LOADING

Type to search

Ajánlom Ez+az Főoldal

A “túlértékelt” Meryl Streep húsz Oscar-jelölése képekben

Share

A  kihirdetett Oscar-jelöltek között idén is ott van Meryl Streep, aki ezzel, (saját korábbi rekordját is megdöntve) immáron húsz alkalommal kapott jelölést színésznőként. Te hányat láttál közülük?

01 A szarvasvadász

1979: Első jelölését Robert De Niro és Christopher Walken oldalán érdemelte ki A szarvasvadász című filmben.

02 Kramer vs Kramer

1980-ban Dustin Hoffmann partnereként kap Oscart, mint legjobb mellékszereplő a Kramer kontra Kramerben nyújtott alakításáért.

03 A francia hadnagy szeretője

1982: A francia hadnagy szeretője című filmben Jeremy Irons a partnere, Merylt pedig először jelölik főszereplőként a díjra.

04 Sophie választása

1983: A Sophie választása című filmdráma három éven belül a második díjat is meghozza Meryl számára, immáron mint a legjobb női főszereplő. Rajta kívül csak két másik színésznő tudott nyerni az Oscarok történetében mellékszereplői díj után főszerepért is, Jessica Lange és Cate Blanchett.

05 Silkwood

1984: A Silkwoodban Cher és Kurt Russell mellett alakít óriásit a sugárfertőzést elszenvedő erőműi munkásnőként.

06 Távol Afrikától

1986: A Távol Afrikától című romantikus filmeposzban Robert Redforddal esik szerelembe.

07 Gyomok között

1988: A Gyomok között című filmben Jack Nicholson mellett alkoholista hajléktalant alakít, aki ráadásul még gyógyíthatatlan beteg is. És már itt is énekel:

MSDCRIN EC010

1989: A Sikoly a sötétben egy kilenchetes csecsemő eltűnésének és a szülők meghurcoltatásának története, amely megtörtént eseményeket dolgoz fel.

09 Képeslapok a szakadékból

1991: A Képeslapok a szakadékból a nemrég tragikus hirtelenséggel elhunyt Carrie Fisher önéletrajzi ihletésű könyvén alapszik, amelyben Shirley MacLaine a partnere.

10 A szív hídjai

1996: A szív hídjai az a fajta romantikus film, amit még a pasik is tudnak szeretni. Egy pár napos románc krónikája, amelyben a tisztes vidéki háziasszony mindennapjait fenekestől forgatja fel a környéket járó fényképész. Clint Eastwood egyik legjobb rendezése, amely Meryl tizedik Oscar-jelölését is kiérdemelte.

11 Életem értelme

1999: Az Életem értelme című filmdrámában Renée Zellweger karaktere ápolja rákbeteg édesanyját, s ez idő alatt van alkalma átértékelni mindent, amit korábban a saját családjáról tudni vélt.

12 A szív dallama

2000: A szív dallama egy harlemi zenetanár igaz története, aki a bürokráciával száll harcba annak érdekében, hogy az ének-zene oktatás az állami iskolákban is elérhető legyen minden New York-i diák számára.

13 Adaptáció

2003: Az Adaptáció Spike Jonze rendező és Charlie Kaufman forgatókönyvíró szürreális agymenése, amelyben Meryl Nicolas Cage oldalán brillírozik.

14 Az ördög Pradat visel

2007: Az Ördög Pradát visel nyitja a sort, melynek során az elmúlt évtizedben hét újabb jelölést tudott begyűjteni. A Runway divatmagazin ördögi(en profi) főszerkesztőjének szerepe valódi jutalomjáték a számára olyan ifjú tehetségek mellett, mint Anne Hathaway és Emily Blunt.

15 Kétely

2009: A Kétely egy nehéz film, amelyet egyértelműen a szereplőgárdája emel ki a középmezőnyből. Meryl mellett Viola Davis, Amy Adams és Philip Seymour Hoffman játéka is kiérdemelt egy-egy jelölést.

16 Julie és Julia- Két nő egy recept

2010: Ismét Amy Adams a partnere a Julie és Julia- Két nő egy recept című ennivaló filmben, amelyben Julia Child, az amerikaiak Stahl Juditjának bőrébe bújik.

17 A Vaslady

2012: A Vaslady nem egy korszakalkotó film egy korszakalkotó politikusról. Egyértelműen Meryl jutalomjátéka, amiért teljesen megérdemelten nyerte el harmadik Oscar-díját.

MERYL STREEP stars in AUGUST: OSAGE COUNTY

2014: Az Augusztus Oklahomában az idehaza is bemutatott színdarab megfilmesítése, amelyben egy diszfunkciós család kényszerül összegyűlni, miután a családfő nyomtalanul eltűnik. A régóta elfeledett titkok meg persze szép sorban a felszínre kerülnek.

19 Vadregény

2015: A Vadregény című musical a Grimm mesék fantáziavilágát házasítja össze a Broadway darabokkal, jó alaposan leöntve a Walt Disney stúdióra jellemző cukormázzal.

20 Florence– A tökéletlen hang

2017: A huszadik jelölés a Florence– A tökéletlen hang címszerepéért.

A Saturday Night Live pedig rengeteg “Oscar” díjjal jutalmazta:) Még a legjobb humuszéval is!

S hogy összejön-e a negyedik Oscar-díj is? Február 26-án megtudjuk!

Tags:
Deákváry-Hák Vajk András

Igazi éjjeli bagoly, filmmániás, a díszdobozos kiadványok nagy rajongója. Végzettségét tekintve hasztalan bölcsész, aki napközben logisztikusnak álcázza magát. Kreatív energiáit az írásnak szenteli, miközben mindig mindenről megvan a véleménye. 100%-ig Pop Kid, akinek esze ágában sincsen felnőni.
Az alábbi címen léphetsz kapcsolatba vele: meamaxi@gmail.com.

  • 1