LOADING

Type to search

Élem

A 30 év körüli szingli esete a társkeresési lehetőségekkel

Share

Mindannyian imádjuk a vasárnapi ebédeket. Mindenki összegyülik és a nagyi nagykanállal meri húslevesét, majd áldott jó szívvel rádnéz, és megkérdezi a család előtt: kicsikém, miért vagy te még mindig egyedül?

Egy angol felmérés szerint egy átlagos nő 15 férfit csókol meg, két hosszútávú kapcsolatba megy bele és két szerelmi csalódása lesz, mire megtalálja az „igazit”. A felmérésből az is kiderül, hogy a nők átlagban 10 randira mennek el, míg a férfiak 12-re mielőtt felbukkan az igazi.

Nézzük meg, mi a helyzet a 30 év körüli lányok körében. Az biztos, hogy nem egyszerű párt találni, de nem is lehetetlen. Tény, hogy könnyebben ment az egyetem alatt, de ha te azok közé tartozol, akik még nem találták meg a szőke herceget, csak csúf békákat csókolgatnak? Ne keseredj el! Utánajártunk, hol lehet a legkönnyebben ismerkedni.

Szórakozóhelyen, kocsmában:

Ez nem tartozik a legegyszerűbb módok közé. Bár manapság melyik az?! Ildinek (28 éves) rossz tapasztalatai vannak ezen a téren. „A szórakozóhelyre azért mennék, hogy jól érezzem magam a barátaimmal, táncoljak és ugráljak. Ehelyett alkoholmámoros, kanos fickók taperolnak, dörgölőznek hozzám és végig vannak sértve, ha azt mondom, hogy nem. Egyetértünk vele. Ki örülne ennek a fajta közeledésnek? Abban mindannyian egyet értünk, hogy ha hosszú távú kapcsolatot keresünk, akkor nem a szórakozóhely a legjobb terep.

 Munkahely:

 Zsuzsinak (31 éves) a munkahelyen való ismerkedés vált be a legjobban. Azt mondja, ha mostanság keresne elmenne egy személyiségfejlesztő előadás férfiaknak szóló részére. Ez „remek szűrő lenne ahhoz, hogy egy viszonylag normális, átlag feletti gondolkodású pasit találjak. Szoktunk ilyen helyekre járni a férjemmel, és látom, vannak ott potenciális alanyok.”

 A munkahelyi ismerkedés azért egy elég veszélyes játszma. Az elején természetesen izgalmas, mikor felvillan a munkahelyi chat ablak, lopva ránézel a másikra a folyosón, együtt lifteztek fel-le. Mind a ketten elkéstek reggel a munkából, és „véletlenül” pont ugyanannyit, és ugyanaz a kifogás. Elég izgalmasan hangzik, de azért vannak kockázatai is. Nem csak azért, mert egész nap látod, és hidd el egy idő után ez fárasztó lehet, hanem mert, ha egész nap együtt vagytok, esélyetek sincs egy kis magánéletre, elvonulásra. Sok ilyen párt ismerek, akiknek a munkahelyi ismerkedés vált be, de nagy részüknél azért is működik a dolog a mai napig, mert azóta munkahelyet váltottak.

Statisztikai felmérések szerint általában innen választunk párt, mégpedig azért, mert a minden nap látott arcokat preferáljuk.

Online társkeresés

Az elmúlt tíz évben robbanás szerűen megnőtt azoknak a száma, akik ezt a fajta ismerkedést választják. Érdekes, hogy a statisztikák szerint, a férfiak fele annyit időt töltenek a profilok megnézésével, mint a hölgyek és, hogy azoknak, akiknek a profiljában szerepel a szerelem szó, hamarabb találnak párt, mint mások. Ugyanakkor egy 2013-as felmérés szerint az emberek 66%-a megy el csupán a randikra.

Társkereső oldalakból is van rengeteg. Bőven lehet válogatni. Itt van például a tinder. Annak is meg van az előnye, bár szerintem nem a legjobb módja, főleg akkor nem, ha komoly párkapcsolatot keresel. A metrón unatkozva pörgetheted a pasikat balra, jobbra, de valljuk be, azért ez elég kiábrándító. Valakinek így is sikerült a jó oldalra pörgetnie a jó embert. Online ismerkedni azonban lehet máshogyan is, és valakinek be is vált. „Mi a parom.hu-n ismerkedtünk meg Ábrissal. Az oldal nagyon jó, ott csak komoly szándékú emberek vannak kivétel nélkül. Nekem nem volt rossz tapasztalatom, maximum annyi, hogy nincs közös téma, de ez bárhol előfordul. Megtaláltam Ábris profilját és ráírtam. Nem kell félni, hogy rossz néven veszik, ő sem vette rossz néven. Mi csak egy hétig leveleztünk. Szerintem nem szabad sokáig várni, mert az első találkozónál eldől a dolog. Én azért szerettem mert kevésbé rizikós, mint élőben ismerkedni, nem olyan direkt a visszautasítás, ha ne adj isten arra kerül sor. (Kinga 29 éves).

 Baráti társaság

 Na akkor kezdem ott, hogy előtte én voltam a love.hu, az origorandi és a Tinder koronázatlan királynője – meséli Linda (27 éves), aki végül olyan helyen találta meg párját, amire nem is számított volna. „Mi úgy találkoztunk, hogy ő kapcsolódott ahhoz a baráti társasághoz, amihez én is a hobbim kapcsán. Utána több hónap is eltelt, majd egy buli alkalmával jobban összeismerkedtünk, utána kezdtünk el randizni és azóta is együtt vagyunk. Ami megkönnyítette az egészet az a közös érdeklődés. Így, ha ő nem is táncol, de tudja, hogy van egy hobbim, ami időt igényel, és ezt megérti.” Sokszor könnyebb így ismerkedni, de előfordulhat az is, hogy a barátok bár jót akarnak, még sincsen közös pont azzal, akit kiszemeltek neked.

Szinte bárhol

Bea (37) szerint számtalan helyen lehet ismerkedni, de nem biztos, hogy pont jó helyen vagy a jó időben. „Múlt héten például a boltban lettem figyelmes arra, hogy kiszemelt lettem. Egyre jobban nézett egy srác, próbálta felvenni a szemkontaktust. Próbált közeledni, de én hárítottam. Ha egy pasinak megtetszel, és kellően határozott (ami valljuk be nem árt), akkor egy bevásárló központban is oda megy hozzád és simán leszólít.

Az elhangzottak alapján elmondható, hogy mindenkinek más lehetőség vált be. Abban azonban mindannyian egyet értettünk, hogy teljesen mindegy mikor és hol találkozol álmaid lovagjával, de azzal tisztában kell lenned, hogy te ki vagy és mit keresel. Mit vársz el önmagadtól és a másiktól? Amúgy pedig felesleges sürgetni a dolgokat, mert: „akit Isten neked teremtett, az ördög talicskával is utánad tolja”.

Statisztikához forrás: netmag.hu, tarskereso-kalauz.hu

gsbox_banner

 

Tags:
Illés Mária

A Goodstuff Magazin munkatársa, újságíró, hírszerkesztő. A női egyenjogúságban nevelkedett, szereti a szabadságot, a táncot, Budapestet, a reggeli kávét és a pénteket. Szerelmes a szakmájába, hisz a függetlenségben és a sokszínűségben. Élet igenlő, védjegye a humora.

  • 1