LOADING

Type to search

Ajánlom Élem Ez+az

Öt VALÓBAN vicces vígjáték, amit látnod kell!

Share

„Régen minden jobb volt!” szoktuk mondani, s a mostani hollywoodi termést elnézve ez a megállapítás a filmekre kimondottan igaznak is tűnik. De azért hála a jó égnek akad néhány gyöngyszem!

Tény, hogy a szuperhősök meg a Star Wars rajongók számára az elmúlt pár év maga volt a Kánaán, ugyanakkor a minőségi nevettetés mintha valóban kiveszett volna az amerikai filmgyártásból. Hol vannak már azok az idők, mikor Robin Williams, Billy Crystal vagy épp Jim Carrey kaliberű komikusok szállították futószalagon a mára klasszikusokká vált komédiákat? Persze azért ha keresve is, de mind a mai napig lehet vicces vígjátékokat találni, melyek bármilyen kemény nap végén képesek megnevettetni az embert. Mutatjuk a kedvenceinket!

Ted (2012)

01 T2

Ha a Family Guy című animációs sorozat tabukat nem ismerő, tapló humorát bírod, akkor a Ted is bejön majd, hiszen ugyanaz a Seth MacFarlane agyalta ki mindkettőt. A felnőni nem akarásról szóló film egy harmincas éveiben járó srác (Mark Wahlberg) és egy karácsonyi kívánság eredményeképpen életre kelt plüssmackó rendhagyó barátságát mutatja be. Egész álló nap együtt lógnak, isznak, szívnak, filmeket néznek. Aztán beüt a krach, hiszen feltűnik a színen a barátnő (Mila Kunis), aki miatt átrendeződik az évtizedeken át biztosnak hitt viszonyrendszer ember és Teddy-mackója között. Olykor alpári, de mindvégig nagyon szerethető film, nem csak férfiaknak!

Rossz anyák (2016)

BAD MOMS

 

Mila Kunis úgy látszik, nagyon ráállt a vígjátékokra, hiszen bár a Ted folytatásából kimaradt, tavaly ezzel az elsősorban női nézőkre pozícionált komédiával tért vissza a mozikba. A gyermeknevelés viszontagságait firtató film mégsem lett negédes, rózsaszín cukormáztól ragacsos lányregény, hanem egy férfiszemmel is kimondottan élvezetes, olykor szó szerint térdcsapkodóan vicces helyzetjelentés az anyákról, akik gyermekeiket igyekeznek tisztességes felnőtté nevelni, miközben a karrier és a háztartás összes terhét is a vállukon hordozzák. Kategóriájának egy kiemelkedően őszinte és vicces darabja, nagyon ajánljuk!

A kém (2015)

03 S1

Bevallom, számomra Melissa McCarthy sikersorozata korábban eléggé érthetetlen volt. Az egyáltalán nem sztáralkatú színésznő az utóbbi tíz évben az amerikai komédia éppen aktuális királynőjévé avanzsált olyan filmeknek köszönhetően, mint a Koszorúslányok vagy a Női szervek. S bár a Szívek szállodájában kimondottan szerethető karaktert játszott, sikerfilmjei inkább voltak alpáriak, mintsem viccesek. Aztán jött a javarészt Magyarországon forgatott A kém, amellyel mégiscsak képes volt meggyőzni róla, hogy ő valójában tényleg egy remek komika. A James Bond-filmek stílusparódiája, amelyben a menő ügynököt elrabolják, és annak asszisztensét vetik be a kiszabadítására, az elmúlt öt esztendő egyik legeslegviccesebb filmje, amelyet a mellékszerepekben feltűnő, önmagukból is bátran gúnyt űző sztárok, Jude Law és Jason Statham, valamint a legjobb barátnő szerepében brillírozó Miranda Hart szereplése tesz igazán élvezetessé.

Rendes fickók (2016)

TNG_DAY_#04_10292014-431.dng

A buddy movie műfajába Shane Black rendező lehelt új életet tavaly, amikor bemutatták legutóbbi filmjét, amelyben két magánnyomozó dolgozik össze egy emberrablás és egy pornósztár titokzatos halálának ügyében. Ahogy az már lenni szokott, a kezdeti rivalizálás helyét idővel átveszi a barátság és a partnerség, hogy közösen sikerüljön pontot tenniük a kacifántos nyomozás végére. A dörmögő nagymedve Russell Crowe és a szépfiús szerepkörből éppen kiszakadni vágyó Ryan Gosling párosa pont annyira szokatlan, mint amennyire szórakoztató is egyben, a poénok pedig nagyon a helyükön vannak. A műfaj klasszikusaihoz, mint a Halálos fegyver vagy épp Az utolsó cserkész is méltó film kerekedett ki ez esetben, amely bátran ajánlható baráti társaságoknak is egy laza szombat esti mozizáshoz.

A kezdő (2015)

05 TI1

Végezetül hadd ajánljunk egy romantikus vígjátékot, ahol nem a boldog szerelem, hanem a tartalmas, őszinte barátság áll a középpontban. Robert De Niro mostanság az egyre humortalanabb vígjátékokat gyártja olyan sorozatban, mint anno karrierje csúcsán a maffiafilmeket, ezért is esik annyira jól végre ismét egy igazán szerethető filmben viszontlátnunk. Az unatkozó nyugdíjas Ben egy napon úgy dönt, hogy megpályázik egy gyakornoki állást a hihetetlen sikeres startup cégnél, amelyet az ambiciózus Jules (Anne Hathaway) irányít. Persze ahogy az lenni szokott, Ben épp Jules asszisztensi feladatait látja el, s a kezdeti bizalmatlanságot idővel felváltja a bizalom, a törődés és a szeretet. A számos vicces helyzet mellett persze érzelmes húrokat is igyekszik megpendíteni Nancy Meyers rendezőnő, akinek többek között a Mi kell a nőnek? és Az örömapa című klasszikusokat is köszönhetjük.

Szóval ha nevetni támad kedvünk, nem csupán a nyolcvanas-kilencvenes évek filmterméséből válogathatunk, hanem akad azért pár nívósabb darab a közelmúlt bemutatói közt is! Még több film érdekel? Akkor erre parancsolj:

5 film, amiből erőt meríthetsz…

Néha jó álmodozni róla, hogy milyen lenne, ha lenne egy egész napom, amit mozizással tölthetnék a kanapén… és milyen jó lenne a napot mosolyogva, erővel és tettvággyal tele zárni. Ha ebből akár egyet is megnézel, meglátod sokkal jobb lesz a kedved! Ízek, imák, szerelmek (Eat, Pray, Love) Julia Roberts mindig jó …

Tags:
Deákváry-Hák Vajk András

Igazi éjjeli bagoly, filmmániás, a díszdobozos kiadványok nagy rajongója. Végzettségét tekintve hasztalan bölcsész, aki napközben logisztikusnak álcázza magát. Kreatív energiáit az írásnak szenteli, miközben mindig mindenről megvan a véleménye. 100%-ig Pop Kid, akinek esze ágában sincsen felnőni.
Az alábbi címen léphetsz kapcsolatba vele: meamaxi@gmail.com.

  • 1

You Might also Like