LOADING

Type to search

Ajánlom Fashion

Aki még szebbé varázsolja a kismamákat…

Share

Minden csinos kismama a fedélzetre, itt a Mamishop!

„Üdvözöljük kedves női utasainkat a fedélzeten! Mai úti célunk a divatos kismamaság! Utunk várható időtartama: legalább kilenc hónap!” – akár ez is lehetne a felvezetője az idén útjára indult Mamishopnak, ahol nem csupán a terhesség és szoptatás idejére vásárolhatunk szebbnél szebb ruhákat, hanem a várandósság ideje alatt is csinosak maradhatunk. A felhők feletti kezdő narrációt pedig mi sem indokolja jobban, mint a Mamishop alapítója, Kádár Tünde, aki kétgyermekes anyukaként kezdett bele a webes divat világába – miután tíz évig légiutas-kísérőként átutazta a világot!

 Hosszú évekig utaztál keresztül-kasul a világban stewardessként, most azonban a földi irányításhoz csatlakoztál a webshop világhálóján keresztül. Hogyan jött ez a hatalmas változás?

Igen, tíz évig voltam légiutas-kísérő, de természetesen nyilvánvaló, hogy ez egy olyan szakma, melyet nem lehet család és gyerekek mellett folytatni. Így mikor megszűnt a Malév és az első gyermekemet vártam, egyértelművé vált, hogy nem lesz folytatás. Ebben az időszakban nagyon sokat töprengtem, mi is érdekel igazán. Ahogy a legtöbb nőt, engem is mindig is vonzott a divat, a csinos ruhák; de mikor pocakos voltam, nem találtam azt a stílust ezekben a terhesruhákban, amely igazán tetszett volna. Persze van egynéhány klassz ruha pocakos mamáknak, de egyik sem volt igazi.

Akkor ezek szerint „testközelből” élted át a problémát…

Mikor megszületett az első lányom, még nem foglalkoztam ezzel annyit, de a második terhességemkor már teljesen biztos voltam benne, hogy ezen az úton indulok el és olyan pocakos mamáknak való ruhákat kezdek el tervezni, melyeket én is nagyon szívesen hordanék. Fél éves volt a kisebbik lányom, mikor már varrónőkkel együtt már ténylegesen elkezdtünk a Mamishop koncepcióját és termékeit kidolgozni: a 2015-ös év ennek a felkészülésnek az időszaka volt, ami után idén év elején meg tudtuk nyitni a webshopunkat.

Mennyiben mások a te kismamaruháid a piacon elérhetőekhez képest? 

Egyrészt olyan anyagokat választok a ruháimhoz, melyekből már anyagszinten is nagyon kevés elérhető itthon – ruha meg még kevesebb. A legtöbb terméket olyan szabásvonalakkal alakítjuk ki, hogy pocak nélkül is csinosak legyenek. Így a nálam vásároló várandós anyukák nem csupán pár hónapra választanak, hanem sokkal tovább, a terhesség után is hordhatóak a darabok. Igyekszem szokatlanabb anyagokhoz és mintákhoz nyúlni, valamint nagy hangsúlyt fektetünk a praktikus és szép, minőségi szoptatós ruhákra is.

Úgy tudjuk nem csak ettől egyediek a ruhák…

Szintén egyedi, hogy minden mintaruha az én méretemben készül el először; a webáruházamban kapható ruhákat magam is rendszeresen hordom. (Ezt a Pici Piacon mi is láttuk. A szerk.) Mivel a színeket és anyagokat is én választom, rendkívül figyelek arra, hogy a Mamishopban nem készülhet ruha olyan anyagból, amely kibolyhosodik, összemegy tíz centit vagy rendszeres hordással kitérdesedik. A célom az, hogy egy anyuka akár két-három gyereknél is végig hordhassa ugyanazt a ruhát: ezzel persze „piacilag” némiképp magam ellen tervezek, ugyanis a tartósság miatt nem kell újabb és újabb ruhákat vásárolni nálam, de a minőség és igényesség számomra a legfontosabb. Emellett a szépen redőzött egyberuháink – és a legtöbb nálunk kapható termék, beleértve a bandázsos nadrágokat is – mind-mind hordható szülés előtt és után egyaránt.

Milyen szempontok dominálnak a vásárlóidnál?

Legfőképp a stílus és a minőség. Hogy az adott ruha csinos legyen, kényelmes, praktikus és minőségi: ezek a kulcsszavaink. Még gondolatban sem szerettünk volna a legolcsóbb webáruház lenni, ellenben a különlegesebb ruházati vonalon a legjobb minőséget hozzuk.

dsc_8200

Lassan egy éves lesz a cég. Milyenek a visszajelzések?

Aki eljut a webáruházunkig, az őszintén mondhatom, hogy 99%-ban pozitív élményekről számol be és a legtöbben újra is rendelnek – szerintem pedig ennél nincs is jobb mérce. Épp a múltkoriban találkoztam egy lánnyal, aki rajong ezekért a kismamaruhákért és az összes árnyalatból vett magának, valamint a szoptatós termékeinkből is beszerzett nem egyet. Szülés után is szeretett volna velem találkozni az egyik ruhánkban, hogy megmutassa, mennyire csinos ez a darab pocak nélkül is.

