LOADING

Type to search

Ajánlom Kipróbáltuk Szépítkezem

Ezt kell tenni, ha kialakult az ekcéma

Share

Gyulladt, száraz, viszket és még csúnya is: az ekcéma borzasztóan kellemetlen bőrbetegség, melyet a lehető legkomolyabban kell venni és azonnal nekilátni a kezelésnek. Mutatunk pár tippet, hogyan kezelheted az ekcémát házilag!

Mit tehetünk az ekcéma ellen orvosi segítség nélkül?

Az ekcémás bőr esetén a legfontosabb – tünetmentes állapotban is elengedhetetlen – a bőrünk megfelelő hidratálása. Ehhez nyáron vizes alapú, télen kifejezetten zsíros, hipoallergén ápoló ajánlott! A megfelelően alkalmazott krém/kenőcs pótolja a bőr hiányos védőfunkcióját, így nem csak a bőr védelme erősödik, de a bőrön keresztüli vízvesztés is jelentősen lecsökken. A hidratáló krémet tünetmentes állapotban is legalább egyszer, közvetlenül zuhanyozás után kell használni, tünetes esetben naponta többször szükséges alkalmazni!

A hiedelmekkel ellentétben a langyos, gyors zuhanyozás is naponta szükséges, a forró, hosszan tartó fürdést azonban kerülni kell. Fontos ügyelni arra, hogy allergénektől és illatanyagoktól mentes mosakodó krémet használjunk.

– magyarázza dr. Mester Ildikó, a Magister Products boszorkánykonyhájának főnöke, akinek már nem egy termékét teszteltük:

Leteszteltük – Voyage kétfázis hialuron C nappali krém

Örök harc, a felületi száraz arcbőr és én. Fűtési szezonban tripla erőkkel támadok, és nem félek kombinált krémeket bevetni! Most a Magister Products termékén volt a sor. Kipróbáltam! Mi már tavaly tudtunk róla, hogy Dr. Mester Ildikó, a Magister boszorkánykonyhájának főnöke nagy dobásra készül.

2016-06-14-1465892346-3310819-wrinklecream

Milyen kezelést javasol a bőrgyógyász?

A gyulladt területekre kortikoszteroid (a köznyelvben szteroid) tartalmú krémet/kenőcsöt kell alkalmazni a bőrgyógyász által előírt módon és mennyiségben. Ezzel kapcsolatban a legtöbb embernek ellenérzése van, pedig az időben elkezdett kezelés rövid idő alatt elmulasztja a kezdeti minimális tüneteket. Ha a „szteroid fóbia” (a mellékhatásoktól való félelem) miatt nem alkalmazzuk a javasolt krémet, a gyulladás öngerjesztő folyamatként tovább terjed, kifejezettebbé válik. Végül mégis szükségessé válik a kortikoszteroidos krém használata, de ekkor már sokkal nagyon területre és jelentősen hosszabb ideig alkalmazva lesz hatásos. Ezért már akkor szükséges elkezdeni a kezelést, amikor a tünetek fellángolnak. Azt is érdemes figyelembe venni, hogy ezekben a krémekben a kortikoszteroid valódi mennyisége nagyon kicsi, ezért az előírás szerinti alkalmazás (fellángolás esetén a diszkrét tünetekre azonnal, rövid ideig) mellett nem kell tartani az ismert súlyos mellékhatásoktól, amelyek főként a szájon át szedett kortikoszteroidos kezelés mellett jelentkeznek. Ráadásul a helyi szteroid kezelés csökkentésére úgynevezett kalcineurin inhibitorokat is egyre gyakrabban alkalmazunk.

Érdekel tovább is? Akkor itt olvashatod tovább a cikket, a Magister blogoldalán:

Mit tegyek, ha már kialakult az ekcéma?

Az előző részben megismerkedtünk a főként gyermekeket érintő, hosszú ideig fennálló, hullámzó lefolyást mutató atópiás ekcéma előfordulásával, a hátterében lévő faktorokkal és a tüneteivel. Ha megjelennek az említett tünetek, gyakorlott bőrgyógyász az előzmények és bőrtünetek ismeretében könnyen felállítja a diagnózist, de mit tehetünk ilyenkor? Mit tehetünk az ekcéma ellen orvosi segítség nélkül?

Amennyiben érintett vagy, mielőbbi és tartós gyógyulást kívánunk!

Tags:

You Might also Like