LOADING

Type to search

Ajánlom Családozom Főoldal Kipróbáltuk

Tizenöt fantasztikus magyar tervezőnő, aki simán kenterbe veri a külföldi baba-mama kínálatot!

Share

Íme a babák és mamáik kedvenc magyar tervezői, akik bebizonyítják, hogy nem kell külföldi oldalakat böngészni, ha igazán egyedi, minőségi, tartós és szerethető termékeket szeretnénk a családunknak vásárolni! 

Mi, nők, szeretünk vásárolni, kár is lenne tagadni. De mi van akkor, ha már nem akarunk a tömegcikkek unalmas rengetegében keresgélni, hanem valami különlegesre, kézzel és szeretettel készített darabokra vágyunk – ami elérhető egy karnyújtásnyira? Közel sem lehetetlen: összegyűjtöttük azokat a zseniális magyar tervezőket, akik a külföldi piacnak is felülről kottázzák, mi az igazán jó baba-mama termék!

purplepunk

Az előző generációval ellentétben mi, a mai anyák, egyre jobban törekszünk az egyediségre.

Statisztikailag is kimutatható, hogy az elmúlt néhány évben szívesebben vásárolunk eredeti, kisszériás termékeket vagy legalábbis megfűszerezzük ilyen különleges darabokkal ruhatárunkat (no, meg a gyerekét). Ráadásul, ahogy egyre idősebbek leszünk (persze nem öregszünk rohamosan és semmiképp nem látványosan), csökken a hajlandóságunk, hogy megvegyük a vacak anyagból készült cuccokat, mert a külcsín mellett egyre fontosabb a jó minőség és az értékállóság is. Tudatosak vagyunk nem csak a gyereknevelésben, de a környezetünket illetően is.

biburi

Már nem vagyunk mai csirkék, tudjuk, hogy a fejünk búbjáig érnek a magunk után hagyott szeméthegyek, és elmerülünk a vegyi anyagok mélységes tengerében; mivel nem szeretnénk támogatni a minket sajnos egyre inkább körülvevő műanyag világot, ezért egyre környezettudatosabban élünk. Már számít az is, hogy mi van a szappanban, amivel a gyerekeinket fürdetjük, vagy épp mibe csomagoljuk a szendvicset, amit a suliba visz. Ez utóbbiról ajánlottunk is egy igen környezettudatos tippet, amit te is könnyedén beszerezhetsz, úgyhogy kezdjük is a sort a Cibivel!

Minden szülő táska- és szalvétaproblémáját oldotta meg egy magyar anyuka!

A Cibi olyan termékeket gyárt, melyekkel a táskánkban kiszakadó nejlonzacsik és szétfoszló szalvéták korszakának vége. Czibolya Katával, a Cibi többször használható és környezetbarát termékeinek megálmodójával beszélgettünk. Ha belekukucskálnátok a táskámba, amikor a gyerekekkel megyek valahová, valami elemózsiát biztosan találnátok benne – méghozzá szalvétahalmokba és nejlonzacskóarmadákba burkolva.

Emellett sokszor halljuk, hogy manapság minden a tömegtermelésről szól és egyre kevesebb lehetőségünk van egyedi dolgokat becsempészni az életünkbe. Mi most alaposan rácáfolunk erre, mert bebizonyítjuk, hogy rengeteg kreatív magyar tervező van, akiknek érdemes megvenni saját tervezésű gyerekruháit, babaszoba-kiegészítőit vagy épp uzsonnás tasakjait. Íme a nagy magyar tervezői körkép! 

Ruhák

Little factory

little_factory_zs

Legginsek és nadrágok, pulóverek, lányka ruhák és kiegészítők négy-öt éves korig. Letisztult fazonok és kézzel rajzolt, egyszerű ábrák teszik imádnivalóvá a kollekciót. Egyszerű és nagyszerű!

Purple punk kids

purplepunk

Dalma is az egyediségre törekszik gyerekruháival. Olyan trendi darabokat találhatunk nála, melyeket akár mi, felnőttek is szívesen magunkra vennénk! Minimalista kollekcióját nyolc éves korig hordhatják a csemeték. És ami a legjobb, hogy a Pozsonyi úton lévő Pöti boltocskában meg is nézhetjük személyesen ezeket a klassz darabokat.

Me and my mummy

meandmymummy1

Szerintem minden lányos anyuka játszadozik néha a gondolattal, hogy kislányával egyforma ruhába öltözzenek. Ezért alkotta meg Éva a nőies és letisztult vonalat követve ezt a rendhagyó kollekciót, mellyel ez az álom minden lányos anyuka részére megvalósulni látszik!

Kamorka

kamorka

Bűbájos ruháival engem egy mesebeli erdei világra emlékeztetnek a Kamorka darabjai. És ez nem véletlen, hiszen a tervező a ruhákat organikus anyagokból készíti, a termékeket pedig játékos formák és pihe-puha lágyság jellemzi.

Lakberendezés

Babyberry

babyberry-pastel-baby-kollekcio-hosszukas

Nahát, kérem szépen kedves anyukák, a Babyberry-ért érdemes gyereket szülni. Akinek már volt pocaklakója, az tudja, hogy még ha csak méhünkben is hordozzuk őket, már csodálatos szobát és mindenféle babakiegészítőt álmodunk nekik. Nagy szívfájdalmam, hogy nálam a gyerekek már kinőttek ebből a korból, mert egy vagyont tudnék elkölteni ezekre a csodás babaholmikra, melyeket a Babyberry kínál, úgyhogy várandós anyukák, tessék nem elszalasztani a Babyberry-t!

