LOADING

Type to search

Ajánlom

Kik vagyunk mi?

Share

A Good Stuff csapata bemutatkozik, mert úgy érezzük, eljött az ideje! Narrátor: Hidasi Judit főszerkesztő.

Az egész valahogy úgy kezdődött, hogy motoszkált a fejemben egy gondolat. No nem az a gondolat, ami azóta motoszkál, mióta az eszemet tudom, ami az “írhatnék” szócskával tökéletesen kifejezhető, hanem sokkal inkább az: olvashatnék.

A negyvenet idén márciusban csaptam el, és bár az időm nagyobbik részét monitorok között töltöm, még sem találok olyan női oldalt, ahol minden van, ami engem érdekel, és semmi olyan, amitől falra kell másznom.

Azt hiszem először Kánya Kingával beszéltem erről, a Kimenő egyik rendezvényén, ahol éppen frissen indult vállalkozások női vezetőinek tartott önismereti tréninget és ahol én, nagy levegőt véve bevallottam: a szülés óta keresek munkát, de nem alkalmaznak sehol. Senkinek nem kell egy olyan író, szerkesztő, aki karrierjének nagyobbik részét vezetőként, kreatív elmeként töltötte. Nem, még a barátok sem tudnak segíteni, igaz, én nem is nagyon szeretem a “benyomlak valahová” tempót. Több hónapos levelezgetés és önéletrajz küldözgetés után sírva kérdeztem Kingát, tényleg nem kell sehová egy képzett szerkesztő, aki történetesen még írni is tud?

Maridoo frizurája is elkészül

Maridoo frizurája is elkészül

Ezen a ponton hosszan elbeszélgettünk róla, hogy tenni kéne valamit az ügyben, hogy segítsünk az anyukáknak szülés után is tájékozódni, hinni magukban, önbizalmat önteni beléjük. Ki-ki a maga módján.

[message type=”success|error|info|notice”]Persze a “Miért nem csinálsz te egy magazint?” elsőnek nagyon bátor elképzelésnek tűnt. Aztán egyre kevésbé.[/message]

Életemben először volt időm kidolgozni egy tervet, és ez a terv egyre jobban tetszett, egyre több résztvevője, támogatója lett. Első körben természetesen életem párja, aki minden nap eltűri, hogy beszél hozzám, én pedig nem válaszolok, mert éppen körmölök. Valamit. Vagy javítok. Valamit. Vagy olvasok. Valamit. Vagy éppen téma után kutatok.

Aztán összeállt az a tematika – aminek a kiteljesedésére még néhány hónapot várni kell, hiszen rengeteg ötletünk vár még megvalósításra – többek között az is, hogy hogyan támogassuk az anyákat, akik szeretnének visszatérni a munka világába. De erről később.

Azt hiszem, hogy amikor Ragány Angélával találkoztam egyből éreztem, hát igen… valahogy így kéne. Valahogy ilyen emberekkel szeretnék dolgozni. Angéla ugyanis azon túl, hogy elképesztő szakmai alázattal áll mindenhez, a legkedvesebb ember a földön. Tényleg. Ő az. Stylistként és színek szakértőjeként dolgozik nálunk, de szurkolunk neki, hogy az esküvői ruhák szakértőjeként is egyeduralkodó(nő) legyen!

Nagyon boldog voltam, hogy elfogadott szerkesztőjének, kollégájának.

Az, hogy a filmes, és mozis rovatot Deákváry-Hák Vajk András barátom fogja írni annyira biztos volt, hogy nem is nagyon gondolkodtam rajta. Majdnem húsz éve ismerjük egymást, és bár az utóbbi években kevesebbet publikált, még mindig azt vallom: jó szeme van a filmekhez, és jó tolla is.

Kocsis-M. Brigitta annak idején a tanítványom volt, nagyon büszke voltam/vagyok rá, mert őt látva az ember biztos benne, hogy van remény, van az a generáció, aki még tudja mi a munka iránti alázat. Nagyon örültem, hogy vers és próza írásnak (is) adta a fejét, mert a versei nagyon klasszak! Tessék őt olvasni, nem csak nézni a tévében!

Hasonló (egyébként nem tudom nem észre venni, hogy külső jegyekben is) Brigihez Maridoo is, aki, a mi francia tagozatosunk, riporterünk. Maridoo kreatív írást hallgatott nálam korábban, és mikor munkát keresett tavasszal felajánlottam neki egy nagyon ködös projektet, ahová szeretettel várjuk, ha van kedve. Volt kedve, és mivel egyre jobb témákkal bombáz engem azt hiszem, egyre jobban van kedve!

Volt még egy szerencsém, de ez már csak így van, ha a csillagok összeállnak, szóval ismertem az ország egyik legjobb gasztro bloggerét. Bizony, ő az, akinek receptjei kipróbáltak, tehát nem fogsz felsülni vele akkor sem, ha kezdő szakács vagy! Dévay Gabriella Ludmilla a neve, és többnyire csodálatos süteményeivel kápráztat el bennünket. 

Hiányzott még a csapatból egy lakberendező, akit Kinga talált meg. Bár Ildikóval csak néhány hónapos az ismeretségünk, már az elején nagyon tetszett a projekt, amibe belevágta a fejszéjét. Ildikó ugyanis utazási tematika alapján lakberendez. Nem, ezt sajnos nem tudom szebben mondani, csak hosszabban. Ha például kitalálod, hogy marokkói szobát szeretnél, ő megcsinálja neked függönytől párnáig.

Itt voltuk tehát Kingával, a Kimenő anyjával és vezetőjével akinek tapasztalatait és írásait rendszeresen közöljük, mert amellett, hogy önismeretben és időmenedzsmentben is hozzá fordulunk három gyerekes anyuka, aki őszintén beszél minden ezzel járó megpróbáltatásról. Is.

Nagy butaság lenne kihagynom a csapatból Morell Esztert, aki a vizuális és grafikai erő a csapatunkban, ő tervezte a logót, de sok illusztráció és kép is az ő munkája.

Így voltunk tehát – együttesen, összeültünk egy fotózásra, ahol rengeteg Sovány Vigasz sütit ettünk, új projektek terveit szövögettük, és Kántor Kata lefotózott mindannyiunkat.

Angéla megnézte a színeimet, Bleisicz Rékától dögös sminket kaptunk, Berendi Gyöngyi pedig olyan gyorsan elkészült a frizuránkkal, hogy időnk se volt meglepődni.

Itt nézte Angéla, hogy melyik szín típusba tartozom.

Ez tehát a Good Stuff csapata – a Good Staff.

Rengeteg tervünk van, még több témánk és hamarosan lesz még … na ezt majd később!

Velünk tartotok?

Tags:
Hidasi Judit

A Goodstuff Magazin alapítója, főszerkesztője, író, újságíró. Hisz a szavak erejében, a rock and rollban és a nőkben. (És persze a férfiakban...) Jelenleg hatodik könyvén dolgozik, Április út című regénye Szlovéniában érettségi tétel. Elkötelezett híve a szakmájának, az oktatásnak, és az új dolgok felfedezésének. Ide írhatsz neki: goodstuffmagazin@gmail.com Könyveit itt keresd:gabo.hu és publio.hu(És a könyvesboltokban.)

  • 1