LOADING

Type to search

Ajánlom Családozom Kipróbáltuk

Hirdetés értékesítéstől a nyálkendőig – interjú a Peggy Baby megálmodójával

Share

Ha egy gyermektelen nőnek valaki azt mondja: nyálkendő, bizonyára egy csomag papírzsepire asszociál, melyeket kifejezetten a Büszkeség és balítélet legcsöpögősebb részeihez fejlesztettek ki – azonban szakavatott anyukák pontosan tudják, mi ez és mennyire fontos, hogy jó legyen.

Ilyen tapasztalt anyuka Molnár Peggy is, aki megelégelte a panaszkodást és betömve a piaci rést elkészítette saját termékeit. A mi nagy szerencsénkre! Ennél jobban, már csak a nagyon (!) praktikus lábmelegítőt imádjuk, ami minden anyukának kötelező darab, ha hordozóban “szállítja” a picurt. Mint minden egyedi ötlet, és vállalkozás, a Peggy Baby is úgy született, hogy a tervező, szellemi kreátor (jelen esetben Molnár Peggy) nem volt elégedett, jobbat, szebbet, mást szeretett volna. Hát kitalálta, és megcsinálta!

Hogyan kerültél kapcsolatba a gyermekruhákkal?

Már a nagyobbik lányom születése után is foglalkoztatott a nyálkendő problémája – azonban ekkor még hirdetési vezetőként dolgoztam (magam agyon) egy lapkiadónál, így nem jutott időm mélyebben belemerülni a témába. Azonban legkisebb lányom születése után pár hónappal már konkrétan megfogalmazódott bennem, hogy szeretnék tenni az ügy érdekében. Adél még csak pár hónapos volt, mikor elképesztően folyni kezdett a nyála – és egyetlen egy itthon kapható nyálkendő sem elégítette ki az igényeimet. [message type=”success|error|info|notice”]A wellsoft anyagú nyálkendők nem szívják magukba igazán a nedvességet, a vastagabb anyagoktól pedig majd’ megfulladt szegény – a multiknál kapható nyálkendőkre pedig mindig matricákat nyomtatnak. Ezeket nagyon nehéz, szinte lehetetlen vasalni, mivel a matricákba beleragad a vasaló – és egyébként sem szeretem a Walt Disney-s, Mickey egeres, túl gyerekmintás holmikat. Összességében nem volt egyetlen egy nyálkendő sem a piacon, amit szívesen megvettem volna a gyermekemnek – ezért úgy döntöttem, elkészítem a sajátomat.[/message]

Miben mások a te nyálkendőid?

Teljesen bőrbarát anyagokkal dolgozom: minden nyálkendőm (és a webshopomban kapható gyermekruháim többsége is) alapvetően pamutból készül, nem pedig pamutvászonból. A végeredmény így egy nem túl vastag, finom és bársonyosan puha anyag. Emellett mindegyik nyálkendőm PUR  frottírból készül, mely során egy vízálló réteggel megkent, száz százalékig frottír anyagot dolgozunk össze pamuttal, így amellett, hogy teljesen vízállóak, alul és fölül is csak a pamut ér a babához. A kendők vasalhatók is, ami nagyon előnyös, mivel nem kell naponta többször átöltöztetni a kicsit, mikor nagyon nyáladzik (például fogzáskor), hanem elég csak a kendőt kivasalni – és a babánkkal is megúszunk pár kör hisztit.

A praktikus részletek mellett a stílus is nagyon fontos volt számomra a kivitelezésnél: kendőimre nem tipikusan babás motívumokat nyomok, hanem az egyszínűek mellett kis csajos és pasis mintákat, melyek teljesen öltöztetik a gyermeket. A letisztult, egyszerű formák híve vagyok – ezen az elven készítem a termékeimet is. A kendők pedig, amellett, hogy jól néznek ki, még öltözetnek is: ősszel és tavasszal sálként be lehet tűrni és egy-egy séta során óvja a baba nyakát a széltől, miközben a nyálat is megfogja.

Kifejezetten őszi, hidegebb időkre készített terméked a lábmelegítő. Ennek elkészítésénél is a saját lányaid inspiráltak?

