LOADING

Type to search

Ajánlom Élem Fashion Főoldal Kipróbáltuk Szépítkezem

Minden szülő táska- és szalvétaproblémáját oldotta meg egy magyar anyuka!

Share

A Cibi olyan termékeket gyárt, melyekkel a táskánkban kiszakadó nejlonzacsik és szétfoszló szalvéták korszakának vége. Czibolya Katával, a Cibi többször használható és környezetbarát termékeinek megálmodójával beszélgettünk. 

Ha belekukucskálnátok a táskámba, amikor a gyerekekkel megyek valahová, valami elemózsiát biztosan találnátok benne – méghozzá szalvétahalmokba és nejlonzacskóarmadákba burkolva. Akinek hasonló éléskamra található a táskája mélyén, tudja, milyen dühítő, amikor a csini retiküljében kiszóródik a keksz, szétkenődik a banán vagy egyszerűen csak nem fér be a műanyag doboz, akárhogy szuszakoljuk. Így volt ezzel Czibolya Kata is, aki bosszankodás helyett inkább kitalált valami újat, miközben nem csak a praktikumra, hanem a környezettudatosságra is tudott figyelni! Elmeséljük, hogy történt.

Kata

 

Honnan jött a cég ötlete? Tudnál mesélni az előzményekről?

Sokat jártunk (és persze a mai napig járunk is) a gyermekemmel mindenhová, akár autóval, akár gyalog a közeli játszótérre. Ennivalót mindig kellett magunkkal vinni, és sajnos sokszor megesett, hogy minden kiborult a táskámban. Úgyhogy elegem lett a zacskókból. Kezdetben terápiás jelleggel kezdtem otthon varrni a gyereknek. Egy kekszes szütyővel kezdtem, kísérletezgettem, hogy milyen legyen belül, hogyan tudnám vízállóvá, de környezettudatosabbá is tenni, majd eljutottam a mostani, cipzáros tasakhoz. Eleinte nem is gondoltam arra, hogy üzleti alapon foglalkozzak vele, csak a saját gyermekemnek készítettem. Aztán meglátták a barátok, és egyre többen szerettek volna maguknak is; a számos pozitív visszajelzés miatt pedig úgy döntöttem, keresek egy varrónőt, aki a már megnövekedett mennyiséget le tudja gyártani – a termék pedig elég gyorsan kinőtte magát a nappaliban egyedül varrogatásból. Eközben pedig, gyermekeink révén megismerkedtem Rellával, és vele lett kerek a történet.

rella2

Miben különlegesek a termékeitek? Mik a legfontosabb tulajdonságok, amik miatt igazán egyediek a ti szalvétáitok és táskáitok?

Nagy figyelmet szentelünk a minőségnek; elengedhetetlennek tartjuk, hogy időtálló, tartós darabokat készítsünk. Másrészt fontos, hogy jól nézzenek ki, trendi és csinos darabok legyenek. Eleinte csak gyerekeknek szánt, vidám mintákkal indultunk, de azóta már számtalan, felnőtteknek szóló darabot is csináltunk, mivel az a tapasztalat, hogy nem csak a kisgyerekes szülők szeretnék használni, hanem azok a felnőttek is, akik a munkahelyükre vagy akár kirándulásra visznek ennivalót magukkal.2016-11-11--16-20-48

 

Rellával mindketten odafigyelünk arra, hogy minél kevesebb környezetszennyező dolgot használjunk. Ez nem csak a mindennapi életünkben van így, hanem a termékeinknél is, hiszen a szalvéták, a tasakok, valamint a zsákok is mind könnyen tisztíthatók és újra felhasználhatók, átveszik az egyszer használatos csomagolóanyagok szerepét.

2017-10-2--11-19-29

Van egy kisfiad. Hogyan tudod a gyerekek mellett mindezt levezényelni? 

Egyedül nem tudnám, ezért is örülők, hogy összehozott a sors Rellával, vele kapott üzleti lendületet a dolog. Én viszem a kreatív vonalat: utánajárok anyagoknak, kísérletezek, hogy mi-hogyan lenne jó, ő pedig mindent hozzátesz, ami az üzleti oldalról kell. Így tökéletesen kiegészítjük egymást.

Mi volt a legfontosabb a termékek megalkotásakor? Mit szerettetek volna elérni?

