LOADING

Type to search

Ajánlom Budapest Eszem-iszom Főoldal

Öt ínycsiklandó fánkozó Budapesten, ahol garantált a bűnös kísértés

Share

A fánk finom, a fánk színes és mostanság szerencsére megint egyre több helyen kapható Budapesten. S bár a közelgő farsangi szezonhoz elsősorban nagymamáink olajban sütött, kelttésztás szalagos fánkja dukál, mi most mégis az amerikai(bb) verziót vesszük górcső alá, hogy ne csak a macaronnak legyen jó a marketingje!

The Donut Library

01 Donut Library

A The Donut Library három üzlettel gondoskodik róla, hogy járjunk is a város bármelyik részén, előbb-utóbb biztosan belefussunk a nagyon színes és felettébb kreatív díszítésű fánkjaikba. Ünnepek környékén időszakos ízekkel és formákkal bővül az egyébként sem szerény kínálat. Mi a legutóbbi mintavételezéskor a Pumpkin Spice mellett tettük le a voksunkat, de a málnakrémes töltelékkel és pillecukorral egyaránt felszerelt Polar Bear sem volt rossz.

The Box

02 The Box

A Nyugati pályaudvarral szemközt egy igen alaposan átgondolt és igényesen megvalósított koncepció eredménye a The Box. Tartósítószertől és mesterséges színezéktől mentes fánkjaik formailag is eredetiek, hiszen a hagyományos kör helyett négyzet alakúak, ráadásul bátran kísérleteznek az ízekkel is. Nekünk a sós karamellás és a Rákóczi túróst újraértelmező fánkkülönlegesség ízlett a leginkább.

Mr. Funk

03 Mr Funk

A Mr. Funk elsősorban tulajdonosi háttere apropóján kapott kitüntetett médiafigyelmet az elmúlt hónapokban. Az október közepén nyílt üzletben vibrálóan színes, a kelleténél talán egy fokkal édesebb fánkokat lehet beszerezni – plusz ár-érték arányban sem őket ajánlanánk első helyen, mivel ötszáz forint körüli fánkért már nagy elvárásokkal harap az ember cukormázba, de mégsem jön a tűzijáték egy Mr. Funk elfogyasztása után. Azért egyszer mindenképp érdemes kipróbálni – itt tudhatsz meg róla többet!

Happy Donuts

04 Happy Donuts

A Happy Donuts üzletbe nemcsak az igazi amerikai receptek alapján készült töltött fánkokért érdemes betérnie az édesszájú kíváncsiskodóknak, hiszen amerikai üdítőitalokból is szokatlanul széles választékkal várják vendégeiket.

Fánki Donuts

05 Fánki Donuts

A Fánki Donuts szuperül pozícionálta magát a Nagymező utcába. Méretes fánkokat árulnak, egyszerre kábé húsz féle ízzel csábítgatják az arra fogékonyakat – és olcsóbb is, mint a fentebb említett konkurenciája, szóval nagyon ajánljuk!

+ 1:

Ha nincs alkalmunk célzottan fánkozóba menni, ugyanakkor jól esne otthonra egy kis édesség, a nagybevásárlás során is megoldhatjuk ezt a dilemmát, a Spar Oreo ízű fánkja ugyanis az egyik legkellemesebb meglepetés volt a kóstolótúra során, amit bátran ajánlunk a fentiek alternatívájaként!

Tags:
Deákváry-Hák Vajk András

Igazi éjjeli bagoly, filmmániás, a díszdobozos kiadványok nagy rajongója. Végzettségét tekintve hasztalan bölcsész, aki napközben logisztikusnak álcázza magát. Kreatív energiáit az írásnak szenteli, miközben mindig mindenről megvan a véleménye. 100%-ig Pop Kid, akinek esze ágában sincsen felnőni.
Az alábbi címen léphetsz kapcsolatba vele: meamaxi@gmail.com.

  • 1

You Might also Like