LOADING

Type to search

Ajánlom Kipróbáltuk Szépítkezem

„Két babakrém között próbálom kifejleszteni a minimális alvás melletti életben maradás receptjét…”

Share

Főállású anyuka és főállású „bizniszvumen”, foglalkozását tekintve pedig gyógynövény-szakos kertészmérnök. Még legépelni is fárasztó, nemhogy átélni: Szabó-Vida Zsófiával, a babakrémeket és kutyasamponokat gyártó és forgalmazó Herbarting alapítójával beszélgettünk.

Miben különböznek a kozmetikumaid a piacon elérhetőektől, mit csinálsz másképp?

Teljesen bio és gyógynövény-alapú kozmetikumokat gyártok – méghozzá szakértelemmel, ugyanis gyógynövény szakot végzett kertészmérnök vagyok. Emellett a termékeinket sem másokon, hanem első körben mindig saját magunkon teszteljük, leginkább 23 hónapos kislányomon, aki nagyon érzékeny bőrű. Ha nála látjuk, hogy működik, több babával és szakértőkkel is tesztelünk: változó, de leginkább öt-tíz főig szoktak jelentkezni családok, hogy kipróbálnák a krémeket.

Kiknek ajánlod legfőképpen a termékeidet?

Olyan anyukáknak (és persze babáiknak), akiknek fontos az, hogy bio termékeket használjanak, érdeklődnek és nyitottak a gyógynövények iránt, valamint nem mindegy számukra, hogy mivel kenik be a babájuk bőrét. A babaápoló termékeim mellett kutyáknak is készítek bio kutyasamponokat is, így kutyás családoknak is mindenképpen ajánlom.

A kutyás vonal szintén személyes indíttatású?

Természetesen. Nagyon régóta kutyás vagyok, mindig volt családi kutyánk, kamaszkoromtól pedig külön kutyát is tartottam – mindig is gordon szettert. Most is gordon szetterem van, egyszerűen imádom ezt a fajtát.

A család kutyája :)

A család kutyája 🙂

A család mellett hogyan fér bele egy ilyen vállalkozás?

Próbálom kifejleszteni a minimális alvás és az emellett történő életben maradás receptjét. Még nem sikerült, így aztán logisztikai mennyiségű kávét fogyasztok: egyszóval nem egyszerű. De az egész Herbartinget család mellett kezdtem el, a kislányom születése adta meg a végső lökést.

Ugyanis évek óta készítettem már hobbiszinten krémeket az ismerősöknek és családnak, jártam kence- és szappankészítő tanfolyamra (ami azt illeti, összesen 16 tanfolyamon vettem részt ebben a témában). Azonban a kísérletezgetések ellenére nem tudtam, mi legyen az a specifikus kozmetikai termékkör, amellyel elinduljak. De mikor a csecsemős orvos a kezembe adta a kisbabámat és figyelmeztetett, hogy a kislányom nagyon érzékeny bőrű, ápolásához hipoallergén kezelés javasolt, tudtam, hogy ez lesz az irány, melyen elindulok. Méghozzá pontosan azért, mert fogalmam sem volt róla, hogyan kell megfelelően ápolni egy kisbaba érzékeny bőrét. Mélyen beleástam magam a témába, majd másfél év kutatás, fejlesztés és tesztelés után idén áprilisban két termékkel indultunk el.

Ezek szerint valamivel több, mint fél éve vagy a piacon. Milyenek a visszajelzések?

Nagyon pozitívak. Úgy hiszem, hogy nagyon nagy dolog kell ahhoz, hogy valaki visszajelezzen – akár pozitív, akár negatív értelemben. Így külön megörvendeztet, mikor elégedett vásárlók írnak nekem – és rájövök, mennyi problémára is jók ezek a termékek. Legutóbb egy hálás édesanyától kaptam levelet, hogy ekcémás kisfia napok óta nem tudja lehunyni a szemét, majd a körömvirágos babatestápoló használata után már másnap végre sikerült nem vakarózni és elaludni.

herbarting_termekkep_babatestapolo_250_web

Ha jól tudom, jelenleg webshopként üzemelsz.

Igen, a kislányom korából adódóan. De néhány helyen bioboltokban is kaphatóak a termékeim. Mivel a webshopon keresztül a vevőim leginkább a termékek és az oldalon található leírások alapján rendelnek, nagyon sok anyagot írok a témában, hogy minden vásárlóm a lehető legtájékozottabb legyen. Amellett, hogy online tanfolyamot is tartottam ezekben a témákba, a mai napig írok szakértői cikkeket arról, hogy milyen problémák merülhetnek fel egy baba bőrével kapcsolatban, mennyivel másabb egy gyermek bőre mint egy felnőtté és miért nem jó, ha felnőtteknek szánt termékeket alkalmaznak babáknál.

