LOADING

Type to search

Ajánlom Szépítkezem

„Minden tudásunk és szeretetünk benne van a kis tégelyekben” – Interjú Kovács Zsófival

Share

„Mire a termékeink eljutnak az engedélyeztetésig, sok-sok simogatáson mennek keresztül.” – meséli hatalmas lendülettel Kovács Zsófi, akinek az egész interjú alatt érezni a hangján, hogy mosolyog; persze ez nem is csoda, hiszen a szenvedélyéről, a hitvallásáról faggatom a VeraNatura Manufaktúra egyik alapítóját.

Zsófi, mesélj kicsit a Manufaktúra kialakulásának ötletéről!

Sajnos mindannyiunknak nagyon érzékeny a bőre a családban. Anyu gyakorlatilag hatvan éven keresztül semmilyen krémet nem tudott használni, mert mindentől rögtön kipirosodott, égett vagy viszketett a bőre, még a gyógytermékek sem működtek. Nővéremnek pedig ekcéma problémái voltak; egy svájci krémet használt tíz éven keresztül, amit egyszer csak kivontak a forgalomból – ezután fogalma sem volt, milyen terméket használjon.

Csoportkép_nyári5_k

Hál’ Istennek akkoriban kezdődtek az első kencetanfolyamok, és egyre könnyebben hozzá lehetett férni az alapanyagokhoz is. Szerencsére ekkor már megvoltak az alapjaink a fitoterápia, illetve a gyógynövények területén, ez a tanfolyam mégis épp kapóra jött; elkezdtük kitanulni a dolgokat, utánajárni a lehetőségeknek. Közben megszületett nővérem második babája, ami még egy nyomós érv volt a saját termékek előállítása mellett, hiszen csecsemőkorban lehet a legtöbbet ártani, de a legnagyobb biztonságot is épp ekkor alakíthatjuk ki gyermekünk bőrápolásában: így indultak el a babaápolási termékek.

Honnan származik az elnevezés?

Nagyon sokat gondolkodtunk a névválasztáson. Aztán rátaláltunk az olasz „vera natura” elnevezésre, ami valódi természetet jelent és tökéletesen tükrözi a hitvallásunkat. Az csak hab a tortán, hogy pont egybecseng a nővérem nevével, így magyar és személyes vonatkozásában is nagyon közel áll hozzánk.

VeraNatura csoportkép_k

Ha jól értem, akkor ti vagytok a termékek tesztelői, az elsődleges szűrők, és csak az mehet tovább, amivel ti is tökéletesen elégedettek vagytok?

Így van! Ránk tipikusan igaz az „állatorvosi ló” jelző; ha van valamilyen anyag, amire csak nagyon kevesek érzékenyek, mi tuti, hogy beleesünk ebbe. Ráadásul maximalisták is vagyunk, ezért ami átmegy a kezünkön, az nagy valószínűségge másoknak is jó lesz. A szűk baráti társaságunkban is találunk hasonlóan jó alanyokat, akiknek a visszajelzésein keresztül még tudunk finomítani az összetételen, valamint a visszatérő vásárlóink véleménye is nagyon sokat számít. (A miénket itt olvashatod el:)

Szkeptikus tesztelésből őszinte rajongás – kipróbáltuk a Vera Naturát

Bizonyos ponton túl az ember megválogatja mit ken az arcára. Vagy mondjuk inkább úgy: bizonyos koron túl? A Vera Natura Manufaktúra termékeivel először a Pici Piacon találkoztam, és ez pontosan az afféle találkozások egyike volt, mikor az ember nem igazán tud továbbmenni az asztaltól. Jelen esetben ez két dolog miatt …

Manapság már nagyon széles a natúrkozmetikumok palettája. Mi tesz titeket egyedivé a piacon?

A természetgyógyász alap, a gyógynövények, illetve a hatóanyagok ismerete, és az, hogy két egyformának tűnő, hidegen sajtolt vagy bio olajból is mindig azt vesszük, amit megbízhatóbbnak érzünk, aminek ismerjük a hátterét. Egyáltalán nem mindegy, hogy akik sajtolják az olajat, hogyan állnak hozzá; lehet érezni, melyikben van több fény-energia, melyik tisztább. Így szeretnénk a legjobbat nyújtani minden összetevőből.

Vásári kép2

Tiszta, magas hatóanyag tartalmú aromaterápiás illóolajokkal is dolgozunk, melyek nem csupán finom illatot adnak egy terméknek, hanem összetételüknél fogva is segítik a bőrt. Az illóolajok a limbikus rendszeren keresztül a lelkünkre is hatnak, így alkot egy-egy termék komplex egészet.

Ugyanakkor nagyon fontos számunkra a hitelesség, hogy akik bőrproblémákkal fordulnak hozzánk, azt érezzék, hogy nincsenek egyedül, mi segítünk! Ebben az eladásközpontú világban igazi értéket szeretnénk kínálni – elérhető árakon.

Mindez nagyon jól hangzik – de az elméletet sikerült a mindennapokban meg is valósítani? Milyen visszajelzéseket kaptok?

Nagyon sok a visszatérő vásárlónk, akik hálásak, mert végre találtak egy-egy olyan terméket, ami valóban használ! Például a deóknál nagyon látványos ez a jelenség: vásárlóink szinte mindent kipróbáltak már, majd végre nálunk egy olyan natúr deóra találtak, ami hatékony, könnyen kenhető, és hosszú ideig kitart.

VeraNatura zsályás életkép_2015.ősz

Hogyan fest egy ilyen családi manufaktúra?

