LOADING

Type to search

Családozom Élem

Ádvent, ahogy elképzelem, és a valóság

Share

Humor nélkül nem megy… Főszerkesztőnk írása arról, hogy milyen jó lenne, ha egy nap ötven órából állna, ha a gyerekeink hallgatnának ránk, és ha idén lenne egy listánk…

Félre értés ne essék, nekem van listám! Csak éppen a fejemben, és izé, hát lassan de biztosan folyton változik. Főleg rövidül, majd átalakul egy tollvonással, a tetején pedig az virít: majd lesz valami…

[message type=”success|error|info|notice”]Tudni kell rólam, hogy minden évben elkap a karácsonyi hangulat: én vagyok, aki imádja a vásárokat, a mézeskalácsot, a forralt bort, a fenyőt, a puha takaróval a bekuckózást. Az Igazából szerelem dvd felé nyúlva már októberben reszket a kezem, az aktuális mobil reklámokon (idén a tűzoltós) rendre bőgök, akkor is, ha már ezerszer láttam.[/message]

Minden évben megveszem Stahl Juci aktuális csodálatos magazinját. Nincs apelláta, ha ez a nő összeállít három különböző menüsort karácsonyra, akkor az a minimum, hogy mindhármat előfőzöm, megfőzöm, aztán huszonnegyedikén büszkén tálalom szexi kötényben. (Hogy mi?!) Hovatovább, tartozom magamnak azzal, hogy a süteményeket lefordítom glutén és cukormentesre, elősütöm, végig libegek a lépcsőházban, adok belőle a postásnak, a futárnak, és minden betérő ingatlanvadásznak… izé, vándornak.

Ez már tavaly sem sikerült. Rengeteg féle sütit és kekszet készítettem, de a menü maradt a szokásos: a ház ura készített halat, fehérrépa pürét, édesgyökér salátát és gránátalmát.

Gyurci fiam, és az apja, együtt főznek :)

Gyurci fiam, és az apja, együtt főznek 🙂

Kell ennél jobb? Nem. Persze már idén is megvettem a Stahl Juci összest, de gyanítom, hogy a csodás fotók nézelődésénél tovább nem jutok. (De, de! Idén de! Na persze…)

Ajándék listám is van, amit szeptember óta készítek, és mi tagadás nagyon ambiciózus. Tételesen felírtam, hogy a gyereknek mit kéne venni, amivel gyarapítjuk. A fejét, az ügyességét, a jólétét, a mindenét. Most ott tartok, hogy az egészet áthúztam, és keresgélek egy gumi ugrálós kecskét, amit a bölcsis nénink javasolt. A gyerek imádja… vegyen neki angol könyvet a nagymamája. Se. Úgyis ő kapja a legtöbb ajándékot, bár azt is elhatároztam, már tavaly is, hogy idén nem költekezem túl magam. (Bankszámla kivonatokat bontatlanul „hajintom” a kukába…)

Azt is elhatároztam, hogy idén nekivágok a mézeskalács és bejlgli sütésnek. De beijedtem. Inkább rendelek a Sovány Vígasztól. Az még menő is…

Apropó sovány… Egy dolgot soha nem ígérek meg magamnak: hogy lefogyok decemberben. Most se. (Elképzelni sem tudom mennyit stresszel az, aki ilyenkor is kalóriát számolgat. Utána, januárban! Na az már egy egészen más tészta… mármint glutén mentes.)

Nade, vissza az eredeti témánkhoz! A csodálatos “insta-guruk” és kézzel készült termékek világában mit is gondol a magamfajta kreatív elme? Hogy idén részt veszek workshopokon. Elkészítem (magam) a szépséges adventi koszorút, csomagolástechnikát tanulok, illatos gyertyát készítek, kozmetikumot gyártok, sőt, még egy köcsögölő tanfolyamra is elmegyek.

Idén már addig eljutottam, hogy bejelöltem a Facebook eseményben: érdekel. Aztán amikor menni kell, akkor biztos teljesen más dolgom van. Többnyire nem Stahl Juci és az ő gyömbéres almatortája, hanem a lakás takarítása, a gyerek utáni rohangálás, vagy, (karramba!) munka.

[message type=”success|error|info|notice”]Igen hölgyek, egy stresszfaktor minden decemberben van, ami nagyjából le is dózerolja a provance-i karácsonyi díszítésről szóló álmaimat: rengeteg a meló. Igazából nehéz a balanszot tartani, főleg akkor, ha az ember szeme előtt lebeg a cél: emlékezetes karácsony.[/message]

Persze távol álljon tőlem, hogy beleringassam magam abba: minden tökéletes lesz. Mert nem lehet. Elég ha a magunk kedvére megpróbálunk tenni és kicsit elvonulni, átgondolni, hogy az ünnepek alatt mire szeretnénk időt szánni.

Ha ez a sütés rovására megy? Legyen…

Azon is kár gondolkodni hogyan csinálják mások. Mi, anyák, hajlamosak vagyunk játszótéri beszélgetések alapján összerakni az önbecsülésünket, magyarán: nem vagy jó anya, ha nem lesz karácsonykor új mikulás dekor a gyerek falán, illatos mézeskalács, gyümölcskenyér, gesztenye torta, bejlgli (gluténmentes verzióban is!), tojáslikőr, forralt bor, borleves (hogy neked is legyen valami) közös fadíszítés a negyven tagú családdal a nappaliban, ami angyalhajjal van körbe tekerve, természetesen tökéletes ajándék a család negyven tagjának, este pedig szexi dressz a férjednek.

hollywood-starlet-christmas-pin-up-4

Mármint rajtad.

Francokat.

[message type=”success|error|info|notice”]Bár meglepően csábító Stáhl Juci idei hármas menüje, amiről még nem mondtam le, azért egy valami biztos: idén jó lenne, ha magamra is jutna idő.[/message]

Ez pedig csak rajtam múlik. (Ehhh… na jó, tényleg rajtam…)

gsbox_banner

Tags:
Hidasi Judit

A Goodstuff Magazin alapítója, főszerkesztője, író, újságíró. Hisz a szavak erejében, a rock and rollban és a nőkben. (És persze a férfiakban...) Jelenleg hatodik könyvén dolgozik, Április út című regénye Szlovéniában érettségi tétel. Elkötelezett híve a szakmájának, az oktatásnak, és az új dolgok felfedezésének. Ide írhatsz neki: goodstuffmagazin@gmail.com Könyveit itt keresd:gabo.hu és publio.hu(És a könyvesboltokban.)

  • 1