Igen, szintén a saját gyermekeim hozták életre a lábmelegítőt is még a tavalyi évben. Régebben nagyon sokat autóztam a babámmal és ebben a nagy jövés-menésben azt szerettem volna, hogyha ezekre a rövid utakra úgy fel tudom öltöztetni, hogy ne fázzon meg, de mégse kelljen tetőtől talpig bebugyolálni, majd levetkőztetni. Rájöttem, hogy leginkább a lábacskáik tudnak ilyenkor nagyon fázni, így fogalmazódott meg a lábmelegítők gondolata. A cipőn át is fel- és levehető melegítők babahordozóhoz is tökéletesek, ahol a csöppségnek csak a lábai lógnak ki a kendőből – és nincs szegényke úgy beöltöztetve, hogy alig tudja szétterpeszteni a lábát. Egyszóval a lábmelegítő jócskán leegyszerűsíti az öltözködést.

Hány éves korig ajánlod?

Gyakorlatilag egész óvodás korban tökéletes. A kislányom például alig három hete kezdte az ovit, ahová minden nap öt-tízperces sétával jutunk el. Erre a kis távra a lábmelegítő segítségévél nem kell extra nadrágba bújtatnom, amiből ki kéne csomagolnom, mikor megérkezünk: csak ráhúzom a leggingsére a lábmelegítőt, hogy ne fázzon meg ezen a kis úton, az oviban pedig csak lehúzom róla.

És szereti, nincs belőle hiszti?

Abszolút szereti! Amellett, hogy nagyon kényelmes és egyszerűen viselhető, figyeltem a színválasztásra is: azért készítek leginkább egyszínűeket, mert a többi, mintás ruhához így tökéletesen passzol. Régebben sokszor volt, hogy még szobatisztasága elején rájött a kocsiban a pisilhetnék: ilyenkor a csomagtartóban odatartottam a bilit és a lábmelegítő miatt nem fázott meg a lába a dolog közben. Mellesleg épp pár napja küldött nekem egy édesanya ugyanilyen bilis-lábmelegítős fotót: ez is bizonyítja, hogy nagyon sokféleképpen lehet használni.

A lábmelegítő mellett milyen kiegészítőket ajánlanál még a hidegebb időkre?

A nyálkendő mellett van egy komplett téli szettem, mely egy csomós sapkából, egy sálból és egy lábmelegítőből áll. A három termék színében és mintájában mind összeillik egymással, fiúknak és lányoknak is egyaránt adhatók. Emellett még az átmeneti időszakra remek választás lehet a csősál-csősapka kollekció is, melyre nagyon sok pozitív visszajelzés érkezett, ezért jövőre elkészítem ezek teljesen téliesített kollekcióit is.

 

[message type=”success|error|info|notice”]

Miért ajánlja a Goodstuff a Peggy Baby termékeit?

  • a legfontosabb, hogy vízhatlan, 100% pamut anyagot dolgoz össze PUR frottírral, így maximálisan bababőr barát
  • a variációk száma végtelen, minden mindennel kombinálható (sapka, nyálkendő, lábmelegítő)
  • a lábmelegítő hiszti mentes termék – a gyerekek imádják felvenni és hordani is
  • a nyálkendők sálként is használhatók
  • fogzás, nyálzás esetén életmentő (és ruha mentő!)
  • izgalmas ajándék babakelengyéhez!

[/message]

A Peggy Baby termékeit megtalálod a www.peggybaby.hu weboldalon! Érdemes követni a cég Facebook oldalát is, mert karácsony közeledtével akciókat találhatsz! Találkozz Peggyvel és termékeivel a Pici Piac rendezvényein is!

Olvasd el fogzásról szóló cikkünket is: http://goodstuff.hu/2016/10/14/fogzas-naptar-amire-szukseged-van/

Tags:
Tillinger Zsófia

Újságíró, műfordító, szakfordító, szövegíró, rovatvezető és a többi: Zsófi született klaviatúra-akrobata, aki ugyanannyira imádja a virtuális kihívásokat, mint a hajnalban lefőzött kávét, az átlényegítő regényeket, a kézműves söröket és a hirtelen felindulásból elkövetett rockkoncerteket. Hisz benne, hogy ész, humor, szerelem és fantázia nélkül mindegy is. Leginkább életmód és kultúra témákban olvashatsz tőle, de egy-egy könyv belsejében is megtalálhatod a nevét. Ide írhatsz neki: sophie.till@gmail.com

  • 1