LOADING

Type to search

Ajánlom Családozom Kipróbáltuk

A legigényesebb babaholmik piciknek és anyukáiknak! Interjú Katona Eszterrel, a babyberry termékcsalád alapítójával

Share

Katona Eszter nem hétköznapi édesanya. Kitartásának, kreativitásának és jó ízlésének köszönheti, hogy a babyberry ma Magyarország egyik legismertebb baba- és gyerekszoba termékeket forgalmazó webáruházává nőtte ki magát, melyet a visszajáró vevőkör mellett időről időre új vásárlók avatnak személyes kedvencükké.

A minőségi anyagból varrt csillagos rácsvédő és kispárna, a pöttyös zsákocska és a fenyőfás ágynemű-garnitúra elindult hódító útjára, hogy megállíthatatlanul belopja magát a letisztult színeket és formákat kedvelő családok szívébe. Katona Eszterrel, a babyberry webshop és a Pici Piac megálmodójával beszélgettünk a fent említett szép, praktikus, és lakberendezési tárgynak sem utolsó gyerekholmik születéséről, jelenéről és jövőjéről.

babyberry_little stars_lany

Honnan jött a cég ötlete? Tudnál mesélni az előzményekről?

Amikor az első gyerekemmel voltam terhes, és szerettem volna berendezni a babaszobát, nem találtam olyan termékkínálatot, amely az elképzeléseimnek megfelelt volna. Ez az elképzelésem pedig annyi volt, hogy stílusosan és harmonikusan rendezzem be a szobát; hogy ne feltétlenül macik, kisnyuszik vagy oroszlánok legyenek mindenhol – emellett szerettem volna, ha a kiegészítők, amik bekerülnek a szobába, összhangban lennének egymással. Mivel nem találkoztam ilyen termékekkel, elkészítettem őket magamnak! Bár nem vagyok egy szabó-varró művész, de azért az alap megvolt. Az anyagbeszerzéssel szintúgy nagyon küszködtem, de végül külföldről sikerült megoldanom, és elkészítettem az első gyermekem szobáját.

babyberry_little stars_fiu

Ekkor még egyáltalán nem gondoltam, hogy ebből vállalkozás lesz. Azonban mikor megszületett a kislányom, sokan jöttek látogatóba és mindenki mondogatta, hogy milyen szuper a lakásunkban minden; nem igaz, hogy nem lehet ilyeneket kapni! Még ekkor sem gondoltam, hogy ezzel komolyabban foglalkozzak, hanem csak később, mikor visszamentem dolgozni a multivilágba. Ekkor már éreztem, hogy nem ugyanaz a motivációm, mint ami a legelején volt, már nem érzem a kihívást. Bevillant, hogy hűha, lehet, hogy mégis ezzel kellene foglalkoznom?

babyberry-pastel-baby-szurke-szoba-reszlet-2

A gondolat ekkor gyökeret vert a fejemben, és a második-harmadik műszakban, gyerek meg munka mellett elkezdtem tervezgetni, üzleti tervet készíteni. Ahogy telt-múlt az idő, egyre inkább kezdett az ötlet valósággá válni.
moments365_katonaeszter3_koll_full

Miben különleges és egyedi ez a termékcsalád?

A koncepcióban és a gondolkodásban, ami mögötte van. Én nem külön termékekben gondolkozom, hogy ez vagy az milyen jópofa lenne egy babaszobába, hanem kollekciókban. Aki nálam ezekből a kollekciókból vásárol, az mindig tud hozzá olyan kiegészítőt venni, ami harmonizálni fog a többivel; se mintában, se színben, se stílusban, se anyagban nem fogja ütni egyik darab a másikat. Mindenki összeválogathatja, mire van szüksége, mitől lesz az ő baba- vagy gyerekszobája egyedi, az egyes elemek pedig jók kombinálhatók egymással. Nálam abszolút a letisztult színek és formák dominálnak, melyek nem csupán egymással jól kombinálhatóak, hanem a lakás többi részétől sem idegenek! Ha valaki például a hálószobája csücskében rendez be egy babasarkot, akkor sem érzi azt, hogy a hálószobája közepébe beköltözött egy teljesen elütő hangulatú, idegen sziget.

Hogyan tudod összeegyeztetni a webshoppal járó munkát a magánélettel, családdal?

portre_kirakozas

Amikor belevágtam a vállalkozásba, a lányom már bölcsis volt, de aztán terhes lettem a kisfiammal, és amikor megszületett, nem hagyhattam abba a webshoppal járó munkát, hiszen amit az ember addig szépen felépített, azt nem szeretné egyik pillanatról a másikra sutba vágni. Ekkor jött a kihívásokban leginkább teli időszak. Ezekben az időkben elmondhatatlanul fontos volt a család támogatása: amellett, hogy lelkileg mellettem álltak, sok gyakorlati segítséget is kaptam, ami nélkül nem ment volna. Fontos volt meghatározni egy napirendet: mi az az idő, amit az ember a családjával tölt, és mi az, amit munkával. Ha ezeket lefektetjük és betartjuk, akkor jól működik együtt a gépezet. Ami azt illeti, csakis így tud működni.

