LOADING

Type to search

Ajánlom Főoldal Kipróbáltuk Szépítkezem

„Az vagy, amit magadra kensz!”

Share

Még hogy szépség és profizmus nem fér össze… Bemutatjuk Dr. Mester Ildikót, akinél az életkedv és a szaktudás kéz a kézben jár! A Magister kozmetikumokhoz pedig két kézzel ragaszkodunk!

 Századunkban a natúr kozmetikumok nem csupán a szűk elit számára piros párnán tálalt úri huncutság, de nem ám. Az elmúlt emberöltőben drasztikusan megugrott gyári tömegtermelés, a mesterséges összetevőkből olcsón összeállított, úgymond bármeddig-eláll termékek mind-mind olyan anyagokat juttatnak a szervezetünkbe, melyektől „legjobb” esetben csak allergiás reakcióink lesznek és hamarabb öregszik a bőrünk, míg az ennél a nem túl kecsegtető verziónál jóval rosszabb esetben pedig akár daganatos megbetegedésekhez, más szervi bajokhoz is vezethetnek. Ezt meg ki mondja? – kérdezheti tőlünk felvont szemöldökkel a pénztárcánk, de nyugtassuk meg őt azzal, hogy egy olyan farmakológus-szakgyógyszerésznél, mint dr. Mester Ildikó, nehéz belsőbb rálátást kapnunk a kozmetikumok jó, rossz és olykor csúf világára. A Magister Products alapítójával beszélgettünk.

Nagyon erős családi gyökereid vannak a patika és a gyógyszerészet világban.

Igen, nagypapám, nagymamám és nagybátyám is gyógyszerész így ez a mesterség nálunk tradíció. Mondhatni a gyógyszertárban cseperedtem fel, ugyanis Szolnok mellett van egy saját gyógyszertárunk.

[message type=”success|error|info|notice”]Mindig és érdekelt ez a hivatás és ezen belül is a krémkészítés, ezért úgy döntöttem, hogy megalkotom a saját kozmetikai termékcsaládomat. A receptúráinkban a régmúlt jól bevált gyógyszerkönyvi hatóanyagai mellett innovatív, professzionális hatóanyagokat, bio növényi olajokat komponálunk.  Termékeink nem tartalmaznak a legtöbb kozmetikumban és még sok gyógyszertári készítményben is fellelhető egészségünkre akár káros hatással bíró kőolajszármazékokat, parabéneket, mesterséges állagjavítókat.[/message]

Miért károsak a fent említett összetevők?

A mesterséges tartósítószerek, emulgensek, színező és illatanyagok gyakran okozhatnak kontakt allergiát, túlérzékenységet. A parabéneknek emellett ösztrogén-szerű mellékhatása is lehet, mellrákot vagy meddőséget is okozhatnak. Ezt már több helyen alátámasztották és persze meg is cáfolták, de ha kivesszük, akkor biztos, hogy elkerüljük a kockázatát. Veszélyét a túlzott előfordulásában látom, mert szinte mindenben benne van: testápolóban, folyékony szappanban, de még a konzervekben, készételekben is, mert valójában egy nagyon hatékony tartósítószerről van szó. A nagy cégek nem engedhetik meg, hogy 8-12 hónapra szavatoljanak és a felbontástól számítva legalább fél-egy évig el is kell állniuk, valamint meg kell felelniük számos környezeti feltételnek is, mint a napfény, a hőingadozás, a nyomáskülönbség, a páralecsapódás… Így ezt az anyagot kivenni és természetes tartósítószerekkel pótolni nem olyan egyszerű dolog. A kőolajszármazékok pedig nem csak nem rendelkeznek a növényi zsírok bőrre gyakorolt jótékony hatásával, de filmréteget képezhetnek a bőrön, mely a természetes bőrlégzés elzárásához vezethet. Ezeket készítményalapként használják a kozmetikumokban, a krémek állományát adó, konzisztencia kialakító lágyítószerekként.

Sokunk prekoncepciója, hogy a natúr kozmetikumok drágábbak, mint a fent említett, mesterséges szerekkel, olcsóbban előállított és tartósított készítmények. Hogyan tudod az értéket és a megvásárolhatóságot balanszba hozni?

