LOADING

Type to search

Ajánlom Ez+az Főoldal

8 nő a filmvászonról, akik inspirálnak bennünket!

Share

Ha rossz kedved van melyik filmet veszed le a polcról? Van olyan, akinek a történetét újra és újra megnézed? 

Bizonyára ismerős neked is az az érzés, amikor egy film mély, inspiráló hatással van rád, szinte megváltoztatja az életed, erőt ad, feltölt. Most olyan sztorikat hoztunk nektek, ahol a főszereplőnő azon felül, hogy – természetesen – egy hollywoodi szépség, egy bátor, erős karakter; nem egy üres fejű cicababa.

Az ördög Pradát visel

Andrea egy vidéki, frissen végzett főiskolás lány, akinek az az álma, hogy újságírónő legyen. Így lesz, a szakmában rettegett Miranda asszisztense, aki New York legnagyobb divatmagazinjának feje. Ám az álommeló alaposan próbára teszi a lányt, aki végül sikeresen helyt áll.

Mamma Mia!

Sophie épp férjhez menni készül, ám a számára tökéletes frigynek elengedhetetlen része, hogy az apja kísérje az oltár elé. Nem olyan egyszerű azonban a helyzet, hiszen édesanyja, Donna egy különleges, független, autonóm nő, aki a pasikat sem vetette meg fiatalabb korában; az apa kilétének felkutatása számos kalandot hoz.

2huoor

Gravitáció

Dr. Ryan Stone (Sandra Bullock) élete első, Matt Kowalsky (George Clooney) pedig nyugdíjazása előtti utolsó kiküldetésére készül az űrbe, amikor egy meteorzápor mindent tönkretesz, s főhőseink földi összeköttetése megszakad. Hatalmas bátorság kell nőként (is) a kilátástalan helyzet kezelésére.

105129-gravity-sanda-bullock-fetal-po-zwfo

Fekete hattyú

A történet középpontjában egy tehetséges balerina (Nina) áll, aki elnyeri a Hattyúk tava főszerepét. Azonban akad egy nagyon erős riválisa, aki jócskán megnehezíti a dolgát. A film tökéletesen rávilágít a balerinák világának veszélyeire és buktatóira, amiknek elviseléséhez rengeteg lelki erő és önuralom szükséges. Natalie Portman egyik legjobb alakítása.

figure-22

Mona Lisa mosolya

Katherine Watson (Julia Roberts) egy reformszemléletű művészettörténész egy leányiskolában. Szenvedélyesen szereti a munkáját és kitartóan harcol a női egyenjogúságért, ezzel nagy hatást gyakorolva tanítványaira. Ám nem csak a lányok tanulnak tőle rengeteget (például a tradicionális női szerepek megkérdőjelezését), de az ő élete is új megvilágításba kerül.

giphy

Lara Croft: Tomb Raider

Lara Croft nem csak gyönyörű; okos, bátor és kitűnő harcos is. Apja hagyatékaként egy szuper izgalmas küldetést kell végrehajtania, melynek vég célja a világ megmentése. Természetesen ellenfelei sem „ma kezdték” – Angelina Jolie küzdelme bámulatba ejti a nézőt. Csekkold a második részét is!

giphy-1

Beépített szépség

Ahogy a cím is sejteti, ez egy kicsit könnyedebb akció-vígjáték: a Sandra Bullock-alakította nyers és vad Gracie felügyelőt egy szépségverseny egyik indulójává kell átalakítani a terrorista veszély elhárítása érdekében. A végeredmény bámulatos; simán kedvet kapsz tőle egy kis átváltozáshoz te is – vágj bele!

when-her-fake-crying-practice-pays-off-sort

A Vaslady

Margaret Thatcher, Nagy Britannia első női miniszterelnökének szívhez szóló története. A Vaslady végigjárta a politikai ranglétrát – erejéből, kitartásából, büszkeségéből érdemes tanulni! Ráadásul Maryl Streep tökéletesen hozza a karaktert.

iron-lady-meryl-streep-as-margaret-thatcher-31272941-500-213

gsbox_banner

Rosszkedv ellen is van egy film listánk! ITT! 

 

 

 

 

Tags:
Plézer Panna

Nomen est omen – avagy a név kötelez; de Panna nem csak az alliterációt használja szívesen írásaiban, hanem minden egyéb költői eszközt is. Kamasz korában kétszáznál is több verset írt, azóta viszont átnyargalt a prózai vonalra. Főállásban irodavezetőként tevékenykedik egy építőipari közbeszerzésekkel foglalkozó cégnél, amit ugyan nagyon szeret, de a hobbiját; az írást talán még ennél is jobban. Cikkei megírásakor gyakran felhasznál angol irodalmat is; szívesen fordít és fogalmaz át (egészít ki saját véleményével) idegen nyelvű írásokat. Napi Panni elnevezéssel egy népszerű közösségi portálon rendszeresen – és kissé rendszertelenül- posztol az Élet „nagy dolgairól”.

  • 1

You Might also Like