Mi a különbség egy felnőtt és egy kisbaba bőre között?

A babák bőrének sokkal vékonyabb a hámrétege, így sokkal könnyebben is veszít nedvességet. Ezt pedig folyamatosan vissza kell táplálni, beépíteni a bőrbe, majd bent is tartani. A gyermekek bőrének sokkal kisebb a védekezőképessége, így ha irritáló anyagokat, például nem természetes anyagokból készült, művi habosodó habfürdőt használunk (és sajnos sokan tesznek így, mert a hab kedves és játékos dolog) az sokkal inkább károsítani fogja babánk bőrét: ugyanis a vékony hámrétegből adódóan ezek az anyagok is jóval könnyebben átjutnak bőrön és lényegesen jobban kiszárítja a bőrüket mint egy felnőttét.

herbarting_termekkep_babafurdeto_100_web

Hol látod magad öt év múlva, mik a célkitűzéseid?

Következő lépésként még több babaterméket hozok létre és bővítem a kutyás palettát is. Már megvannak az alapreceptek, az első gyártás és tesztelés lesz a következő lépcső. A tél folyamán bevezetendő babatermékeknél már mindez megtörtént, így ezek már januártól elérhetőek. A közeli célok mellett a nem túl távoli jövőben mindenképpen szeretném, hogy a termékeinkhez használt bio gyógynövényeket mi termesszük és állítsuk elő. A későbbiekben pedig szeretnénk egy kis műhelyt létrehozni, ahol személyesen is oktatnánk a a babaápolást – és az imént említett termesztést is ki lehetne bővíteni, hogy a családok maguk is termesszék a saját gyógynövényeiket. Persze nem hektárszám, de mégis, gondoljunk csak bele, mennyivel jobb, ha az anyuka kimegy a kertbe vagy épp a teraszra és (akár a gyermekével közösen ápolt) kamillát szedi le és azzal inhalálnak, ha beteg a pici, mint egy gyógyszertárba menni érte!

Karácsonyra készültök valamilyen meglepetéssel?

Igen, kifejezetten karácsonyi ajándékcsomagokkal készülünk, melyek az alaptermékeink mellett mindenféle hasznos extrát tartalmaznak majd! A csomagokból babás és kutyás verziók is rendelhetőek lesznek: a babásnál az alaptermékeket (azaz babaápolási szetteket) és mindenféle olyan kiegészítőt, értékes és jól használható kuponokat tartalmaz majd, melyeket az ünnepek után is tudnak a vevőink használni. Ezt a csomagot kifejezetten pici babával rendelkező vagy születés előtt álló családoknak szánjuk. A kutyás ajándékcsomag kiskutyás és nagykutyás kiszerelésben is érkezik, tartalma pedig az új bio kutyasampon, mindenféle kis finomság, egészséges és bio étkek – valamint egy csinos kis öltözék-kiegészítő kutyusoknak!

 

[message type=”success|error|info|notice”]

Miért ajánlja a Goodstuff a Herbarting termékeit?

  • mert a babák és gyerekek bőrére csak természetes anyagokból készülő fürdetőket, krémeket javaslunk
  • mert magyar termék
  • mert az ára több, mint versenyképes
  • mert az első olyan kozmetikai manufaktúra, aki a kedvenceinkre, a kutyákra is gondol
  • mert a kutyasamponok is természetes anyagból készülnek
  • mert folyamatosan akcióznak, szuper ajánlatokat lehet elcsípni az oldalukon!

[/message]

Kövesd az állandó akciókért a Herbarting Facebook oldalát is!

Olvasd el, Ékes Barbaráról, a Barilent masszázsgyertya készítőjéről, és Molnár Peggyről a Peggy Baby “anyukájáról” szóló cikkünket is!

A Herbarting termékeit is megtalálod a Goodstuff Boxban! 

gsbox_banner

 

Tags:
Tillinger Zsófia

Újságíró, műfordító, szakfordító, szövegíró, rovatvezető és a többi: Zsófi született klaviatúra-akrobata, aki ugyanannyira imádja a virtuális kihívásokat, mint a hajnalban lefőzött kávét, az átlényegítő regényeket, a kézműves söröket és a hirtelen felindulásból elkövetett rockkoncerteket. Hisz benne, hogy ész, humor, szerelem és fantázia nélkül mindegy is. Leginkább életmód és kultúra témákban olvashatsz tőle, de egy-egy könyv belsejében is megtalálhatod a nevét. Ide írhatsz neki: sophie.till@gmail.com

  • 1

You Might also Like