Vocka

vocka

 

Ezek azok a babajátékok, amiket a világért se tartanék bedobozolva, mert annyira jól néznek ki. Természetes anyagokból és természetesen kézzel készülnek, kis szériában. Igazán különlegesek, semmihez sem tudjuk hasonlítani őket.

Biburi design

biburi

Színezőket, személyre szóló dekorációkat is rendelhetünk tőlük, de szerintem nem is olyan sokára kevés olyan gyerek vagy anyuka marad, akinek az édes pofijú állatkákról ne jutna eszébe azonnal a Biburi név. Nekem amúgy a fekete-fehér kollekció a kedvencem, erősen gondolkozom, hogy vegyek magamnak egy királylányos párnát. Igen, jól olvastad, magamnak!

Krisko design

krisko

Most mondjátok meg, melyik gyerkőc ne szeretne magához ölelni egy ilyen édes bálnás, flamingós vagy épp kutyusos párnát! Vagy sellőset? Esetleg fagyisat? Mosómedvéset?

krisko

És persze ne feledkezzünk meg a zabálnivalóan cuki lámpákról és társairól sem. Hiába, a Kriskót nem lehet kihagyni egy hazai babatermék-felsorolásból!

Elemózsiának valók

Kivibags

 

kivibags

Akinek már sokszor elege lett a táskában kiszóródó kiflikből és kekszekből, vagy a műanyag dobozokból, amik az istennek se férnek bele a táskáinkba, azok most jól figyeljenek, mert az elemózsia-csomagolás egyik nagy befutóját mutatjuk!

The Sorting Bags

sortingbags

Iringó igazi környezettudatosként olyan zsákokat álmodott, amikkel csökkenthetjük háztartásunkban a műanyag tárgyak használatát, ráadásul tulajdonképpen bármit tarthatunk bennük. Legyen szó hagymáról vagy krumpliról, de építőkockák tárolására vagy épp tornazsáknak is kiválóak.

Kiegészítők

Bubba kézműves szappanok

bubba

Hozzáadott illatanyagoktól és színezékektől mentes natúrkozmetikumok, melyeket akár már egész pici kortól használhatják a gyerekek (vagy legtöbb esetben az ő aggódó szülőjük). Kiemelt termékeik közt találunk popsikenőcsöket és regeneráló balzsamokat az érzékeny bőrű babáknak, valamint torta- és sütiszappanokat az ő igényes édesanyáiknak.

detKKo

detkko

Nem lenne teljes ez a felsorolás, ha kihagynánk a hagyományos pelenka környezetbarát alternatíváját, a mosható babapelenkát.

detkko

Nagyon csinos kis darabok vannak köztük, melyek még úszópelusként is megállják a helyüket! A weboldalon pedig nagyon sok hasznos használati tudnivalót is olvashatsz a termékekről, amit szintén nagyon ajánlunk, mivel egy régen hagyományos módszer modernül értelmezett, formabontó alternatívájáról van szó!

Ludoshka 

ludoshka

Színes és vibráló játékossággal lopták be magukat a szívünkbe a Ludoshka gyermekeknek szóló termékei, melyek a kicsik mesékkel, állatokkal, galaxisokkal ezerszínű világát idézik meg hátizsáktól kezdve kispárnákon át az egészségügyi kiskönyv-borító tasakig. Itt olvashatjátok interjúnkat a Pöttyös cukiságok készítőivel:

Pöttyös és nempöttyös cukiságok gyerekeknek!

Luca és Dorka termékeit, a Ludoshkát már sokan jól ismerik, mi most egy kicsit jobban szeretnénk bemutatni az alkotókat, akiket még soha nem láttunk “nem-mosolyogni”! Talán az a titka, hogy csupa-csupa olyan terméket készítenek, amire már ránézni is boldogság? Míg mi, felnőttek, olyan gyakran belefeledkezünk a …

Openbag

openbag

Nálunk a lányok hálózsákban alszanak, ezért nekem mindig kardinális kérdés volt, hogy a cseperedő és egyre nagyobb méreteket öltő gyerekeimet hálózsák ügyben utánkövessem. Így találtam rá az Openbagre, akik azon kívül, hogy szuperaranyos, bébiknek való hálózsákokat készítenek, gondoltak a nagyobbakra is egészen hét éves korig. Különlegességük, hogy a nagyobbaknak készülő zsákok alul nyithatók, így a lurkók ébredés után a saját lábukon tipeghetnek át az ágyunkba, amit kérdés nélkül nagyon imádnak csinálni!

openbag

Látjátok, nem kell külföldi oldalakat lapozgatni, hogy megtaláljuk a tökéletes baba-mama kiegészítőket; ezek a fantasztikusan megtervezett és kivitelezett magyar termékek simán felveszik a versenyt – és egyes esetekben győztes olajággal jönnek ki a versenyből bármelyik külföldi tömegcikkel szemben!

(Képek: Hivatalos Facebook oldalak)

Tags:
Szöllősi Tímea

Három gyermek anyukája, akinek gyermekkora óta dédelgetett álma az írás. Általános iskolás korában újságot készített saját magának, egy-két példány még mindig lapul valamelyik fiók aljában. Imádja a történelmi regényeket és a reneszánsz Angliát. Leghőbb vágya, hogy legyen még négy keze és napi 48 órája.

  • 1

You Might also Like