Szó szerint családi, hiszen a székhelyünk Dombóvár, ahol a család éli mindennapjait. A kialakított kis irodarész mellett helyezkedik el a csomagoló, mely kiszolgálja a műhelyt. A mi kis boszorkánykonyhánk olyan, mint egy egyszerű konyha, melyben az engedélyeztetésnek megfelelően szigorú tisztasági alapszabályokat kell betartani. A kilincset folyton adjuk egymásnak, munka közben nagy a sürgés-forgás, gyártás közben is egyeztetjük a megjelenést, a címkéket, a vásárokat, a beszerzést, csomagolást. Mivel a műhelybe csak az mehet be, aki gyárt, ő is csak szakszerű felszerelésben, így legtöbbször nagy a hangzavar is, hiszen sokszor csak átkiabálunk a szomszéd szobába egyeztetés végett.

Testápoló uticsomag_k

A honlapotokon láttam, hogy foglalkoztok még lélekoldással, csakraharmonizációval is. Hogy van ennyi mindenre időtök a család mellett?

Mivel az egész vállalkozást a család csinálja, így a tágabb család is mindig ott van mindenhol! Ez nagyjából helyrajzilag is igaz, hiszen az irodák mellett van az egyik lakás és a kezelő is. Az egyik munka átfolyik a másikba, csak szervezés kérdése. A kezeléseket főként én végzem, illetve közös meditációkat is tartunk, ha arra van szükség. Emellett egy barátnőm segítségével én felelek a címketervezésért és a marketing megjelenések megvalósításáért. Tulajdonképpen legtöbbször én képviselem a külvilág felé a VeraNaturát; ott vagyok minden vásáron, kezelem az ügyfélkapcsolatokat a partnerekkel, a vevőkkel, az érdeklődőkkel és a sajtóval. Háromgyerekes családanyaként nővérem felelős a fejlesztésekért és a krémek készítéséért; ő is belefolyik olykor a kommunikációba, de szeret inkább a háttérben maradni. Ő tartja kézben, csinosítja az online felületeket, a honlapot, facebook oldalunkat, és vele egyeztetek a megjelenésekről is, amiket általában közös ötlet alapján tervezünk meg a krémek „lelkivilágának” megfelelően. Sok vásárra eleve közösen megyünk, mert ő tud szakszerű választ adni az érdeklődőknek.

PiciPiac 2016.márc_1

Édesanyánk a vezeti a céget, intézi a hivatalos részét a tevékenységeknek, és legfőbb tanácsadónk a szakmai kérdésekben. Szintén részt vesz a kezelésekben, segít a krémek készítésében és mindig egyeztetjük vele a marketingstratégiát is. Olykor a barátaink is besegítenek, de alapvetően az anyagbeszerzéstől a gyártáson át az árusításig minden egy kézben fut össze. Az igaz, hogy ez sokszor nem egyszerű feladat! Próbáltunk külsős marketingesekkel együtt dolgozni, de mivel minden elképzelésünk az egyedi termékekre és sajátos tevékenységeinkre épül, nagyon nehéz kiszervezni ezeket a feladatokat úgy, hogy ne veszítsük el a személyes hangvételt.

A webshopon és rendezvényeken kívül személyesen is el lehet titeket érni, van boltotok?

Nagy öröm számunkra, hogy egyre több helyen elérhetőek vagyunk a webáruházon kívül is. Viszonteladó partnereink Budapesten a Mom & Beauty, Vácon a Csipkelengye, Pécsett a Signo Galéria City ajándékbolt. Bikalon a Puchner Kastélyszállóban találkozhatnak velünk az érdeklődők, Dombóváron pedig néhány kisebb boltban és kozmetikában is megtalálhatóak a VeraNatura termékek. Emellett megjelenünk fesztiválokon is: tavaly az Everness Fesztiválon, 2015-ben a Fishing On Orfűn, a Pici Piacokon és az Újbudai Hordozós Klub éves nagy eseményein rendszeresen, de igyekszünk minél több heti piacra is kijutni!

Gyógyfűvizek_k

Váó… mindebből nagyon úgy fest, hogy már meg is telt a naptár! Mindezek mellett előrukkoltok valamivel kifejezetten tavaszra vagy van valamilyen húsvétváró eseményetek?

Persze! Ott leszünk a Puchner kastély húsvéti rendezvényén, az áprilisi Pici piacon, Nőnapra is készülünk egy kis meglepi csomaggal, amit más kézművesekkel állítunk össze. Lesznek szívecskés és húsvéti nyuszis szappanok is a kínálatunkban. A böjti, tisztítókúrás időszakra pedig kiegészítő ajánlatot, cikkeket és ötletbörzét is tervezünk.

Everness csop

Energiával megtelve búcsúztam el Zsófitól és úgy éreztem, annyira sok mindenről tudna mesélni még… Azt hiszem, a következő Pici Piacon folytatom vele a beszélgetést – és a kérdéseim mellett egy-két kozmetikumot is felteszek (magamra)!

Szeretnél természetes kozmetikumokkal törődni magaddal és a családoddal? Akkor a VeraNatura termékeit itt tudod megrendelni!

Tags:
Plézer Panna

Nomen est omen – avagy a név kötelez; de Panna nem csak az alliterációt használja szívesen írásaiban, hanem minden egyéb költői eszközt is. Kamasz korában kétszáznál is több verset írt, azóta viszont átnyargalt a prózai vonalra. Főállásban irodavezetőként tevékenykedik egy építőipari közbeszerzésekkel foglalkozó cégnél, amit ugyan nagyon szeret, de a hobbiját; az írást talán még ennél is jobban. Cikkei megírásakor gyakran felhasznál angol irodalmat is; szívesen fordít és fogalmaz át (egészít ki saját véleményével) idegen nyelvű írásokat. Napi Panni elnevezéssel egy népszerű közösségi portálon rendszeresen – és kissé rendszertelenül- posztol az Élet „nagy dolgairól”.

  • 1

You Might also Like