Mit gondolsz, terhességkor mennyire érzik a nők a nőies oldalukat?

Kerekedő pocakon szerintem minden csinos. De ezeket a ruhák nem véletlenül szabtuk úgy, hogy klasszul mutasson és csinos legyen benne minden kismama. A titok a behúzott, ráncolt derék – az egyenes szabások ugyanis kiadnak minden nem kívánatos súlyfelesleget!

Volt némi önfeláldozás abban, hogy stewardessből anya lettél? Hogyan élted meg ezt a szerepváltozást?

Harminc éves voltam, mikor a nagyobbik lányom született, így már igencsak vártam arra, hogy ez a fordulat bekövetkezzen az életemben. Tíz évig repültem, számtalan helyre eljutottam; szinte minden, számomra toplistás úti célt láttam a világban és úgy éreztem, már csak a család hiányzik az életemből, ezért nem éltem meg önfeláldozásként, hanem egy új, nagy kaland és csodálatos kihívás kezdete volt. A Mamishoppal pedig egy olyan dolgot akartam létrehozni, amely méltó utódja lehet ennek a fantasztikus munkának és minden nap örömömet lelem benne. Természetesen vannak nehézségek, melyekkel meg kell küzdenem és ez olykor levon a munka szebbik oldalából; a webes világ számomra teljesen új terület, sokat kell még tanulnom róla és jelenleg ez az összes szerepben való megfelelés általi elaprózódás a problémás. De remélem, hogy egy idő után majd kiengedhetek egyes feladatokat a kezemből, hogy a többi részt építhessem.

Hogyan fér bele mindez két kislány mellett?

Őszinte leszek: nagyon nem könnyű, de szerencsére a férjem rengeteget segít. Emellett idén ősztől a kisebbik lányom is óvodás, így ha nem jön közbe valami nagyon extrém vészhelyzet, ez is keretet ad a napoknak. Sajnos kevés az idő, pedig nagyon nagy kedvem lenne többet blogolni, írni a Mamishopban; ezekre az írói ambícióimra még nincs elég időm, de remélem, hogy erre is lesz a közeljövőben több kapacitásom. Szívesen szólítanék meg tipikus kis csajos témákkal anyukákat, szülőket. De ez még gyerekcipőben jár, azonban már most sok szüléstörténetet olvasgathatnak nálunk a webshopon böngészők.

Hogyan látod, szeretnek a magyar nők a webshopon keresztül vásárolni?

Igen, egyre inkább. A kismamáknak sokszor nincs kedvük vagy épp nincs olyan napjuk, mikor elindulnának, kimozdulnának, így egyre inkább nem idegen itthon sem ez a fajta online bevásárlás. Míg a legtöbb vásárlónk még mindig pesti, vidékről is egyre több érdeklődőt vonzunk, mivel kisebb városokban kifejezetten hiánycikk a csinos, igényes kismamaruha, így számukra nagyon hasznos a webes szolgáltatás, látjuk is, hogy a vidéki megrendelőink száma egyre növekszik.

Gondolkoztál azon, hogy a webes felület mellett egy hús-vér boltban is elérhetőek legyenek a termékeid?

Igen, nagyon szeretnék üzletet, amely mellett persze üzemelne a jól működő webáruház. Már dolgozom rajta, hogy Budapesten akár pop-up jelleggel bemutassam a ruháimat vagy heti egyszer-kétszer kinyisson a fővárosban egy kis üzlet: ez most már folyamatban van. Ezzel, valamint a webshoppal a távlati célunk az lenne, hogy ha épp nem is elsőre, de másodjára mindenképp a Mamishop jusson eszébe ruhavásárláskor a magyar kismamáknak.

Már meggyújtottuk az első adventi gyertyát. Készültök karácsonyra meglepetésekkel?

Természetesen – épp most volt a nappalinkban egy karácsonyi fotózás! A webshopunkba már meg is érkeztek az alkalmi jellegű új ruháink, melyek nem csak karácsonyi mintákkal kapcsolódnak az ünnepi időszakhoz, hanem kifejezetten az évzáró vacsorákhoz, év végi megjelenésekhez tervezett, csinos kismamaruhák is elérhetőek nálunk. Nagyon sok ünnepi termékkel és kedvezményekkel is készültünk, így érdemes nézegetni a webshopunkat már a nagy karácsonyi hajrá előtt is!

A Mamishop webshopját ITT találod!

Kövesd a Facebook oldalt is az akciókért, nyereményekért!

gsbox_banner

Tags:
Tillinger Zsófia

Újságíró, műfordító, szakfordító, szövegíró, rovatvezető és a többi: Zsófi született klaviatúra-akrobata, aki ugyanannyira imádja a virtuális kihívásokat, mint a hajnalban lefőzött kávét, az átlényegítő regényeket, a kézműves söröket és a hirtelen felindulásból elkövetett rockkoncerteket. Hisz benne, hogy ész, humor, szerelem és fantázia nélkül mindegy is. Leginkább életmód és kultúra témákban olvashatsz tőle, de egy-egy könyv belsejében is megtalálhatod a nevét. Ide írhatsz neki: sophie.till@gmail.com

  • 1