LOADING

Type to search

Ajánlom Ez+az Főoldal Karácsony

Nem csak filmből, sorozatból is van karácsonyos!

Share

Karácsuka, a karácsonyi Tatu, pupulyka és társai… Akár az Így jártam anyátokkal, akár a Lost, akár a Mad Men a kedvenc, szerencsére az írók fantáziája szárnyal, ha az ünnepekről van szó. Kilenc kedvencet sorjázunk.

Új csaj (New Girl) -1. évad, 9. rész

A karácsony összehozza az embereket, nem történt ez máshogy a sorozat szereplőivel sem; az együtt töltött – néha (tragi)komikus eseményeket is rejtő – ünnep szinte családdá kovácsolja a lakótársakat.

giphy

Lost – 4. évad, 5. rész “Az állandó”

Az egyetlen rész a sorozatban, mely karácsonykor játszódik, bár az év nem tisztázott, mert Desmond megzavarodott elméje ide-oda ugrál a múlt (2006.) és jelen (2014.) között.  Még az orvos sem tud rajta segíteni a hajó fedélzetén; akár meg is halhat. Az egyetlen kiút egy bizonyos „állandó” megtalálása, ami mindkét idősíkon létezik, valami (valaki), amit (akit) mindig is szeretni fog; és ez nem lehet más, mint Penny, akivel hosszú idő után –ugyan csak telefonon keresztül- újra egyesülhet. (Valahol itt vesztettük el egyébként, hogy miről is szól a sorozat…)

Így jártam anyátokkal – 2. évad, 11. rész „Karácsonyi gondok”

Ez az első karácsony azóta, hogy Lily és Marshall újra együtt vannak (Lily nyári San Francisco-i kiruccanása óta, amikor is összetörte a fiú szívét). Előkerül egy rögzített telefonüzenet, melyben Ted a „Grincs” (valójában egy sokkal csúnyább) jelzővel illette akkoriban Lilyt, hogy legjobb barátját vigasztalja. Ennek következményeként majdnem meghiúsul a már hagyománynak számító „téli csodavilág” (Lily agyoncicomázza a lakást karácsonyi díszekkel) és a közös ünnep is, de végül minden rendbe jön. Szerencsére.

tumblr_loo0j7sjki1qho4hio1_500

Veronica Mars – 1. évad, 10. rész

A karácsony nem mindig zajlik zökkenőmentesen, ahogy az idei évben sem. Veronica egy újabb rejtély nyomában jár; hova tűnt Weevil pókeren nyert pénze. Mialatt Veronica kikérdezi a játékosokat, és elkapja a tolvajt; az Echolls család a szokásos exkluzív, 200 fős előkarácsonyi partijára készül, és a magánnyomozó Keith is képbe kerül, mert Lynn Echols felbéreli, hogy lenyomozzon valakit, aki a férjét zaklatja. Veronica világában a karácsony kevésbé szirupos.

tumblr_nczrgbsuzm1s5p6ufo1_500

Jóbarátok – 6. évad, 10. rész „A kötelező gyakorlat”

Ez az epizód is egy klasszikus Jóbarátok rész; a karakterek hozzák a formájukat. Janine  egy szilveszteri rock party forgatásán vesz részt, amire magával viszi Joeyt, Rosst és Monicat. A testvérpár régi álma bekerülni a táncos műsorba, és ha már ott vannak, mindent bevetnek, hogy a kamera elé kerüljenek –ami a 8. osztályos kötelező táncgyakorlatuk által sikerül is (de csak a baki-felvételek közé kerülnek be). E közben Chandler, Rachel és Phoebe „ünnepi hagyományként” a Monica által eldugott karácsonyi ajándékok felkutatásán ügyeskedik.

giphy-1

Jóbarátok – 7. évad, 10. rész „A karácsonyi tatu”

A Jóbarátokból sosem elég, ha te is olyan nagy fan vagy, mint mi; ezt a részt se hagyd ki! Ross kapva az alkalmon, hogy Ben az idei karácsonyt nála tölti, meg akarja ismertetni fiát a zsidó kultúra hanuka ünnepével. Ám ebből Ben csak annyit fog fel először, hogy az idei hálaadás a Mikulás nélkül telik. Ezért Ross két nappal karácsony előtt megpróbálja a lehetetlent; mikulásjelmezt bérelni… Ám csak egy tatu jelmezt talál a kölcsönzőben; így keveredik ki egy igazán mulatságos sztori a szokványos ünneplésből. Talán az egyik legjobb epizód a szériában.

Narancsvidék – 1. évad, 13. rész „A valaha volt legjobb karácsuka”

Seth megismerteti Ryan-nel a kettős ünnepet; a karácsony és a hanuka kombinációját, a karácsukát (Chrismukkah), ami jobban hangzik, mint Ryan eddigi karácsonyai (az anyja részegre itta magát és „szétrúgta a hátsóját”). Ám Seth nemcsak két vallást próbál ötvözni, de két lányt is fűz egyszerre; Summer és Anna is különleges ajándékkal készülnek, de vajon melyik nyeri el jobban a srác tetszését? E közben Marissa kínos helyzetekbe keveredik, Kirsten pedig valami olyat tesz, amivel nemcsak a munkáját kockáztatja.

large

Reklámőrültek – 4. évad, 2.rész „Csak egyszer van karácsony”

A céges karácsonyi partit takarékosra tervezték, ám amikor a legnagyobb ügyfél (a Lucky Strike) feje is meghívatja magát, hirtelen hatalmas bulit kell szervezni – egy nap alatt. Freddy is visszatér, egy kétmilliót érő (ne feledjük, a sorozat a ’60-as években játszódik) ügyféllel a zsebében. Don pedig első magányos karácsonyára készül, a gyerekeitől távol – az epizód az ünnepek realitását is bemutatja; a csodálatos, gyertyafényes, ajándékokban gazdag esemény ugyanakkor a legmagányosabb időszak is tud lenni.

14f692fe45795d48107d90307f087b32

A hivatal – 2. évad, 10. rész „A karácsonyi party”

Jim Pamet húzta a karácsonyi ajándékozáskor, és egy rendkívül személyes csomaggal készül neki, ami majdnem Dwight kezében landol, mivel Michael úgy dönt, hogy az egyszerű ajándékosztás helyett „Yankee rablás” legyen. A fanyar humor nem mindenkinek jön be, de aki egyszer rákattan a Hivatalra, az örök rajongó marad.

presents-the-office

 

gsbox_banner

Tags:
Plézer Panna

Nomen est omen – avagy a név kötelez; de Panna nem csak az alliterációt használja szívesen írásaiban, hanem minden egyéb költői eszközt is. Kamasz korában kétszáznál is több verset írt, azóta viszont átnyargalt a prózai vonalra. Főállásban irodavezetőként tevékenykedik egy építőipari közbeszerzésekkel foglalkozó cégnél, amit ugyan nagyon szeret, de a hobbiját; az írást talán még ennél is jobban. Cikkei megírásakor gyakran felhasznál angol irodalmat is; szívesen fordít és fogalmaz át (egészít ki saját véleményével) idegen nyelvű írásokat. Napi Panni elnevezéssel egy népszerű közösségi portálon rendszeresen – és kissé rendszertelenül- posztol az Élet „nagy dolgairól”.

  • 1