LOADING

Type to search

Ajánlom Családozom Élem Főoldal

Ide jövünk tavasszal a gyerekkel!

Share

Végre itt a tavasz! Lefogadom, hogy ezután a hosszú és hideg tél után nincs ember, aki ne várta volna a finom napsütést és az egyre enyhülő időt! Gyorsan utána is néztünk, hogy a bezártság után milyen tavaszi programokat lehet csinálni a családdal.

Alcsútdobozi Arborétum 

SONY DSC

Magyarország egyedülálló angolparkja minden programajánló felsorolásban benne van, mert egyszerűen nem lehet kihagyni! Aki járt már itt, tudja miről beszélek, aki pedig nem, annak haladéktalanul el kell látogatnia. Most azért is sürgősebb, mert nyílnak a hóvirágok és vétek lenne kihagyni ezt az egyedülálló látványt. De ha valaki erről lemarad, nem érdemes búsulni, mert az év bármely szakában tökéles családi program a folyamatosan nyíló virágokkal.

SONY DSC

A gyerekek kedvükre szaladgálhatnak, a szülők közben József nádor varázslatos hagyatékában gyönyörködhetnek.

Veresegyházi Medveotthon

maci1

Biztos mindenki hallott már erről a macis állatkertről, amely bármelyik hétvégre klassz program a gyerekeknek. Lehet medvét etetni, komótosan körbe battyogni a parkban vagy akár kisvasúttal körbe vonatozni.

maci2

És ami az anyukáknak külön jó, hogy a végén az étteremben nagyon finomat lehet ebédelni. Hát nem isteni?

Gödöllői Kastély

sissi3

Erzsébet királyné, azaz Sissi kastélyában megannyi izgalmas program várja a látogatókat. A kastély maga kívül-belül annyira csodálatos, hogy tényleg úgy érezzük vissza utaztunk az időben.

sissi2

Fiús és lányos családoknak is rengeteg családi programot kínálnak: sólyomröptetés, íjászbemutató, de akár a főúri élet mindennapjaiba is bekukkanthatunk.

Piczinke póni udvar

piczinke1

Ez inkább a kisgyerekeseknek nagy élmény, bár amikor mi tavaly voltunk talán a tizenegy éves nagyfiam élvezte a legjobban, ő volt a leglelkesebb kincskereső és még a póniló is elbírta. Az állatsimogatóban rengeteg cuki kis állat van, megannyi póni lovacska várja a gyerekeket, és még játszótér is van, ráadásul egy óriási homokozóval, ahol kedvükre főzőcskézhetnek a gyerkőcök. Ó, és még gokartozni is lehet…

Füvészkert

füvesz2

Meseszép ez a botanikus kert! Olyan fantasztikus látványosságok vannak, mint japánkert, a cseresznyevirágzás, de a gyerekek egyik nagy kedvence az óriási pálmaház.

füvész

Nagyon kalandos végig járni a kertet, átkelhetünk kis dombokon, a japánkertben a kis tó felett átívelő hídon és a rengeteg bambuszerdőn.

Felsőlajos Magánzoo

magánzoo

Ha egy tartalmas, egész napos kirándulásra vágyik valaki, akkor íme! Ez az állatkert egyrészt arról híres, hogy a tulajdonos saját pénzéből hozta létre, másrészt, az itt található sok-sok nagymacskáról. Persze rengeteg más állat is lakik itt, mint például a tarajos sül, medve, mókusmajom, maki és még sokan mások.

magánzoo2

Ha olyan szerencsénk van, hogy akkor látogatunk ide, amikor kis oroszlánok születtek, akkor még azt is láthatjuk, ahogy etetik őket, sőt, akár meg is simogathatjuk a kis vadállatokat! Néhány éve, amikor itt voltunk, az egyik kicsi oroszlán még a fiam fejére is rámászott.

Planetárium

plan1

A leendő űrhajósok és űrkutatók egy igazán varázslatos világba csöppennek itt. Számos műsorból válogathatunk a különböző korosztályoknak, és élek a gyanúperrel, hogy akár az egész repertoárt megnézzük, mert nagyon nehéz választani: Az égbolt csodái, a Nap családja, az Űrkutatás története, csak hogy néhányat kiemeljünk.

plan2

Vasúttörténeti Park

vasút1

Tuti nincs olyan gyerek, aki nem akarná kipróbálni a régi mozdonyokat, a hajtányt és más régi masinákat vagy megtekinteni a régi vasútmodelleket.

vasút2

Nagyon izgalmas családi program kicsikkel és nagyokkal is!

Libegő

libegő1

A Zugliget-katlanból induló utazás káprázatos látványt kínál az utazóknak. A Hármashatár-hegy, Pilis, az egész budapesti panoráma megcsodálható és ami szuper, hogy ragyogóan kombinálható Gyermekvasutazással is, hiszen a fenti végállomás néhány perc sétára található két vonatmegállótól is.

Miközben összeállítottuk ezt a listát mi is kedvet kaptunk egy kis hétvégi kirándulásra, csak persze ezek után nem tudjuk eldönteni, hogy az arborétumba vagy a gödöllői kastélyba menjünk-e… de ennél nagyobb bajunk ne legyen! A legkellemesebb tavaszi családos kirándulást kívánjuk!

Tags:
Szöllősi Tímea

Három gyermek anyukája, akinek gyermekkora óta dédelgetett álma az írás. Általános iskolás korában újságot készített saját magának, egy-két példány még mindig lapul valamelyik fiók aljában. Imádja a történelmi regényeket és a reneszánsz Angliát. Leghőbb vágya, hogy legyen még négy keze és napi 48 órája.

  • 1

You Might also Like