LOADING

Type to search

Ajánlom Családozom Élem Kipróbáltuk

Ha a gyermeked a pattanásos tinikorba lépett, ez a bőrápolási cikk nektek szól!

Share

A tizenéves lányoknak és fiúknak visszatérő gondja, hogy nincsenek tisztában miként ápolják helyesen arcbőrüket, de a megfelelő kozmetikai szerek kiválasztása mellett különböző életmódbeli szokásokat is figyelembe kell venni!

A pattanásos, mitesszeres, zsíros arcbőr a kamaszok 85 %-át érinti. Ezért a szervezetében dúló biológiai változások, az androgén hormonok faggyútermelődést fokozó hatása tehető felelőssé. De nem minden az egyéni, genetikai tulajdonságok és a helyes bőrápolás, bizony sok környezeti faktor, így pl. az étkezés is szerepet játszhat a pattanások, mitesszerek fennállásában.

De miért fontos a bőrápolás tinédzser korban?

A rendszeres és gondos arctisztítást, arcápolást már fiatal korban el kell kezdeni, csakúgy, mint a napi tisztálkodást, fogmosást.

Ha a pattanásos arcbőrt nem kezeljük helyesen, akkor elhúzódó gyulladásos folyamatok, maradandó hegek maradhatnak vissza, melyek akár a gyermek arcának harmóniáját ronthatja élete végéig.

– mondja dr. Mester Ildikó, a Magister Products farmakológu szakértője.

Először is nézzük, melyek a legfontosabb bőrápolási tanácsok, melyeket minden tinédzsernek be kell tartania!

H4-teen-acne

1: A mitesszerek, pattanások eltávolítását mindig bízzuk szakemberre, ne nyomkodjuk az arcot! A szakszerűtlenül, nem megfelelő higiéniás körülmények között, nem felpuhított bőrön kinyomkodott pattanás gennyes elváltozásokat, maradandó hegeket eredményezhet. Rendszeresen járjon a tinédzser kozmetikushoz a pórusok helyes tisztítása érdekében.

2: Soha ne nyúlkáljunk az arcunkhoz! Gyakori hiba, hogy ha valaki bőrproblémával jön hozzám, egyből hozzányúl az arcához és úgy mutatja, mi a baj. Tehát sok felnőtt sincs tisztában azzal, ilyenkor mennyi baktériumot juttat az elve is gyulladt arcbőrére. A szülők feladata felhívni gyermekének a figyelmét arra, hogy tanulás közben se az arcára támaszkodjon, ne érjen hozzá, ne simogassa. A felülfertőződés megelőzése érdekében arra is figyeljünk, hogy heti rendszerességgel cseréljük a párnahuzatot!

3: Heti rendszerességgel végezzünk természetes AHA savas mélytisztító arcmaszkkal pakolást, mely segíti a bőr felső, elhalt hámsejtjeinek eltávolítását, a bőr regenerálódását, a pórusok folyamatos tisztulását. A tiniknek ennek a terméknek a felvétele tele van izgalommal! A “Shrek arccal” viccesek a fotók, a szelfik!

4: Figyeljünk a belső kozmetika fontosságára: a helyes étrend sokat javíthat a bőr állapotán, ezzel segítve a kamasz megfelelő önbecsülését, magabiztosságát!

Érdekel a többi praktika – és az, hogy mi is az a TINI-RUTIN? Akkor a cikket itt tudod tovább olvasni!

Így ápolja arcbőrét helyesen a kamasz

A tizenéves lányoknak és fiúknak visszatérő gondja, hogy nincsenek tisztában miként ápolják helyesen arcbőrüket, de a megfelelő kozmetikai szerek kiválasztása mellett különböző életmódbeli szokásokat is figyelembe kell venni! A pattanásos, mitesszeres, zsíros arcbőr a kamaszok 85 %-át érinti. Ezért a szervezetében dúló biológiai változások, az androgén hormonok faggyútermelődést fokozó hatása tehető felelőssé.

Tags:

You Might also Like