LOADING

Type to search

Ajánlom Főoldal

„Szerettem volna valami különleges, innovatív dolgot alkotni…”

Share

Ha nem tudnánk, hogy még nincs harminc nem hinnénk el. Ismerjétek meg a Barilent masszázsgyertya kitalálóját Barbit, aki, úgy tűnik, megállíthatatlan!

Huszonhét évesen a legtöbb lány még négy macifröccs fölött bőszen ötletel, mit is kéne kezdenie az életével, majd jó esetben talál egy „nyolctólötiges” konzummunkát, mellyel a nagy karriermegvalósítást egész szépen el lehet langyos vízben odázni. Nem így Ékes Barbara, aki álmodott egy nagyot és meg is valósította ennyi idősen saját startupját.

A 2016 júliusában debütált Barilent merész vállalkozás, ugyanis egy olyan terméket kínál, mellyel előtte még soha nem találkozhattunk hazai piacon – és elsőre talán nem is teljesen érthető, mi is az. Ez a titokzatos termék pedig nem más, mint a Barilent masszázsgyertya melynek gyártója Ékes Barbi, akit kifaggattunk a viaszos-olajos kulisszatitkokról.

Még csupán huszonhét éves vagy, de már egy saját startupot vezényelsz. Hogyan jutott eszedbe ilyen fiatalon belevágni egy ilyen bátor vállalkozásba?

 Olyan családban nőttem fel, ahol mindenki a saját vállalkozását irányította: édesanyámnak, sőt, még a bátyámnak is mai napig van kft.-je. Tulajdonképpen én voltam a kakukktojás a családban, mivel eddig „csak”alkalmazottként tettem magam próbára. Habár ez is nagyon értékes tapasztalat a mai napig, egy vállalkozás teljesen más kompetenciákat és szakértelmet kíván. Így én is hajthatatlan voltam, hogy belevágjak valamibe – és nagyon sokat gondolkoztam, pontosan mibe is. Szerettem volna valami különleges, innovatív dolgot alkotni.

Imádom a masszázst de utálom, mikor hideg olajok érnek a bőrömhöz, ezért nagyon imponáló, hogy itt egy meleg és mégis olajos anyag érintkezik a testtel. Mivel itthon egyáltalán nem volt elérhető ilyen termék, úgy döntöttem, belevágok a masszázsgyertyák gyártásába. Édesanyám harmincöt évig kozmetikumokat gyártott, ezért kézenfekvő volt, hogy az ő segítségét kérjem szakmai részről a saját, egyedi masszázsgyertyáim elkészítésekor. Mellesleg a kozmetikumok világa miatta is nagyon közel áll hozzám: ebben nőttem fel, imádtam édesanyám gyártóüzemében lenni gyerekként.

Miben mások a masszázsgyertyáid a piacon elérhető darabokhoz képest?

Teljesen egyedi illatkombinációkat gyártok. A Barilent masszázsgyertyákat úgy fejlesztettem ki, hogy kellően csúszósak legyenek egy masszázshoz, de mégse legyenek túl zsírosak – azonban mégis képezzen egy olyan zsírosabb alapot, mely meggátolja a bőrbe való gyors beszívódást és hosszabban masszírozhatunk vele. Ha például elmegy az ember egy masszőrhöz, a félórás masszázs során állandóan újra- és újra olajat öntenek az ember testére; ezzel a gyertyával erre semmi szükség nincs, az olajos és csúszós hatás az egész masszázs során megmarad.

Júliusban indultál el. Milyenek a visszajelzések az elmúlt négy hónapban?

Sokkal jobbak, mint amire számítottam egy olyan induló vállalkozással és egy olyan termékkel kapcsolatban, amely gyakorlatilag itthon ezidáig ismeretlen volt! Egyre szebben növekszenek a megrendeléseim és a magánvásárlók mellett már masszázs- és kozmetikai szalonok is jelezték szakmai érdeklődésüket, miszerint új szolgáltatásként bevezetnék a terméket. A masszázsgyertyákat jelenleg leginkább otthoni felhasználásra vásárolják 25-45 év közti nők, akik adnak a szépségükre, a bőrápolásra és szeretnének még több színt vinni az otthoni testápolásba, valamint kényeztetni magukat egy kis spa-élménnyel a saját otthonukban.

Tehát a masszázsgyertyákat lehet egyedül is használni? Nem kell valaki, aki megmasszíroz minket?

Természetesen a legjobb, ha van aki megmasszíroz minket, pároknak egy nagyon jó kiegészítő, de lehet egyedül is használni. Első alkalommal mindenképpen olvasszuk fel a tégely széléig a masszázsgyertyát – ezután akár már felolvasztás nélkül kézkrémként vagy testápolóként is használhatjuk. Így teljes mértékben mi választhatjuk meg a felhasználási módot: vagy testápolóként vagy felolvasztva masszázsolajként.

És most következik az a kérdés, amit bizonyára mindenki megkérdez tőled: de nem éget?

Igen, elsőre mindenki azt gondolja, hogy mivel ez egy gyertya, szükségszerűen égetni is fog.

[message type=”success|error|info|notice”]

Nem fog, méghozzá azért, mert a termék alapja 100%-os, természetes szójaviasz, amely 38-39 fokon, gyakorlatilag lázas testhőmérsékletű olajjá olvad, ezért kellemesen melegnek érezzük használat közben, ellentétben a hagyományos paraffin gyertyával, amely nagyon forró és éget is. A szójaviaszon felül bőrápoló kókuszolajat, jojoba olajat, sheavajat és különböző illóolajokat tartalmaznak a masszázsgyertyák.

[/message]

Mennyi masszázsra elegendő egy gyertya?

Ez természetesen nagyban függ a felhasználási módtól, de egy teljes testmasszázshoz elég egy diónyi adag: így egy száz milliliteres gyertyát akár tíz-tizenöt alkalommal is használhatunk teljes testünk kényeztetésére, de akár 30 hátmasszázsra is elegendő. Ha pedig kéz- és testápolóként alkalmazzuk, még tovább is elég.

Közelegnek a gyertyafényes ünnepek. Hogyan készülődsz a karácsonyra?

Ünnepi díszcsomagolásban érkezik a fa alá minden termékem – valamint közkívánatra elkészítettem kisebb változatban is a masszázsgyertyákat, melyek az alap száz milliliteres gyertyák mellett karácsony előtt már elérhetőek lesznek a negyven milliliteres változatban is.

A weboldaladon és a közösségi platformokon nagyon közvetlenül, lazán és humorosan kommunikálsz, fülig ér a szám a bejegyzéseidtől. Ilyen vagy a nem virtuális életedben is?

Igen és szeretném megőrizni ezt a közvetlen hangvételt. e Annak ellenére, hogy talán kicsit szokatlan a kozmetikai iparban, ahogy kommunikálok, mégis jónak tűnik: az emberek vevők rá, szeretik, hogy nem olyan komolyan szólítom meg őket vagy írok a termékekről, ahogy azt megszokták.

Hogyan látod a Barilent közeli és a távoli jövőjét?

Legelső és legfontosabb célkitűzésem, hogy itthon szélesebb körben megismertessem a terméket – akár masszázsszalonokon keresztül is, ahogy ez a vonal már sikeresen el is indult. A hazai tervek mellett pedig már készül az angol weboldalam is, mellyel a külföldi értékesítés felé is kikacsintanék. De a legfontosabb valóban az, hogy ha Magyarországon valaki masszázsgyertyára gondol, akkor egy szó jusson eszébe: Barilent.

Apropó, honnan jött a név?

A Barbara, azaz a saját nevem és az opulent angol szavak összevonásából. Az opulent fényűzést jelent, mely magában foglalja az eleganciát, a luxust és fényként a gyertyát is – a Barbara pedig ugye én vagyok, így azt hiszem kifejezőbb nevet nem is találhattam volna a masszázsgyertyáknak.

 

[message type=”success|error|info|notice”]

Kinek ajánljuk a Barilent masszázsgyertyákat?

  • Mindenkinek, aki egy kis kényeztetésre, natúr kozmetikumokra vágyik.
  • Azoknak, aki kipróbálnának valami újat.
  • Nőknek, akiknek fontos, hogy a kozmetikum igényes legyen.
  • Férfiaknak, akiknek fontos, hogy a kozmetikum igényes legyen.
  • Azoknak, akik unják már a „klasszikus” spa termékeket.

[/message]

A Goodstuff Barilent tesztjét itt olvashatod: http://goodstuff.hu/2016/10/06/masszazsgyertya-az-ujdonsag-amit-iden-ki-kell-probalnod/

gsbox_banner

Tags:
Tillinger Zsófia

Újságíró, műfordító, szakfordító, szövegíró, rovatvezető és a többi: Zsófi született klaviatúra-akrobata, aki ugyanannyira imádja a virtuális kihívásokat, mint a hajnalban lefőzött kávét, az átlényegítő regényeket, a kézműves söröket és a hirtelen felindulásból elkövetett rockkoncerteket. Hisz benne, hogy ész, humor, szerelem és fantázia nélkül mindegy is. Leginkább életmód és kultúra témákban olvashatsz tőle, de egy-egy könyv belsejében is megtalálhatod a nevét. Ide írhatsz neki: sophie.till@gmail.com

  • 1

You Might also Like