LOADING

Type to search

Ajánlom Kipróbáltuk Szépítkezem

“Dobj egy csókot és megmondom, milyen a bőröd!”

Share

Interjú Budai Edinával, a Soins Natúr kozmetikumok kitalálójával, készítőjével. 

Ha megnézzük kerek glóbuszunk úttörő találmányainak mozgatórugóit, a legtöbb esetben egy-egy olyan személyes problémát találunk, melyre eleddig nem volt a világon kielégítő megoldás – úttörőink és felfedezőink pedig addig-addig kísérleteztek, míg hidat vertek az akadály fölé. Persze nem lehet napjában hetvenszer feltalálni a spanyolviaszt – kicsiben nézve azonban mindenre lehet eggyel (tízzel? százzal?) jobb és hatékonyabb megoldást kiötleni.

Ilyen úttörő a Soins Natúr Kozmetikumok megalkotója, Budai Edina is, akinek kreatív kohóját ugyancsak saját problémájának megoldása fűtötte – mígnem a végtermék annyira jó lett, hogy kinőtte személyes kereteit és másoknak is megoldást nyújt rengeteg – szó szerint – égő problémára.

A weboldaladon olvasható, hogy évekig bőrirritációval küzdöttél. Milyen természetű volt ez a probléma?

Legfőképp ekcémával küzdöttem, emellett egyéb allergiás reakciókkal is, melyeket leggyakrabban a kozmetikumokban lévő parfümök okoztak. Tíz éven keresztül kerestem olyan terméket a hazai piacon, amely jó, hatásos, valóban segít, nincsenek mellékhatásai és nem csillog tőle a bőr – sikertelenül. Időszakosan találtam ugyan megoldásokat, de mindig kompromisszumot kellett kötnöm: például azzal, hogy az adott termékben van valamely olyan anyag – mondjuk a kőolaj – amit nem szeretek, de legalább nem okoz kiütést és enyhíti a problémát. Mivel annyira vízhiányos a bőröm, hogy olykor még mozgatni sem tudom, úgy feszül, ezért kikerülhetetlenül hidratálnom kell valamivel. Ezért úgy döntöttem, megalkotom azokat a krémeket, amelyek tökéletesen teljesítik az összes előbb felsorolt feltételt.

Mindig is a kozmetikai pályára készültél?

Nem-nem, a kozmetikumok szerelemből jöttek, egyébként kereskedelmi a végzettségem. De az évek során mélyen beleástam magam a témába és jó pár organikus krémfőző tanfolyamot elvégezve tanultam ki a szakmát. Így a biokémikus és vegyész-gyógyszerész szakmai partnerek mellett én alkotom meg a termékeket.

1975279_1009936992394811_4625862882611833979_n

Hogyan tudnád összefoglalni a Soins filozófiáját?

A Soins egy olyan, natúr kozmetikumokból álló szépségápolási termékcsalád, amely nem tartalmaz mérgező vegyszereket, kémiai anyagokat és még sok más mesterséges összetevőt. Fő profilunk a mindennapi hidratálás és bőrápolás, reggel és este: mikor elindulunk otthonról és miután egy hosszú nap végén letusolunk.

Miben különböznek a termékeid a piacon kapható többi kozmetikumtól?

Abban, hogy egy hidratáló termék megalkotása során csakis, és csakis azt nézzük, mi kell a vízhiányos bőrnek, nem pedig a piaci árat. A legjobb, legminőségibb természetes alapanyagokból dolgozunk és sohasem spórolunk semmilyen formában az összetevőkön. Mivel tudatosan választó, sokszor bőrproblémás vásárlóknak fejlesztettük ki a kozmetikumainkat, a minőségen van a legnagyobb hangsúly.

Természetesen a popsikrém is bababőr barát!

Természetesen a popsikrém is bababőr barát!

Ilyenkor természetesen felmerül a kérdés, hogy azért sikerül elérhető áron tartani a termékeket?

Jogos a kérdés, de igen, a kozmetikumaink abszolút piaci áron mozognak, teljesen megfizethetőek.

Persze hozzá kell tenni, hogy az emberek még mindig kissé ódzkodnak webshopon keresztül vásárolni: nagyon sokan szívesebben mennek el egy boltba és saját maguk intézik a bevásárlást, ahol tüzetesen átnézhetnek egy-egy terméket. Éppen ezért is alakítottuk ki úgy a webshopunkat, hogy lehessen ingyenesen online termékmintákat igényelni: a később levásárolható szállítási költség fejében mindenki kipróbálhatja otthon, vajon szeretné-e megvenni normál kiszerelésben is az adott kozmetikumot.

Tavalyelőtt decemberben indult útjára a Soins. Eddig milyen a fogadtatás?

