LOADING

Type to search

Élem Rácsodálkozom

Anyák, akikre büszkék vagyunk!

Share

Sérült gyermekét nevelő édesanya. Ő az, aki egy személyben ápolónő, dietetikus, masszőr, gyógytornász, gyógypedagógus és édesanya – mert ezt mind tudnia kell ahhoz, hogy gyermekét ellássa. Egy hat alkalmas készségfejlesztő, önismereti tréningsorozat után, egy “Szépség Nap” keretein belül köszöntük meg nekik, hogy vannak, hogy ilyenek, hogy csinálják nap, mint nap. 

Úgy gondoltuk jár egy nap, amikor egy egész stáb csak velük foglalkozik. Az édesanyák komplett sminket és frizurát kaptak, amit később egy portréfotózás alkalmával meg is örökítettünk.

KKA_2048 KKA_1964 KKA_1960 KKA_1840 KKA_1749 KKA_1745

De kiscsoportos tanácsadás keretében velünk volt Ragány Angéla stylist és Láng Edina is, aki egy kicsit a grafológia rejtelmeibe vezette be a hölgyeket.

KKA_1529 KKA_1642 KKA_1636

 

Tudnod kell! Ő az, aki

• nem tud időt szakítani magára, hogy egy kicsit feltöltődhessen, mert nem tudja rábízni senkire a gyermekét – mert a gyermek felügyeletét nem vállalják el bébiszitterek…

• gyermeke mellett éjjel-nappal készenlétben és szolgálatban áll, nincs szabadsága, nincs pihenőnapja – mert az intézményrendszer hiányosságait egy személyben neki kell pótolnia…

• nincsenek segítői, akikre számíthat, miközben fizikailag és lelkileg egyaránt nagyon megterhelő élethelyzetben van – mert a sérült gyermekekről való gondoskodás a családok 90%-ban kizárólag az anya feladata….

• sok akadályt kell legyőznie, hogy fogyatékossággal élő gyermekének megadhassa, amire szüksége van – nincsenek olyan rendszerek, amelyek tehermentesítik az anyákat….

• anyagilag nehéz helyzetben van a családja, mert gyermekük születése után kiadásaik rendkívül megnőttek, ő viszont – az ellátórendszer súlyos hiányosságai és sokszor az őket érő előítéletek  miatt – gyakran nem tud munkát vállalni.

 

KKA_1550

KKA_1547

[message type=”success|error|info|notice”]

A programot, aminek a keretében az Önbizalomnap megvalósult a DM Kft Együtt egymásért kezdeményezése támogatta és a JÓL-LÉT Alapítvány valósította meg. A program 2016. szeptember és 2017 január között valósult meg. 15 sérült gyermeket nevelő nő vett részt egy 6 alkalmas tréningsorozaton, egyéni tanácsadásban részesültek és a program zárása volt a Szépség Nap.

[/message]

Egy apró figyelmességgel mi is készültünk, a Good Stuff boltjából néhány kozmetikumot szétosztottunk az édesanyák között.

KKA_1612

 

Nagyon köszönjük a Szépség Napon a részvételt Ragány Angélának, aki a hölgyeket stílustanácsadással látta el, Bleisicz Rékának, aki a sminket, Pinczi Ildikónak aki, a frizurákat készítette. Fotósunk a mindig zseniális és kedves Kántor Katalin volt, grafológiai tanácsokat Láng Edina adott.

Hódosi Mónika és Komlósi Boglárka a Mauri tánc és érintés legjavát adta át a hölgyeknek.

Kánya Kinga mint fő szervező, tréner és az önismereti csoport vezetője talán a legtöbbet tette azért, hogy ez a Szépség Nap megvalósuljon!

KKA_2135

 

(Cikkünk a “Vedd észre a NŐT!” sorozatunk keretein belül valósult meg.)