Amikor a kisfiamnak először készítettem uzsonnás tasakot, az volt a legfontosabb, hogy nekem, anyaként könnyebb legyen az élet. Aztán mikor már barátoknak is kezdtem varrni, fontos lett, hogy az ő igényeiket is figyelembe vegyem, ne csak a magam tapasztalatai alapján varrjak! Ezzel azóta is így vagyok, és természetesen fontos lett a kezdeti barátokon kívül a többi ismeretlen anyuka is, akik a termékeimet vásárolják. Szerintem nekünk, anyáknak, elsődleges szempont a praktikum: amit használunk, az könnyen használható és ugyanilyen egyszerűen tisztítható legyen, plusz ne szóródjon ki belőle semmi. Olyan sokrétűen lehet használni a tasakokat, hogy akár még sminkcuccokat is simán tarthatunk bennük! És megint csak a termékeink környezetbarát (ennélfogva pedig időtálló) tulajdonságait szeretném hangsúlyozni: az Újraszalvétákat és Újratasakokat egy egyszerű mozdulattal ki lehet tisztítani, de akár a mosógépbe is bedobhatjuk őket – sokáig velünk maradnak, nem kell egy-két alkalom után megválnunk tőlük.

2017-10-2--11-19-58

Novemberben indult a honlapotok, ekkor kerültetek fel a magyar virtuális piac térképére. Azóta milyenek a visszajelzések? 

Még alig négy hónapja indultunk el hivatalosan, de máris nagyon jó visszajelzéseket kapunk! Büszkén mondhatom, hogy aki egyszer vásárolt nálunk, az mindig visszatér. Van, hogy a vásárolóink maguknak vesznek még egy-egy darabot, de vásároltak már szülinapra ajándékba is. Sőt, mostanában többször előfordult, hogy külföldiek vásárolták és vitték haza a termékeinket ajándékba, ami szintén nagyon jóleső érzés és önmagában is pozitív visszajelzés!

Kik vásárolják leginkább a termékeiteket? 

Elsősorban anyukák, ők az elsődleges célcsoportunk. Ugyanakkor nagyon érdekes látni, hogy nem csak a kisgyerekesek, hanem azok a felnőttek is vásárolnak nálunk, akik sokat utaznak vagy túráznak. Sőt, férfivásárlóink is akadnak! Emellett sok környezettudatos vásárlónk van, akik nagy hangsúlyt fektetnek arra, hogy környezetbarát termékeket használjanak és ne egyszeri, eldobandó anyagokba csomagolják az ennivalót.

IMG_9419

Látom, hogy webshopon elérhetőek a termékeid, de személyesen is megtekinthetőek valahol?

Jelen vagyunk a vásárokon, és folyamatosan dolgozunk azon, hogy bővítsük az árusító helyeket. Jelenleg a Szatyorboltban és Nagykovácsiban, a Tandem kávézóban lehet személyesen megvásárolni a Cibi termékeket. Nagy álmunk egy saját bolt nyitása, és szerencsére már folyamatban van a partnerekkel való megállapodás!

Hogyan látod a jövőtöket pár év múlva, mit szeretnétek elérni?

Elsődleges célunk, hogy minél többen megismerjenek minket, emellett pedig szeretnénk tovább fejleszteni a már meglévő termékeinket és bővíteni a termékkínálatot. Most is kialakulóban van egy új dolog, amivel már akár a jövő héten előrukkolhatunk. Többet még nem szeretnék elárulni, de nagyon izgalmas lesz, az biztos – látogassátok meg a weboldalunkat, hamarosan kiderül a meglepetés! A belföldi növekedésen kívül terítéken van a külföldi piac meghódítása is; már tervezzük, hogy elindulunk Ausztria felé.

2016-13-11--21-35-59

Lassan, de biztosan közeledik a tavasz, jön a húsvét. Készültök valamilyen különlegességgel?

Nagyon sok különleges mintájú és klassz anyaggal találkozom nap mint nap, és mindig nagyon várom, hogy az évszaknak megfelelően végre bevethessük őket! Szerintem már mindenki nagyon várja a tavaszt, úgyhogy nemsokára kedveskedünk is nektek vadonatúj, derűs és vidám szalvétákkal, tasakokkal!

2016-21-10--20-18-44

Mi az, amit a legfontosabbnak tartasz a munkátokban?

Csak olyan dolgot akarunk eladni, amit mi is használunk. A személyes tapasztalat indította a vállalkozást és azóta is mindig szem előtt tartom, hogy csak olyan termékeket kínáljunk, melyeket mi is kipróbáltunk és bármikor szívesen használnánk.

2016-17-10--17-01-18

Katáék weboldalát végig nézve egyre inkább úgy gondolom, hogy egyszerűen nem létezik jobb megoldás az ennivaló becsomagolására, legyen szó almáról, kekszről vagy egy szendvicsről. Úgyhogy én most fogom magam és megrendelem a kismadaras vagy a pöttyös Újratasakot. Vagy mindkettőt.

Tags:
Szöllősi Tímea

Három gyermek anyukája, akinek gyermekkora óta dédelgetett álma az írás. Általános iskolás korában újságot készített saját magának, egy-két példány még mindig lapul valamelyik fiók aljában. Imádja a történelmi regényeket és a reneszánsz Angliát. Leghőbb vágya, hogy legyen még négy keze és napi 48 órája.

  • 1

You Might also Like