LOADING

Type to search

Ajánlom Főoldal

Sorozat szüret idén ősszel!

Share

Harmincon túl kevés annál kellemesebb pillanat van, mint amikor egy nehéz nap végén, túl a munkán, a szülői értekezleten, a vacsorán és a leckeíráson,  lehuppansz az ágyra és végre lazíthatsz kicsit. Egy jó könyv, egy film, de akár egy remek tévésorozatepizód is tökéletes kikapcsolódást nyújthat, s bármily’ meglepő is, a magyar tévékben sem csak a Jóbarátok és a Szex és New York végtelenített ismétlését lehet megtalálni…

Bár a nagy kedvencek (Trónok harca, Homeland, Fargo) majd csak az új évben térnek vissza, az őszi műsorrendbe is sikerült jópár érdekes sorozatot becsempészni. A Fox Channel a Wayward Pines második évadát mutatja be itthon hétfő esténként. A tavaly nyár nagy sikere volt a Twin Peaks misztikusságát megidéző sorozat, amelyet M. Night Shyamalan, a Hatodik érzék író-rendezője készített.

Az új évad az előző történetszállal nem szorosan összefüggő eseményeket dolgoz fel, ezért akkor is élvezetes program lehet, ha netán eddig nem láttuk volna a tavalyi adagot. Szintén a Foxon folytatódik a The Walking Dead, amely jelenleg a hatodik etapnál jár. Az élőhalottak ellen harcba szálló túlélők küzdelmének legújabb epizódjait hétfő késő esténként vetíti a csatorna.

A Viasat3 A nagy fogás című premierrel próbál azok kedvében járni, akik a szuperhősáradat mellett más típusú történetekre is fogékonyak még. A történet fókuszában Los Angeles egyik legjobb magánnyomozónője áll, aki bár minden elé került ügyet sikeresen megold, a magánéletben mégsem bizonyul tévedhetetlennek. Vőlegénye sikeresen csal ki egy egész szép kis vagyont belőle, aztán elegánsan felszívódik. A nő pedig bosszút esküszik, s közben rájön, hogy nemcsak ő keresi eltűnt egykori kedvesét. A mi figyelmünket egyértelműen a két főszereplő, Mireille Enos és Peter Krause miatt keltette fel A nagy fogás. Mireille a Gyilkosság amerikai verziója óta az egyik kedvenc színésznőnk, míg Petert a Sírhant művekből ismerheti itthon is mindenki.

A Viasat6 kínálatából Az utolsó remény emelkedik ki, amelyben egy kétszáz fős amerikai hadihajó legénysége próbálja megmenteni az emberiséget egy újabb, kipusztulással fenyegető járványtól. Természetesen a hajó sem csak békésen ringatózik a tengeren, s míiközben a kutatók az ellenszer kidolgozásán fáradoznak, addig a szárazföldön kezd eluralkodni a káosz.

Az AXN a Quantico című produkciót mutatja be idén ősszel. Az FBI kiképzőközpontban játszódó sztori középpontjában az FBI-akadémia újoncainak egy csoportja áll, akik a kőkemény kiképzés során próbálnak helyt állni, mit sem sejtve arról, hogy egyik társuk az FBI kötelékébe beépülve az eddigi legnagyobb USA-t ért terrorakciót igyekszik előkészíteni. Persze Quanticoban semmi és senki sem az, aminek látszik, szóval egy izgalmas és meglepő fordulatokkal teli történetre számítson az, aki próbát tesz a friss bemutatóval.

Akik a terrorizmus helyett inkább magyar viszonyokra vágynak a képernyőn is, azoknak szól a Válótársak című heti sorozat új évada. A tavalyi év egyik legkellemesebb meglepetése volt az RTL Klub saját sorozata, amelyben többek közt a Stohl András és Balsai Móni által életre keltett Jakab családot szerette meg annyira a közönség, hogy ez az ősz se telhessen el nélkülük.

Valotarsak.2015_021

Aki a kábelcsatornák műsoraira esküszik, az valószínűleg nagyra értékeli, hogy az HBO saját gyártású sorozata, az Aranyélet is új részekkel folytatódik novembertől. Az Anger Zsolt és Ónodi Eszter nevével fémjelzett dráma az alvilági kapcsolatokkal rendelkező példás családról nemcsak idehaza, de a környező országokban is igen népszerűnek bizonyult, szóval nem is lehetett kétséges a folytatás. (Itt írtunk már korábban ajánlót.)

Végezetül pedig egy ajánlat azoknak, akik hagyományos értelemben véve tévét már nem néznek, de az online streaminggel szemben nincsenek ellenérzéseik. A hazánkban idén tavasszal indult Netflixre tér vissza novemberben a Szívek szállodája, született Gilmore Girls, amely anno milliók kedvenc sorozata volt hét éven át idehaza is. A négy, egyenként kilencven perces új epizódból álló nyolcadik évad november 25-én kerül majd fel a szolgáltató kínálatába, hogy akár egyben is le lehessen nyomni a Gilmore lányok életének egy esztendejét felölelő édesbús történetet.

 

Tags:
Deákváry-Hák Vajk András

Igazi éjjeli bagoly, filmmániás, a díszdobozos kiadványok nagy rajongója. Végzettségét tekintve hasztalan bölcsész, aki napközben logisztikusnak álcázza magát. Kreatív energiáit az írásnak szenteli, miközben mindig mindenről megvan a véleménye. 100%-ig Pop Kid, akinek esze ágában sincsen felnőni.
Az alábbi címen léphetsz kapcsolatba vele: meamaxi@gmail.com.

  • 1

You Might also Like