nem is lehetnék a kincseimmel, és már alig várom, hogy leszálljon az est, hogy elbújhassak a budoáromba szépítkezni … Az est leszáll, azonban olyan viharral, hogy a gyermek még tizenegykor is az anyukáját akarja. Ötlépéses az ablakban, marad a másnap.

Ami külön jó, mert délelőtt bölcsi, van egy kis időm magamra. Talán még egy könyv is jöhet. Nade. A Yamuna kényeztetés, ahogy néhány perc múlva átkeresztelem, a következő lépésekből áll.

Ligetszépe olajos tusfürdővel indítok. Talán nem szentség törés, hogy a vízbe is cseppentek belőle, kicsit habos lesz tőle, de való igaz, az illata nem bódít el. Szeretem. Mosakodni is szeretek vele, pedig alapvetően szappan párti vagyok.

Az arcomra Yamuna Gyümölcssavas Peeling kerül, ami órákkal később is remek választásnak bizonyul, nem szárít, ellenben feltölti a szomjas bőröm.

premium_gyumolcssavas_peeling_200ml

 

Szárítkozás után jöhet a Shea Vajas testvaj, amiről csak tényleg szuperlatívuszokban tudok beszélni. A tegnapi „okítás” után ugyanis most már tudom, hogy mitől más ez, mint sok más társa a piacon. Nem tartalmaz szilikont. Ettől van ugyanis, hogy még reggel is érezni az előző este felkent testvajat. Előfordult már az is, hogy darabokban szedtem le a kádban az előző nap használt terméket. Na, ezt itt nincs. Van viszont isteni illat, és nagyszerű állag. Kevés is elég belőle.

Az arcomra Renessence arckrémet kenek és még egy rítust bevetek, amit nyáron mindig szoktam: a felvitt arckrémre rózsavizet fújok. Így a krémmel az is könnyedén beszívódik, és elképesztően gyorsan érződik az eredménye. Hidratált, puha bőr, ami nem vízhiányos.

premium_renessence_nappali_krem_50ml

[message type=”success|error|info|notice”]Szerintem a lényeg valahol ott kezdődik, hogy a Yamuna Jászai Mari téri üzletében értenek a nőkhöz. Értenek a szükségleteikhez, és nem fáradtak, nem fásultak kérdezni. Hogy ennek a cég politikájához, vagy Szandra elhivatottságához van-e több köze nem tudom.[/message]

Ha van időtök akkor irány a Yamuna üzlete (Budapest, Jászai Mari tér), vagy a webshop ahol valamennyi terméket beszerezhetitek! Ajánlom jó szívvel, és a tegnapihoz képest sokkal szebb bőrrel!

Tags:
Hidasi Judit

A Goodstuff Magazin alapítója, főszerkesztője, író, újságíró. Hisz a szavak erejében, a rock and rollban és a nőkben. (És persze a férfiakban...) Jelenleg hatodik könyvén dolgozik, Április út című regénye Szlovéniában érettségi tétel. Elkötelezett híve a szakmájának, az oktatásnak, és az új dolgok felfedezésének. Ide írhatsz neki: goodstuffmagazin@gmail.com Könyveit itt keresd:gabo.hu és publio.hu(És a könyvesboltokban.)

  • 1
Next Article

You Might also Like