LOADING

Type to search

Ajánlom Élem

Tudtad, hogy igazából minden kollégád a Micimackóból lépett elő? – Második rész

Share

Eljátszottunk a gondolattal, hogy mi történne, ha kollégáink személyiségét összevetnénk a Százholdas Pagony jól ismert lakóiéval – az eredmény több, mint elgondolkodtató, és nagyon vicces! Íme a kollégák A. A. Milne mesekönyvéből – második felvonás.

Múlt héten már megírtuk, milyen együtt dolgozni a protekcióval főnökké lett Róbert Gidával, a mások kajájába is simán belenyaló Micimackóval, az aggodalmasságában rémhírkeltő Malackával és a leállíthatatlanul bölcselkedő Bagollyal:

Tudtad, hogy igazából minden kollégád a Micimackóból lépett elő? – Első rész

Eljátszottunk a gondolattal, mi történne, ha kollégáink személyiségét összevetnénk a Százholdas Pagony jól ismert lakóiéval – és elég mókás eredményekre jutottunk! Életünk jelentős hányadát a munkahelyünkön töltjük, így nem csoda, ha rácsodálkozunk, milyen különböző emberekkel zsúfolt össze minket a …

Most pedig elmondjuk, milyen a többi lakóval együtt nyomni az irodában!

A Zsémbes – Nyuszi

nyuszi

Nyilvánvalóan ő a legelfoglaltabb az összes munkatárs közül, aminek zsörtölődve ad hangot minden órában. Szerinte köztudott tény, hogy rajta kívül senki más nem dolgozik a cégnél. Ha ő nem lenne, már rég csődbe ment volna nem csak a vállalat, de az egész iparág. Halomra szedi a nyugtatókat, és rendre kifakad még a takarítónőnek. Tíz éve minden hónap végén felmondással fenyeget, információt azonban nem szivárogtat ki létfontosságú munkája részleteiről. Helyettesítésébe még betegség esetén sem megy bele, hiszen senki se csinálhatja olyan jól, mint ő.

Hogy pontosan mit is?

Azt csak ő maga tudja.

Hogy jöjjünk ki vele? Ha jóban akarunk lenni a Nyuszi-típussal, hagyjuk meg a pótolhatatlanság ringató tudatában, és kínáljuk meg egy filter nyugtatóteával, hátha relaxáltabb hangulatban elárul egyet s mást nélkülözhetetlen feladatairól.

A Túlmozgásos – Tigris

tigger_on_tummy

Ha valaki munka közben hintázik a székén, slágereket énekel és tollakat dobál, az csakis a Tigris-típusú kolléga lehet, a munkavédelmi képviselők rémálma. Sokszor megkérdezik tőle, milyen serkentőszert szed, mire vigyorogva azt feleli, hogy semmit, aznap még csak négy kávét és két energiaitalt ivott. Folyton hasonszőrű barátait emlegeti (a Tigriseket), akik minden bizonnyal a képzelet szüleményei, mert nehéz elhinni, hogy hozzá hasonló teremtményekből akár még egyet hordjon hátán a Föld.

Kizárólag a jóval fiatalabbakkal képes megértetni magát – mindenki más reszketve figyeli, mikor tör össze valamit, vagy esik hátra a székével.

Hogy jöjjünk ki vele? A Nyuszinál bevált tea sajnos nem hat a Tigrisekre. Helyette legyen nálunk ragtapasz a sérülései kezelése végett, de nem árt a füldugó sem, ha épp nincs kedvünk egyedi feldolgozásban együtt fújni vele a kilencvenes évek toplistás popdalait.

Az Ősanya – Kanga

Vdw8XPi

A Kanga-típusú munkatárs a jószívű, egyedülálló anyuka, aki szívesen takarítja kollégái ételmaradványoktól tocsogó munkaállomását. Kirázza az egérből a morzsát, és kiporszívóztatja az almás pite maradványait a klaviatúrából. Volt férjéről sosem beszél, ellenben örül, ha lepasszolhatja a kisfiút a Tigris-típusú kollégának egy kávészünet erejéig, miközben bűntudattal figyeli a gyerek kalandjait a raktári targoncán vagy az irodaépület lépcsőkorlátján.

Hogy jöjjünk ki vele? A legfontosabb, hogy mindig érdeklődjünk utóda(i) hogylétéről, és engedjük, hogy kiélhesse tisztogatási mizériáját.

Fontos! Mindig fogadjuk el, ha megkínál házi aprósüteménnyel (nem fogunk csalódni)!

A Kiégett – Füles

eeyore_depressed

A Füles-típusú munkatárs rosszkedve igen ragadós. Kis testi hibás, jobbára az év minden egyes (munka)napján bánatos dolgozó, aki a burn-out szindróma és az alulmotiváltság összes tünetét napi nyolc órában képes produkálni. Meggyőződése, hogy az életét jelen munkahelye (és az előző… meg az azt megelőző) juttatta vakvágányra, és nem látja a fényt az alagút végén.

Fiókja használt zsebkendőkkel teli, amikbe belefújta félrecsúszott élete és egzisztenciális válsága minden kudarcát, és retteg attól, hogy egy Tigris-típusú kolléga összedúlja egyetlen biztos bázisát: az íróasztalát.

Hogy jöjjünk ki vele? A Bagolynál kiválóan működő bólogatást egészítsük ki őszinte, együttérző pillantásokkal, valamint biztosítsunk számára megfelelő mennyiségű papírzsebkendőt. Figyelem! A Füles-típusú kolléga felvidításával csakis profi humoristák vagy stand-upos előadóművészek próbálkozzanak!

Tags:
Hajdú-Antal Zsuzsanna

Végzettségét tekintve magyar nyelv és irodalom¬–pedagógia szakos tanár, a Léggömbök című ifjúsági regény elsőkötetes szerzője. A könyv 2017-ben bekerült a Pázmány Péter Katolikus Egyetem tanítóképző karának tananyagába. A betűk szerelmese; szeret szétcincálni és újra összerakni mindent, ami szöveg. Hobbija az írás és korrektúrázás mellett a kínai gyógyászat. Imádja az állatokat, a jó vígjátékokat és a tengert. A Léggömbök megvásárolható a kiadó oldalán (gabo.hu) vagy a könyvesboltokban.

  • 1