LOADING

Type to search

Ajánlom Kipróbáltuk

Kőkemény, mégis annyira csajos! – Kipróbáltuk a beautyrobicot

Share

„Az igazi nőiesség megélése”, „szexi mozgás”, „alakformálás, zsírégetés”, „méregtelenítés, bőrfeszesítés” – olvasható az óraleírásban. Túl tökéletes, hogy igaz legyen, nem? Mi sem hittük el, ezért kipróbáltuk!

Az újdonság mindenkit lázba hoz

Belépve a terembe egy széles mosolyú, magabiztos lány fogad, kedves invitálással; kend be a problémás részeket (has, comb, fenék) ezzel az olajjal – ami, mint később kiderült a Beautyrobic saját terméke; zöldtea-kivonatot, rozmaring-, kókusz- és argánolajat tartalmaz, ami vérbőséget okozva fokozza a mozgás hatékonyságát, a kellemes illatáról nem is beszélve!

smell

Miközben mi kicsit szégyenlősen (és szkeptikusan), félig letolt gatyával kenegetjük magunkat a félhomályban, kézről kézre adjuk a flakont, Bogi (a széles mosolyú edző) hősugárzókkal pakolja körbe a helyet (ugyanis az óra cirka 30 fokon „ég”), ami szépen, lassan megtelik különböző életkorú és alakú hölgyekkel.

Egy-két kivétellel szinte mindenki először van itt; kissé feszengve nézünk körbe, izgatottan várjuk, mi fog történni. Sokan örülnek, hogy a szokásos eszköz-csomag helyett csak egy gumiszalagot és egy szőnyeget kell magunkhoz venni – az én agyamon pedig (utólag elhamarkodottan) az fut át, hogy tuti light-os lesz az edzés, valami csajos bohóckodás.

kelly-rowland-139a514db6f666e1b3c15a44be438b5b

„Nem baj, ha nem jön be – kimegyek.” Hát nem tettem meg… Aztán a végén meg már alig bírtam kivánszorogni.

A tekeréstől a twerkelésig

Tizenhét-harminc: az óra kezdődik. Bogi (aki nem mellesleg tíz éve hastáncoktató) úgy tekergeti a csípőjét, mintha ez a világ legtermészetesebb dolga lenne; kezdetben picit mérges is vagyok rá; most akkor idejön és elmagyarázza pontról-pontra, hogy hogy is kell csinálni, vagy sem?! Nem jön, ezért rátapad a tekintetem, és nem sokára már egész ügyesen utánzom én is. Jobb is, hogy nem jött; ez rólam szól, ezt érezni kell.

Hál’ Istennek, nincs koreográfia, néhány mozdulat tartozik egy blokkba, amit ismételgetünk pár percig; guggolások különböző kartartásokkal, csípőmozgatás megfeszített hassal-fenékkel (ez az aerobic rész), aztán végigsimítunk magunkon (ez meg a beauty).

touch

Kezd meleg lenni, és a zene is beindul! Néhány pillanatra totálisan átszellemülök és „élvezem magam”, mintha megérkeztem volna a szombat esti buliba; erre a félsötét is rásegít, ami ráadásul a szégyenlősebbeknek is kedvez.

Aztán egy váratlan fordulat következik, Bogi twerkelésbe kezd; széles terpeszben rázza a fenekét, de térdből és nem derékból. Ekkor egy picit elnevetem magam, körbe nézek, de mindenki tök komoly, szóval elkezdem én is. Hát ez egyáltalán nem könnyű. Sőt, nagyon kemény, még másnap is érzem a combjaimban.

X1qRl

Ötven perc testi és agyi munka után, nyújtással és a kimaradhatatlan csoport-selfievel zárunk (nyugi, ha nem tetszik, kimehetsz), mi kissé lihegünk, de Bogi még mindig nagyon mosolyog.

Mit takar a csalogató név?

[message type=”success|error|info|notice”]Nem kell túl magas angoltudás ahhoz, hogy rájöjjünk, mit is takar az elnevezés; a szépség és az aerobic keveréke. A műfaj megálmodója Békési Brigitta aerobic-oktató, aki öt évvel ezelőtt ráunva a hagyományos aerobicra, úgy döntött, fedobja azt valamivel. Ez a valami a táncmozdulatok, a 28-32 fokra felfűtött terem, az olaj és a félhomály lett. A fogadtatás nagyon jó volt; ma már vagy harminc teremben találkozhatunk a Beautyrobic-kal.[/message]

Szerintünk a sikere abban áll, hogy rátapintott a nők gyenge pontjára; sokan nem találjuk magunkat ebben a felbolydult világban, a legtöbbünkre ráfér egy kis plusz önbizalom, szexi-vagyok érzés, a gátlások levetkőzése. Ha megkérdeznél tíz nőt, mely testrészeivel elégedetlen, kilenc bemondaná a has-derék-comb-fenék zónát – a Beautyrobic pont ezekkel dolgozik.

IMG_1628 IMG_1377 aycm_gym_57472368a02110.59208724

Nekem bevált, azóta részt vettem már a második órámon is, ami még keményebbre sikeredett. Most így télen, az a néhány extra Celsius is kifejezetten jól esik – hogy nyáron is kitartok-e az óra mellett, nos, majd meglátjuk – de mindenesetre ha szeretnéd megmozgatni a tested úgy, hogy közben előjön a női oldalad is, akkor mindenképpen ajánlom, hogy adj neki egy sanszot! Itt tudhatsz meg többet az órákról. Hajrá, mozgásra fel!

vegsogif

Tags:
Plézer Panna

Nomen est omen – avagy a név kötelez; de Panna nem csak az alliterációt használja szívesen írásaiban, hanem minden egyéb költői eszközt is. Kamasz korában kétszáznál is több verset írt, azóta viszont átnyargalt a prózai vonalra. Főállásban irodavezetőként tevékenykedik egy építőipari közbeszerzésekkel foglalkozó cégnél, amit ugyan nagyon szeret, de a hobbiját; az írást talán még ennél is jobban. Cikkei megírásakor gyakran felhasznál angol irodalmat is; szívesen fordít és fogalmaz át (egészít ki saját véleményével) idegen nyelvű írásokat. Napi Panni elnevezéssel egy népszerű közösségi portálon rendszeresen – és kissé rendszertelenül- posztol az Élet „nagy dolgairól”.

  • 1