Az indulásunk óta eltelt két évben még sohasem kaptunk egyetlen negatív visszajelzést sem – de pozitívat annál többet! Jópár vásárlónktól kaptunk olyan szívmelengető üzeneket, hogy a krémünkkel végre rálelt valamire, amely valóban segített, aminek sikerült megoldania a régóta fennálló bőrproblémát. Egyik vevőnk például arról számolt be, hogy a kézkrémünket a könyökén lévő, sömörféle sebre alkalmazta – és számos hasztalan kence után végül a mi krémünk segített rajta. De volt olyan hölgy is, aki korpás-szeborreára használja az ekcémakrémünket és erre szintén működik. Fantasztikus visszajelzések ezek számunkra, hogy olyan problémákon is tudnak segíteni a termékeink, melyekre nem is gondoltunk a kifejlesztésükkor.

Mandarinos fürdetőtej

Mandarinos fürdetőtej

A webshopodban külön lehet vízhiányos és száraz bőrre is termékeket vásárolni, ami laikusként egy és ugyanazon dolognak hangzik. Mi a különbség a kettő között?

Míg a száraz bőrnél maga a bőrfelület teteje száraz és pergamenes érzetű, addig a vízhiányos bőr a felszín alatt szomjazik. Ekkor a bőr maga nem pergamentapintású, hanem a szövetek alatt, a bőr alatt keletkezik a vízhiány. Egyszerűen meg tudod nézni otthon is a különbséget: ha belenézel a tükörbe és az ajkaidat összecsücsörítve dobsz egy puszit a képmásodnak, nézd meg az arcbőrödet! Ilyenkor könnyedén láthatod a bőrfelületeden, hogy sima-e vagy repedezett. Amennyiben repedezett, látható, hogy száraz a bőröd – ellenben ha csak érzed, hogy az arcod húzódik és feszül, de a bőrödön kívül semmi sem látszik, akkor biztos, hogy vízhiányról van szó.

Bepillanthatunk a titkos laborba és megtudhatjuk, milyen terveitek vannak a jövőre nézve?

Még nagyon sokféle terméket szeretnék megvalósítani – de a laboratóriumi kutatás mellett minden szempontból tökéletes üzlethelyiséget is kutatunk, ahol a webshopon elérhető termékeket fizikálisan is meg lehet majd vásárolni. Azonban nem egyszerű egy ilyen csodahely megtalálása, így eközben azon is szorgoskodunk, hogy nagyobb herbacégek üzleteinek polcairól is visszaintegessenek a termékeink. Összességében az a hosszú távú célunk, hogy a bőrükre igényes magyar emberek hazai és natúr kozmetikumokat vásároljanak.

A legújabb sikertermék: Apple Stem ránctalanító krém

A hosszú távú célok előtt viszont már a kapuban vannak a nagyon is közelgő ünnepek. Készültök valamilyen év végi meglepetéssel?

Igen, gőzerővel dolgozunk a karácsonyi és ünnepi termékeken! Jelenleg nyolcféle ünnepi csomaglehetőségünk van a webshopon, nem is beszélve az ajándék üdvözlőkártyákról és karácsonyi díszdobozokról, melyekbe minden jót összeválogathatunk magunknak, hogy valami igazán hasznossal és különlegessel lepjük meg a szeretteinket. A téli csomagok és karácsonyi ajánlatok mellett pedig egy-egy limitált ünnepi termékkel is lehet, hogy előrukkolunk, így érdemes gyakran benézni a webshopunkba az újdonságokért!

Végezetül honnan jött ez a szépen hangzó, francia név?

Törődést jelent franciául a szó és ez az egy szó tökéletesen leír mindent, amiben hiszünk és amit a termékeink képviselnek.

A Soins termékeit keresd a cég webshopjában: www.soins.hu

A terméktesztünket itt olvashatod: http://goodstuff.hu/2016/08/15/ezen-a-heten-ezt-vedd-soins-ranctalanito-krem-es-mandarinos-babafurdeto/

gsbox_banner

Tags:
Tillinger Zsófia

Újságíró, műfordító, szakfordító, szövegíró, rovatvezető és a többi: Zsófi született klaviatúra-akrobata, aki ugyanannyira imádja a virtuális kihívásokat, mint a hajnalban lefőzött kávét, az átlényegítő regényeket, a kézműves söröket és a hirtelen felindulásból elkövetett rockkoncerteket. Hisz benne, hogy ész, humor, szerelem és fantázia nélkül mindegy is. Leginkább életmód és kultúra témákban olvashatsz tőle, de egy-egy könyv belsejében is megtalálhatod a nevét. Ide írhatsz neki: sophie.till@gmail.com

  • 1

You Might also Like