LOADING

Type to search

Ajánlom Főoldal Lakom Utazom

Öt romantikus szálláshely itthon, ahová idén el kell menned!

Share

Azt mondják a romantika haldoklik, pedig szerintünk csak elbújt. Mi megtaláltuk! Méghozzá Magyarországon! 

Képzeljétek el, ahogy egy mesésen régimódi, ugyanakkor elegánsan berendezett házikó kertjében sétálgatva hirtelen megcsapja orrotokat az ismerős levendula illata. Körbe néztek a hatalmas mandulafákkal ölelt kertben, majd lassan megfordultok és elindultok a szőlőtőkék között vissza a házba. Ahogy beléptek, egyszerre ismerős érzés kerít hatalmába, olyan, mintha hazatértetek volna.

Hazai Provence

Kapolcson, a Művészetek Völgyében bukkantunk erre a bájos fogadóra, amelybe betérve azonnal átjárt bennünket a hamisítatlan provence-i életérzés. A shabby chic életstílus szinte kézzelfogható, ahogy csodáló szemeinket végig futtatjuk a kopottas pompával berendezett teren. Mintha egy francia vidéki kastélyba csöppentünk volna… A hely romantikus báját fokozza, hogy a tulajdonosok teljes egészében megőrizték az 1834-ben épült parasztházat és most ezek a száznyolcvan éves kőfalak adnak otthont a Hazai Provence Vendégháznak.

http://hazaiprovence.hu/

hazai4

hazai3

hazai2

hazai1

 

Catherine’s Vineyard Cottages

Aki egyszer már járt itt, az minden évben vissza akar térni. Szőlőtőkék egész sora vonul végig a birtokon, ahol hat mesés házikó várja lakóit hétről-hétre. A vendéglátás olyan kedves és házias, hogy azt se tudjuk, hová legyünk csodálatunkban, ahogy a házakba belépve is leesik az az állunk a fantasztikusan összeválogatott berendezéstől és hangulattól.

http://catherinesvineyardcottages.com/

cathy4

cathy3

cathy2

cathy1

Babérliget Kúria

Illatos levendulabokrok és fűszernövények, megtestesült vidéki báj. Ez mind a Babérliget Kúria, amely a maga romantikus hangulatával a varázslatos Provence-ba repít minket. A roppant ízlésesen berendezett kúriaépületnek szintén több százéves története van és a belső tér kialakításánál csodásan vegyítik az antik berendezési tárgyakat a modern elemekkel. A nyugalom szigete és a kalandvágyók paradicsoma egyben.

http://www.baberliget.com/hu/index.html

babér1

babér3

babér2

Káli Art Inn

Az ország egyik legcsodálatosabb vidékén, a Káli-medencében, Köveskálon található ez a gyöngyszem. Igazi romantikus hangulattal, csodásan berendezett szobákkal és lakosztállyal, kitűnő ételekkel és számtalan program lehetőséggel várja a vendégeket.

http://www.kaliartinn.hu/

káli4

káli3

káli2

káli1

Dióliget

Ha ti is szeretnétek olykor kiszállni a mókuskerékből és kipróbálni egy nyugalmas vidéki életmódot, akkor irány Lovasberény. Olyan magas a „szerelem-faktora” ennek a több kis házikóból álló fogadónak, hogy muszáj legalább egyszer az életben eljönni ide. Szerelmes párok a Dióhéj lakban, kis családok a Zölddió Házikóban, nagyobbacska családok pedig a Diólevél Présházban tudnak feltöltődni. Ha még kirándulni is szeretnétek, közel van Tata, Sukoró, Velencei-tó is, de maga Lovasberény is megér egy jó túrát.

http://dioliget.hu/

dió1

dió2

dió3

A shabby chic nem egy stílusirányzat, sokkal inkább egy életérzés, amelyben a nyugalom, a régi idők hangulata elegyedik az eleganciával és a kényelemmel. Reméljük, ti is kedvet kaptatok, hogy eltöltsetek néhány napot ilyen mesés környezetben!

Ha pedig tényleg nekivágnál, és Provance felé vennéd az utad van egy tippünk:

Julia Child háza Provance-ban éppen kiadó!

A nő, aki minden idők egyik legfontosabb szakácskönyvét írta, és akinek életéről film is készült Meryl Streep főszereplésével, rengeteg időt töltött ebben a házban a 60-as évek közepétől. Nézd meg milyen csodás a “little one”-nak, azaz “kicsi”-nek elnevezett házikó, amit ma már ki is lehet bérelni. (Köszönj…

Tags:

You Might also Like