LOADING

Type to search

Ajánlom Családozom Főoldal Uncategorized

Teszteltük – Marilla szappan!

Share

Szinte nehéz olyan magyar kozmetikum gyártót találni, akinek nincs a kínálatában szappan, pedig jó szappant készíteni egyáltalán nem könnyű. Mi most egy olyan gyártót találtunk, aki CSAK szappanokat készít. Kíváncsiak voltunk a végeredményre.

Nem mindig könnyű a kozmetikum tesztelő dolga. Nem akar ugyanis rosszat írni olyankor, amikor tudja, hogy kis cégről, kevés büdzséről, nagy lelkesedésről van szó. De bizony számtalanszor előfordul, hogy a tesztelésre szánt termék minősége egyszerűen nem üti meg a kívánt mércét, ami nálam mindig ez: adnék érte pénzt? Megvásárolnám magamnak, ajánlanám ismerőseimnek, szeretteimnek?

A Marilla narancsos, szegfűszeges szappant elsősorban az illata miatt választottam: télen szinte szükségelem, hogy ez a két illat ott legyen a fürdőszobámban, még akkor is, ha egyébként óvatos vagyok a szegfűszeges termékekkel, mert általában eltúlozzák a gyártók.

A Marilla cégről a legfontosabb amit tudni kell, hogy magyar, és receptjeik közt kizárólag szappanokat találtok, aminek hosszú távon megvan az értelme, ez a cég ugyanis TUD szappant készíteni. Az évek során rengeteg természetes kozmetikummal találkoztam, teszteltem is jó párat, és őszintén mondom, általában rossz véleménnyel voltam ezekről a szappanokról. Hiába állt a papíron, hogy krémes habzású, nem szárít, és kellemes az illata, háromból kettő legalább hibádzott.

10SZE

Kicsit féltem amikor először bontottam ki a Marillát, amiről bevallom korábban nem hallottam.

Ami viszont fontos, hogy már az első kibontáskor tapasztaltam, itt a szegfűszeg és a narancs egyáltalán nem tolakodó, sőt a későbbi használatkor sem volt ilyen érzésem, az illatra tehát, nekem tízből tíz pont járt, nem tolták túl az illatanyagokat. (Azt csak a rend kedvéért mondom el ismét, ha egy natúr terméknek erős illata van, kezdjük gyanakodni, hogy tartalmaz némi parfümöt.)

Sokkal érdekesebb, és lényegesebb tapasztalat azonban, hogy a Marilla szappan olyan elképesztően krémes, finom habot csinál, amivel nem igazán találkozni más szappanoknál. Egyszerűen muszáj volt újra meg újra végigkennem magam vele. A kádban hangosan mondogattam, hogy “Ezt nem hiszem el!” amíg a legkisebbem be nem jött és nem közölte egy hároméves meggyőződésével: Anya, habos!

[message type=”success|error|info|notice”]Hát igen. Erről kár is többet mondani. Habos. Tényleg.[/message]

Hatásában kellemes, élmény vele a fürdés, és a száraz bőrre maximálisan ajánlom, hiszen nem húzódik utána a bőr! Néhány hét tesztelés után őszintén kijelenthetem, hogy hosszabb használata sem szárítja a bőrt, a szappanba rakott természetes anyagok működnek, szeretem.

Az elején feltett kérdésemre a válaszom? Igen, megvenném ha szappant keresnék magamnak, vagy szeretteimnek, és bátran merem ajánlani másoknak is kipróbálásra!

Én maradok Marilla rajongó, megint csak azt tudom mondani: vegyetek hazait, vegyetek kis/kisebb manufaktúráktól termékeket, hiszen kézzel, gonddal készülnek, és jók! (Tudom, nem mindig jók, de ez esetben sem az alapanyag, sem a szaktudás nem hiányzik!)

Ez egy jó termék. Próbáljátok ki!

A Marilla Szappanmanufaktúra webshopját ITT találjátok!

Tags:
Hidasi Judit

A Goodstuff Magazin alapítója, főszerkesztője, író, újságíró. Hisz a szavak erejében, a rock and rollban és a nőkben. (És persze a férfiakban...) Jelenleg hatodik könyvén dolgozik, Április út című regénye Szlovéniában érettségi tétel. Elkötelezett híve a szakmájának, az oktatásnak, és az új dolgok felfedezésének. Ide írhatsz neki: goodstuffmagazin@gmail.com Könyveit itt keresd:gabo.hu és publio.hu(És a könyvesboltokban.)

  • 1