Úgy hiszem, hogy itthon mi vagyunk az egyik legmegfizethetőbb natúr kozmetikumokat gyártó cég, melyre egyébként nagyon figyelek. Célom, hogy ne csak egy szűk réteg számára legyenek elérhetőek ezek a vegyszermentes termékek, hanem minden magyar család életének részesei lehessenek. De míg egy mesterséges anyagokkal feldúsított krém „cakumpakk” pár száz forintos gyártási költséggel jár, addig egy natúr kozmetikum előállítása ennél jóval költségesebb. De gondoljunk csak bele, vajon mi lehet egy készítményben, amit ennyiért elő lehet állítani? A válasz: a kőolaj feldolgozás melléktermékei és olcsó, kémia úton előállított anyagok. Ezeket tiszta, a természetből kinyert alapanyagokkal pótolni, növényi olajokkal, organikus vajakkal és bio hatóanyagokkal nyilvánvalóan költségesebbek, mint ezek a nagy mennyiségben mesterségesen előállítható termékek.

menta-lime-sampon

Elvi síkon a legtöbben értjük, miért jó nekünk, hogy jobb anyagokat teszünk a bőrünkre. Etikai síkon is nyilvánvalóan preferáljuk az állatkísérlet-mentes termékeket. De melyek a kézzel fogható, gyakorlati előnyei a natúr kozmetikumoknak?

A bőr az egyik legnagyobb felszívó felület; ez a legnagyobb szervünk, 1,5-2 m2. Lehetnek olyan anyagok, melyek bőrön keresztül jobban szívódnak be a véráramunkba, mint az tápcsatornánkon keresztül. Így azt mondhatom, hogy nem csak azok vagyunk, amit megeszünk, hanem amit magunkra is kenünk! Ezért ezek az összetevők a gyakorlatban is fontosak. Akinek volt már bőrproblémája, átélte már, mennyire szörnyű rossz anyagokkal érintkezni és azok káros hatásaitól szenvedni, vagy akinek a kisgyermeke szenvedett bőrproblémával, az tudja, milyen fontos ez és miért is ilyen fontos. Az allergia is bármikor előjöhet az életben, akár épp felnőtt korunkban is elkezdhetünk valamire érzékenyek lenni. Egy kozmetikum rendszeres használata esetén néha csak évek múlva fejlődik ki a túlérzékenység. De ha nincs is ilyen problémánk, el kell gondolkodnunk rajta, vajon mennyi mesterséges anyaggal érintkezünk nap, mint nap. Ezt mindenképpen érdemes minimalizálni. Akinek pedig alapvetően is van a természetes testápolásra igénye, az megérti, hogy ez mennyire számít. Összességében nem is lehet összehasonlítani a benne lévő értékeket a nem natúr kozmetikumokhoz képest. Ha van lehetőségünk, akkor miért ne választanánk a természeteset?

Mikor indultatok el önállóan?

Kozmetikumként egy éve, így elég frissek vagyunk. Nagyon nagy az újravásárló körünk és erre büszke is vagyok; alapvetően nagyon pozitívak a visszajelzések! A célközönségünknek nagy valószínűséggel jó és kifogástalan termékeket gyártunk. Ők leginkább a harmincas-negyvenes, magukra igényes nők, de talán meglepő módon, sok férfi is vásárol nálunk – például hajápolót, de vannak kifejezetten neutrális termékeink is, melyeket férfi és nő egyaránt használhat: citrusos-gyógynövényes dezodor, kamillás arcápolók vagy épp a sarokpuhító is. A nők életében mellesleg szemmel látható, hogy szinte mindig fordulópont (például várandósságkor), amikortól tudatosan elkezd figyelni rá, mit tesz magára és mit fogyaszt. Az ember húsz éves korában még nem foglalkozik ezzel: én sem tettem, azt hittem, minél illatosabb, csinosabb megjelenésű, finomabb a bőrön, annál jobb – de idővel megtanulja az ember, hogy a külcsín közel sem minden. De észre lehet venni, hogy ma már a fiatalabbak számára is egyre nyilvánvalóbb, mi az a natúr kozmetikum és miért jó; úgymond divat is lett (szerencsére, mert nagyon jó a bőrnek), de pár éve még egyáltalán nem volt a köztudatban.

cseresznyevirag-1

Látom, hogy a webshop mellett pörög a Magister-blog is. Te írod a cikkeket, posztokat?

Nem csak én, hanem a segítőtársaim, az én két Lillám! Míg az „Egyik Lilla” személyi edző, fitnesz-guru, addig a „Másik Lilla” pedig hivatásos kisgyermek-nevelő – mindegyikük saját szakterületének megfelelő dolgokról ír. Így én persze arról, amihez én értek: a bőrápolásról, a krémekről, a kozmetikáról, a bőrbetegségekről.