Mit szerettetek volna elérni, amikor megszületett a babyberry webáruház ötlete? 

Azt szerettem volna, hogy jöjjön létre egy márka, ami el tud jutni azokhoz az anyukákhoz, akik számára fontos a stílus és a jó minőség. Akik valami másra vágynak, mint a tömegtermékek, vagy bármelyik szobában felbukkanó általános és elcsépelt tárgyak. Szerettem volna, ha minél többen kipróbálják és megszeretik a termékeinket.

babyberry_szoptatos kendo_1

Mióta vagytok a piacon? Azóta milyenek a visszajelzések a termékekkel kapcsolatban?

Két éve, 2015. januárjában indultunk el hivatalosan. Tulajdonképpen az első billentyűleütéshez képest kilenc hónappal később indult el a babyberry webshop. Olyan sok időmet elvitte, hogy nem tudtam összeegyeztetni a másik munkámmal, ezért amióta felmondtam a munkahelyemen, csak ezzel foglalkozom.

babyberry-monokrom-fekete-feher-enterior-1

babyberry_szoptatos kendo_kismama felso

Úgy érzem, jó úton haladok. Egyre többen ismerik már a márkát, sok a visszatérő és elégedett vásárlónk. Az indulás óta jó pár új kollekciónk készült, illetve most már nem csak saját fejlesztésű termékeink vannak, hanem más hazai márkákkal és tervezőkkel is kooperálunk. Emellett éhány olyan külföldi, leginkább skandináv márkát is elhozok a hazai családok számára, akik a babyberry-hez hasonló stílust képviselnek.

Kik vásárolják leginkább a termékeiteket?

Főleg kismamák, édesanyák. Nagy ritkán jönnek hozzánk édesapák is, de ők inkább anyukának vásárolnak egy szoptatós kendőt ajándékba – valamint egyre több nagymama is szeretne nálunk vásárolni az unokáinak! Budapestről, vidékről és kisvárosokból is érkeznek rendelések – és mostanra eljutottunk oda, hogy jó pár külföldi megrendelésünk is van.

babyberry_szoptatos kendo_babakocsi arnyekolo

babyberry_little stars_sarga_reszlet_1

A webshopon kívül valahol elérhetőek, megnézhetők a termékeitek?

Igen, a Pici Piacon, amit én szervezek. Ez a vásár pont erre ad lehetőséget, hogy a hozzám hasonló, főleg online fókuszú vállalkozók is ki tudjanak lépni a virtuális térből, akiknek a termékeit az ember szereti megnézni és megtapogatni, de nem kaphatóak boltokban. Miután én szervezem, minden Pici Piacon ott vagyok a babyberry-vel, úgyhogy viszonylag sűrűn láthatják a termékeimet a vásárlók! Nem merem még elkiabálni, de jelenleg nagyon közel állunk ahhoz, hogy egy boltot, vagy inkább egy showroomot nyissunk, ahol a termékeinket megtapinthatják, megnézegethetik az érdeklődők. Egy újabb nagy álmom fog hamarosan valóra válni, most ekörül forognak a mindennapjaim – én már nagyon izgulok, remélem, tavasszal már személyesen fogok tudni találkozni sok-sok vásárlómmal!

Megtetszett? Itt követheted őket Facebookon, a webshopon pedig itt tudsz válogatni a számtalan babyberry termék között – a legközelebbi Pici Piacra pedig 2017. március 11. 9.00-18.00 óráig látogathatsz el a Larus Étterem és Rendezvényközpontban (Budapest, 1124 Csörsz utca 18/b.), Facebookon pedig itt tudod követni az eseményt!

Tags:
Hajdú-Antal Zsuzsanna

Végzettségét tekintve magyar nyelv és irodalom¬–pedagógia szakos tanár, a Léggömbök című ifjúsági regény elsőkötetes szerzője. A könyv 2017-ben bekerült a Pázmány Péter Katolikus Egyetem tanítóképző karának tananyagába. A betűk szerelmese; szeret szétcincálni és újra összerakni mindent, ami szöveg. Hobbija az írás és korrektúrázás mellett a kínai gyógyászat. Imádja az állatokat, a jó vígjátékokat és a tengert. A Léggömbök megvásárolható a kiadó oldalán (gabo.hu) vagy a könyvesboltokban.

  • 1

You Might also Like