LOADING

Type to search

Ajánlom Kipróbáltuk

Előtte és utána, avagy Polly kutya kipróbálta!

Share

Nekünk fontos a kutya, így próbára tettünk egy szappant. Mondjuk, hogy érdemes-e áldozni rá! (Aki rohangált már a kutyájával orvoshoz, mert száraz, piros, sebes volt a bőre, az olvasson tovább. Aki felelős gazdi, az is…)

 

Pollyval, a szálkás szőrű tacskóval több, mint tíz éve élünk együtt, természetesen családtagnak számít, ezért őt is megilleti, hogy minél kényeztetőbb gondoskodást kapjon. Normál esetben két-három havonta szoktuk fürdetni, de ilyenkor télen mindig megszaporodnak a kutya-mosdások. Egyrészt a sáros lába, másrészt a sok só miatt, – ami nagyon csípi a kutyalány tappancsát – mostanában minden séta után lábmosásra kerül sor.

 

[message type=”success|error|info|notice”] Ez az a szappan, amit akár mi is használhatnánk, hiszen csak természetes összetevőkkel kényezteti a kutyusok bőrét és szőrét. Számomra legalább annyira döbbenetes, mint örömteli, hogy 95%-ban olívaolajat tartalmaz.[/message]

A nagyobb fürdetésnél idáig a hagyományos kutyasamponokat használtuk, és sajnos, az évek során olyannal is találkoztunk, amelyiktől napokig vakarózott a kutya, mert nem lehetett jól kiöblíteni. Éppen ezért nagyon örültem, amikor találkoztam ezzel a 100%-ban természetes összetevőket tartalmazó kutyaszappannal. (A Hund und Herrchen cég gyártja, kizárólag természetes anyagokból.)

hh-wasserratte-228x228

Nagyon jól esett, – de a kutyának is biztosan – hogy nincs illata. Végre nem tolakodott az orromba a sok mesterséges illatanyag, kizárólag az olívaolajat éreztem, nagyon gyengéden. Bevallom, kicsit szkeptikus voltam, mert korábban volt már rossz tapasztalatom olajos folyékony szappanokkal. De tökéletesen meggyőzött, mert a kutya szőre egyáltalán nem lett ragacsos és olajos, nem tapadt össze. Sőt, olyan finom puha lett, hogy öröm simogatni.

És mivel a nyitó képünk csak illusztráció jöjjön Polly, a tesztalany!

Polly előtte:

Elotte

Polly utána:

utana

Fürdés után a nyakörvet is ezzel a szappannal mostam ki. Mondhatom már az elején meglepett az eredmény, amikor elkezdtem dörzsölni. A sok szennyeződést, ami a hónapok során rátapadt, mind feloldotta. És a végeredmény? Úgy néz ki, mint új korában.

Azt a nem mellékes tényt már csak zárójelben jegyzem meg, hogy a szappanból alig fogyott, olyan mintha nem is használtuk volna. Szerintem legalább még két évig fürdetjük majd ezzel Pollyt! Na jó nem, de sokáig elég lesz még, az biztos!

Összességében nagyon szeretjük a Hund und Herrchen termékeit, mert végre valakinek az is eszébe jutott, hogy a sok SLS és kemikália a kutyák bőrének is rossz!

Mancsápolót, szappant és sampont ITT találsz! Felelős kutyatartóknak mindenképpen ajánlom!

Tags:
Szöllősi Tímea

Három gyermek anyukája, akinek gyermekkora óta dédelgetett álma az írás. Általános iskolás korában újságot készített saját magának, egy-két példány még mindig lapul valamelyik fiók aljában. Imádja a történelmi regényeket és a reneszánsz Angliát. Leghőbb vágya, hogy legyen még négy keze és napi 48 órája.

  • 1