Van személyes kedvenced a termékeid közül?

Jómagam mindig azokat a Magister-termékeket használom, amelyek még nincsenek forgalomban, mivel saját magamon is tesztelek. Örök kedvenceim viszont, melyeket állandóan alkalmazok, az a búzavirág micellás víz és a fogfehérítő paszta. Új, nagyon pozitív tapasztalat volt, hogy végre tudom sminkelni magam, mert tudtam gyártani egy olyan sminklemosót, ami semennyire sem irritálja a bőrömet. A makadámdiós testápoló pedig nálam az örök kedvenc, a numero unó. Szerencsére egészséges a bőröm, se nem száraz, zsíros, pattanásos vagy épp vízhiányos, így a termékek tesztelésénél bevonunk nagyszámú más célcsoportot is, hogy mérjük a hatást különböző bőrtípusokon is.

fogpaszta-kicsi

Nagyon felkészült vagy mindenben, mintha egy lapozható kozmetikai lexikonnal beszélgetnék. Adsz tanácsokat másoknak ebből a lehengerlő tudástárból?

Kedves vagy, hogy ezt mondod! Igen, sok-sok telefon és email érkezik, melyekre nagyon szívesen válaszolok és adok tanácsokat is. De mindig kihangsúlyozom, mert nagyon fontos, hogy tudjuk: a Magister Products készítményei nem gyógyhatású szerek, hanem kiegészítenek egy-egy orvosi kezelést és segíthetik a gyógyulási folyamatot, ha mondjuk valaki valóban orvosi problémával küzd. Például egy problémás, pattanásos bőrnél a bőrgyógyász által javasolt külsőleges vagy akár belsőleges készítmény alkalmazása mellett a terápiát ki lehet egészíteni a nálam kapható hidratálókkal, lemosókkal, arcápolókkal. Azonban akik azt állítják, hogy egy kozmetikum gyógyhatású és például egy szappan kizárólagos alkalmazásával eredményes gyógyulás érhető el, azok nem mondanak igazat. Viszont megelőzésként és kiegészítő vitaminpótló, tápláló, hidratálóként, vagy megfelelő tisztítóként nagyon jól és hatásosan működnek.

Időnként mi is kérünk tanácsot Ildikótól :)

Időnként mi is kérünk tanácsot Ildikótól 🙂

Már nagyon keveset kell aludni karácsonyig. Mit csomagolnak a szorgos Magister-manók a szépülés ünnepi ládikáiba?

Több csomaggal is kedveskedünk az ünnepekkor, melyeket kifejezetten karácsonyra állítottunk össze. Ezeket igyekeztünk úgy összeválogatni, hogy ne legyenek olyan személyre szabottak, hanem a család minden férfi vagy női tagja is örülhessen neki. Kiemelt ünnepi ajánlatunk a 25-30 felett már bátran használható anti-aging csomagunk is.

banner_first

Mivel a megnövekedett napi szintű stressz, a mesterséges termékek, a rossz levegő és még számos más ok miatt már korábban elkezd öregedni a bőr, mint nagymamáink idejében – így a megelőzést is nyugodtan elindíthatjuk 25 fölött már. Ünnepi, limitált termékeink az advent illatát hordozó, apró ajándékok és krémek, például a mézeskalácsszappan, mézes puszi ajakbalzsam és a vele harmonizáló, méhpempős arckrém érzékeny bőrűeknek. Az összes ünnepi termékünk pedig fagyapotos kis aranyos dobozban érkezik a fa alá, bennük kis matricával és lelógó kis gömbökkel, úgyhogy teljes a karácsonyi hangulat a dekorációban is!

 

[message type=”success|error|info|notice”]

A Főszerkesztő ajánlása:

A Magister Avokádós Babapopsi krémét még mindig a polcon tartom, annak ellenére, hogy a kisfiam már csak éjszakára használ pelust. A bőre ugyanis nagyon érzékeny, és ha reggel „menteni” kell ez a tökéletes választás, hiszen gyorsan felszívódik. Ez a bölcsibe rohanáskor nagyon fontos!

[/message]

Nézd meg a Magister webshopját ITT!

Kövesd a Facebook oldalukat az akciókért és hasznos posztokért ITT!

Tags:

You Might also Like