LOADING

Type to search

Ajánlom Főoldal

Tíz film, ami ezerszer erősebb, szexibb és mocskosabb a Sötét ötven árnyalatánál

Share

Ha valamiért te sem vagy hatalmas rajongója a Szürke-trilógiának, de a művészien színre vitt erotikus hálószobai kegyetlenkedésekben azért elmerülnél, gyűjtöttünk neked egy tízes listát. Ha pedig az vagy, akkor meg pláne…

A nap szépe 

Belle_de_jour

Akkor most cseréljük le a csetlő-botló és idegesítően szűzlányos Anát egy csodálatosan szép és komplex Catherine Deneuve-re, aki a nap szépeként titokban egy felsőosztálybelieknek fenntartott bordélyházban bontakoztatja ki titkos fantáziáit a BDSM-ről, míg estére hazaér és férjes asszonnyá avanzsálódik. Az eredmény? Egy korszakalkotó mozi a hatvanas évek végéből, tele vággyal, titkokkal, feszültséggel és nagyon sok szexualitással.

9 és 1/2 hét

9_1_2

Korszakának Szürke ötven mozija az 1987-es 9 és ½ hét, melyben Mickey Rourke és Kim Basinger tesztelgeti nyilvános szex és korbácsok segítségével a szexualitás határait.

Az érzékek birodalma

az-erzekek-birodalma

Ósima Nagisza nagy port kavart, pornográfiának titulált alkotása egy szintén nagy port kavart, valódi szerelmi bűnügy alapján készült, amely 1936-ban történt Japánban. Egy volt prostituált és gésa, Abe Szada minden konvenciót felrúgó szerelmi viszonyt folytatott főnökével, melyben kölcsönösen ráleltek a fojtogatás és más, erős aktusok erotikájára – a végét nem mondjuk el, de nem lett happy end a sztori. A moziban mellesleg valós szexjeleneteket látni; a rendező nem finomkodott az erotikus kapcsolat bemutatásánál.

Vad orchideák 

 

Volt ez az időszak, mikor Mickey Rourke valamiért elköteleződött a szoftcore pornó iránt, de ezt a női nézők, azt hiszem, egy cseppet sem bánják. Ebben a filmben egy titokzatos üzletembert alakít, akinek van pár perverzió a tarsolyában, melyekre szépen lassan fény derül a fülledten erotikus film során.

A titkárnő

Secretary02

Maggie Gyllenhaal játssza a 2002-es A titkárnő főszerepét, ahol egy enyhén mazochisztikus hajlamú fiatal lány titkárnő lesz az enyhén dominisztikus hajlamú férfinél és elkezdődnek a mocskos kalandozások. A film egyszerre könnyed és erős: sok kérdés felmerül a szereplők motivációit illetően és megláthatjuk, hogyan küzd mindkét szereplő saját magával és vágyaikkal egyaránt.

Elemi ösztön 

elemi_oszton

Nem is kell mélyebben belemenni, miért került ez a film a listára: Sharon Stone élete alakítását nyújtja, a viharos szexuális kapcsolatról és nyílt erőszakról szóló forgatókönyv elképesztő sikert hozott a stúdiónak, egyes jelenetek pedig örökre beleégtek a retinánkba (például ez a jelenet fent, amit nem merünk végig betenni…).

Veszedelmes viszonyok 

dangerous_liaisons

A könyv a XIX. században tiltott olvasmány volt; nem nehéz látni, hogy miért. A Veszedelmes viszonyok a XVIII. század Franciaországának hálószobáiba kalauzolja a nézőket; és anélkül, hogy kifejezetten szexjeleneteket mutatna, a cselszövések és manipulációk által tökéletes képet ad a csábítás és szerelem nem csak tiszta oldaláról.

A szex és Lucia

SEX AND LUCIA, Paz Vega, 2001

Ez a különös, elvarázsoló hangulatú spanyol film 2001-ből egy madridi pincérnő történetét meséli el, aki lassan önmagának, majd másoknak is bevallja rejtett vágyait – ezeket pedig igen-igen expliciten, de mégis művészien láthatjuk a vásznon.

Eredendő bűn

original_sin

Antonio Banderas és Angelina Jolie egyrészt az egyik legkeményebb szexjelenetet tolják le, másrészt pedig a nő anyagi motivációi mellett kiderülnek nagyon cifra dolgok is, ami Jolie filmbeli szexualitását és mazochista vágyait illeti.

Vénusz bundában 

venus-in-fur

Végül következzen a film arról a férfiról(!), aki után elnevezték a mazochizmust; a XIX. században élt Leopold von Sacher-Masoch-ról, aki a való életben alárendeltje volt egy női dominának.

Egyszóval, a BDSM és S&M világa közel sem a Szürke, Sötét meg akármilyen árnyalatoknál kezdődtek – és nagyon sok mélyebb, érdemesebb, szexibb, valósabb, drámaibb és erotikusabb mozi is született már a témában, melyeket nagyon ajánlunk!

Tags: