LOADING

Type to search

Ajánlom Főoldal Kipróbáltuk Lakom Szépítkezem

Pici Piac, a legtürelmesebbek vására

Share

Hivatalosan a rendezvény neve nem ez, de az első öt perc után muszáj volt átkeresztelnem. Vendégségben jártunk. Riport.

Aki egy kicsit is online éli az életét (ki nem?) az biztosan belefutott már a Pici Piac egyik rendezvényébe. Ez az, ahol magyar tervezők portékáit vásárolhatod meg a dednek, vagy kiegészítés képpen magadnak. A legkisebbek vására.

Szóval ezt kereszteltem én át a „Legtürelmesebbek vásárára” szombaton, a Larusban, ahol a novemberi piac zajott.

Itt ugyanis több az egy négyzetméterre jutó gyerek (kívül és pocakban), mint bármely védőnői váróban egy kellemes július reggelen. Ide kérem türelem kell, mert az is előfordul, hogy a picik keresztbe-kasul rohangálnak legújabb macijukkal, rágókájukkal, marokpárnájukkkal, és mit lehet tenni, az ember lánya, nem akarja elrontani az örömüket, holmi tülekedéssel.

Egy kicsit olyan érzésem volt, mintha az egész egy nagy játszóház lenne, tele vidám családokkal. Mert ugye mami shoppingol, papi szendvicsezik a büfében, a gyerek meg új macit és egyebeket kapott.

Mégsem ez a kedvencem a Pici Piac intézményében.

Katona Eszter, aki „civilben” a Babyberry márka tulajdonosa és szellemi gazdája csak néhány szóra áll meg, hiszen a vevő az első. Arról faggatom, hogy milyen a közösség, a női összefogás itt, a kiállítók között.

“Bármi kell, bárkinek, azt beírja a fórumra, és valaki megoldja. Mindegy, hogy gyerekorvosról van szó, aminek ugye nem sok köze van a piachoz, vagy anyagról, gémkapocsról, a kérdésekre azonnal jön a válasz.”

“Ez azért nem túl gyakori a női, sőt internetes fórumokon…” – gondolkodom hangosan.

“Nem, de ez egy ilyen közösség. Vannak akik már az első piactól jönnek, megismerték megszerették egymást.”

 

Néhány nappal a piac előtt egy vállalkozó mami kifakadt, hogy varrnia kéne, de a kisebbik beteg, a nagyobbik hány, a férje agyondolgozza magát, neki pedig még csak most jön a karácsonyi hajrá. És valóban: sorjáztak a válaszok. A veled vagyunk, a ne add fel, a mit segíthetünk és hasonlók.

Katona-Szabó Judit és Molnár Peggy (a Peggy Baby és a Csipkelengye megálmodói) nem csak a piacon szomszédok. “Ilyet hangosan ki sem mondok, de harminc évre visszamenőleg van már történelmünk Peggyvel. Általános iskolában mellém állt a tornasorban, és azóta vagyunk barátok. Vácon közös üzletünk is van!”

Nehéz szabadulni a lányoktól, akik boldogan mesélnek arról, hogy mennyi munkájuk van a saját készítésű dizájn darabokban.

 

kka_4223

kka_4220

“Hát, vagy én intézem és akkor minden klappol, vagy nem. Szóval inkább én intézem!” – teszi hozzá Judit és már mutatja is a legszebb mikuláscsomagot, amit valaha láttam. Persze veszek egyet.

Van még itt közös koprodukció. “A Ludoshkából én vagyok a Lu, Dorka pedig a Do!” – mosolyog Luca és legújabb, Ádventi puszinaptárról kezdünk beszélni.

Mivel a Goodstuffboxban is óriási siker, érdekel, hogy milyen, amikor nem a netes vásárláskor, hanem szemtől szembe jön a dicséret. “Nagyon jó érzés, amikor látom, hogy a vevőknek megakad rajta a szeme: micsoda, Puszinaptár?! Hát igen, szerencsére sokaknak tetszik.”

Mi imádjuk. Ez a lényege a kézműves termékeknek: egyedi, minőségi darabokat előállítani, amilyet, máshol nem találsz. Dórinak és Lucának minden munkáján érződik a szív, de persze ez nagyjából az egész Pici Piacra jellemző.

kka_4270

kka_4323

kka_4259

 

Meilinger Zita, a Biburi Design tulajdonosa hosszan mesél a cég születéséről, persze elmesélem én is a Goodstuff névadását is, aztán a női közösségekről kérdezem. “Igen, a Pici Piacos fórum és csapat tényleg összetartó. Valószínűleg ehhez Eszternek (Katona Eszter, a szerk.), illetve az egyéniségének is köze van. Ő olyan, aki harmóniát teremt maga körül, és ezt sugározza is.” “Gondolom követi a fórumot, és szelektál ha kell…” – mondom ki hangosan. “Biztos, de szerintem nem kell.”

Elidőzöm még a macis kártyáknál (hjaj… az isten pénze nem elég), aztán régi ismerőst, a Mamishop Tündéjét nézem. Sürög forog, éppen egy fiatal lányra próbál egy ruhát.

  • Ezt úgy is lehet, hogy nem vagyok terhes? – kérdezi a lány, aki szemlátomást beleszeretett a puha anyagba, és a tökéletes szabásvonalba.
  • Persze, minden ruhánk úgy készül, hogy utána is csinos lehess benne.

Na igen, ezt a céget sem ártott volna ismernem két évvel ezelőtt.

Amit viszont kifejezetten jó ötletnek tartok, hogy a Pici Piacon kozmetikumokat is vásárolhatsz. Mivel nekem ez szívügyem, (minden, amit magyar egyébként) nagyon jó volt találkozni a Colo Skincare, a Friss Kozmetikumok és a Vera Natura csapatával is.

kka_4287

kka_4250

Így lesz a gyereknek való vásárlásból, meglepi anyának is. Ami lássuk be, legalább ilyen fontos!

Kifelé menet még a CoolMom standjánál akadok el, mert az a sál… na jó!

Akkor menjünk csak még egy kört!

kka_4323

kka_4321

kka_4270

kka_4259

kka_4245

kka_4213

kka_4184

kka_4182

kka_4172

A Peggy Baby termékei is megtalálhatóak a Good Stuff Boxban!

gsbox_banner

Fotók: Kántor Kata, www.katalinkantor.hu

Tags:
Hidasi Judit

A Goodstuff Magazin alapítója, főszerkesztője, író, újságíró. Hisz a szavak erejében, a rock and rollban és a nőkben. (És persze a férfiakban...) Jelenleg hatodik könyvén dolgozik, Április út című regénye Szlovéniában érettségi tétel. Elkötelezett híve a szakmájának, az oktatásnak, és az új dolgok felfedezésének. Ide írhatsz neki: goodstuffmagazin@gmail.com Könyveit itt keresd:gabo.hu és publio.hu(És a könyvesboltokban.)

  • 1

You Might also Like