LOADING

Type to search

Ajánlom Élem

Hűha! Tényleg ez van az önéletrajzodban?

Share

Kihíváskedvelő, kreatív, flexibilis – ezek az önéletrajzban jól csengő hívószavak kissé mást takarnak, mint a szomorú, de igen vicces valóság. Kíváncsi vagy, hogy mit? Következzen hát a nagy leleplezés, melyet szigorúan humorral kéretik olvasni!

Flexibilis

9.00 helyett 9.45-kor is képes felkelni reggel, ha éppen úgy hozza az élet. Olyannyira rugalmas, hogy akár egy órával korábban is haza tud indulni a munkahelyéről.

Jelmondata: Az idő csupán illúzió.

Kiváló interperszonális készségekkel rendelkezik

Előszeretettel kíváncsiskodik, milyen bugyi van rajtad, popcorndarabokat a füledbe köpködve meséli el az előző esti meccset, munka után pedig megtalálod a horizontális szórakoztatóipar egyik kiemelt állomásán.

Jelmondata: Góóól!

tumblr_mhkpmo0G8l1s4mva2o1_500
Kockázatvállaló típus

Munka közben felnőttfilmekkel üti el az időt. Ha a főnök közeleg, hihetetlen sebességgel képes átkapcsolni egy külön erre a célra kifejlesztett, zsúfolt EXCEL-táblázatra, és felölteni jól bevált morfondírozó arckifejezését.

Jelmondata: „Carpe diem, non pornotum excelliarmus.”

workwork

Kedveli a kihívásokat

Nem kímélve sajgó ízületeit, heti egyszer lift helyett csak azért is gyalog tornássza fel magát az első emeletre, ahol elégedetten kifújja magát, és elgyötörten belesüpped a forgószékbe. Háromhetente egyszer pedig nem csak megissza, amit talál, hanem készít is egy kancsó kávét.

Jelmondata: Igen. Megcsináltuk!

TGIF-gif-friday-leaving-the-office-party-time

Kreatív

Törlőkendő és kézmosó folyadék segítségével tökéletes takonylabdát készít, ami saját fejlesztésű csapatépítő gyakorlatainak nélkülözhetetlen kelléke. Eredeti favicceivel igazán élvezetessé teszi a szürke hétköznapokat: Két pogácsa beszélget: „Jelentkeztem az egyetemre.” „És, felvettek?” „Hülye vagy? Egy pogácsát?!”

Jelmondata: Két pogácsa beszélget.

jimcarrey
Precíz

Motivációs levelében külön kitér rá, milyen odaadással képes elmerülni a feladataiban. Azt azonban ismeretlen okokból kifelejti belőle, hogy az átszellemült kattintgatás közben a tollat, ceruzát és egyéb irodai eszközöket hajlamos fejjel lefelé tartani vagy épp önfeledten az orrába dugni.

133791_story__lazy

Gyakorta olyannyira beletemetkezik az összpontosításba, hogy a delírium varázsát aljas szellentések formájában juttatja kifejezésre. De azt is pontosan, 45 másodpercenként két rövidet.

Jelmondata: Máskor nem rendelek brokkolisat.

Alapszintű számítógépes ismeretekkel rendelkezik

Be tudja kapcsolni a gépet.

Jelmondata: Hívom az informatikát.

giphy
Kiváló számítógépes ismeretekkel rendelkezik

Ki tudja kapcsolni a gépet.

Jelmondata: Nyugi, biztos csinált automatikus mentést.

Ügyfélközpontú, ügyfélorientált szemléletű

Korábban telemarketingesként dolgozott, ahol hozzászokott a pozíció nyújtotta szociális fejlődési lehetőségekhez (vékonyabb headphone = nagyobb felelősség!). Megérdemelné, hogy egyedi problémamegoldási stratégiáit (Értem, hölgyem, de ez a probléma nem hozzám tartozik, kapcsolok egy illetékest) minden neves egyetem pszichológia tanszékén felvegyék a tananyagba.

Jelmondata: Kapcsolok egy illetékest.

HEADPHONE

Csapatjátékos

Tisztában van vele, hogy több dudás nem fér meg egy csárdában, ezért sajátos módon járul hozzá a csapatkohézióhoz: rosszindulatú pletykákkal és kibeszélő show-kkal állítja maga mellé gyanútlan áldozatait.

Jelmondata: Ne mondd, hogy én mondtam, de a Gizi azt mondta rólad, hogy…

Logikai képességei kiválóak

Stratégiai háborús játékokat játszik a munkahelyen, és, mivel felettébb önreflektív személyiség, belátja a gyakorlás fontosságát: az illemhelyre is magával viszi a fegyvereit telefonját. A zord szív azonban látszat csupán: emberünk vérbeli földművesként virtuális eperföldet üzemeltet, amiről természetesen munkaidő alatt is gondoskodnia kell.

Jelmondata: Gyakorlat teszi a jedit.

porn

Felelősségteljes

Heti rendszerességgel hazarohan beteg gyermekéhez, majd két nap múlva újra munkába áll, hogy a létező összes gyilkos óvodai vírust laboratóriumi körülmények között továbbtenyészthesse a cégen belül. Ne csodálkozz, ha közös munkátok során eddig nem ismert testtájékaidon is ádáz kiütéseket fedezel fel.

Jelmondata: Már nem fertőz.

raw

Segítőkész

A lábadra locsolja a főnöknek főzött kávét, becsukja a kezed a fénymásolóba, a retinád ellen pedig a monitortisztító spray hathatós segítségével intéz ádáz támadást. Amikor előzékenyen alád akarja tolni a széket, „szelíden dőlsz el, ahogyan a fák.”

Jelmondata: Bocccsika!

moss

Környezettudatos

Fontos számára, hogy a Kék Bolygó pusztulása ellen nap mint nap ő is tegyen valamit, ezért a lelke mélyén büszke rá, hogy megtalálta a leghatékonyabb környezetvédelmi megoldást: vécézés után nem mos kezet.

Jelmondata: Nem is értem hozzá.

Valljuk csak be: ezek után mi is meggondoljuk, melyik kifejezéssel dobálózzunk a jövőben. Hiszen ki tudja: mi van, ha leendő főnökünk is olvassa a fenti sorokat?

Tags:
Hajdú-Antal Zsuzsanna

Végzettségét tekintve magyar nyelv és irodalom¬–pedagógia szakos tanár, a Léggömbök című ifjúsági regény elsőkötetes szerzője. A könyv 2017-ben bekerült a Pázmány Péter Katolikus Egyetem tanítóképző karának tananyagába. A betűk szerelmese; szeret szétcincálni és újra összerakni mindent, ami szöveg. Hobbija az írás és korrektúrázás mellett a kínai gyógyászat. Imádja az állatokat, a jó vígjátékokat és a tengert. A Léggömbök megvásárolható a kiadó oldalán (gabo.hu) vagy a könyvesboltokban.

  • 1

You Might also Like