LOADING

Type to search

Ez+az Inspiráció Kipróbáltuk Rácsodálkozom Szépítkezem

Aki szalagot köt a gyerekek álmaiból – interjú Fagyalné Bojtos Zsanettel, a Ribbon Love megálmodójával

Share

Mindig nagyon ösztönző egy olyan anyukával beszélgetni, aki mer az álmai után menni és meri kipróbálni magát egy új területen. Zsanett, egyedül vágott bele a Ribbon Love termékek készítésébe, és bár sokszor feladhatta volna, szerencsére nem tette! 

Idáig még nem találkoztam szalagokból készült csatokkal, honnan jött az ötlet?

Emlékszem, a második lányom születése után szerettem volna valami különleges hajcsatot vásárolni a nagyobbiknak.  Aztán amikor boltról boltra jártam, nem találtam túl nagy választékot, ráadásul a minőséget se tartottam elég jónak. Elkezdtem szétnézni az interneten és egyszer csak rátaláltam a gyönyörű színes szalagokból készült hajbavalókra. Beleszerettem a színekbe és mintákba. Megfogott, hogy szalagokból ilyen gyönyörűségeket lehet készíteni és hogy milyen sokféle egyedi termékeket lehet előállítani. Itthon nem találtam hasonló dolgokat, és mivel mindig is szerettem alkotni, ezért úgy gondoltam, hogy készítek a lányaimnak is hasonlókat. Elkezdtem itthon alapanyagokat keresni, de legnagyobb bánatomra nem találtam. Végül a mai napig Amerikából szerzem be a szalagokat.

masni

IMG_5151

Nagyon sokféle terméked van.  Hogy találod ki, hogy mit készíts, honnan merítesz ötleteket?

Nagyon sok lány van a környezetemben és a családban, úgyhogy nagyjából tisztában vagyok vele, hogy miket szeretnek a kicsik és a nagyobbak. Főleg a lányaim inspirálnak, mindig ellátnak jobbnál-jobb ötletekkel. A vásárlóim is sokszor kérnek olyan darabokat, amiket még nem csináltam. Ezt nagyon szeretem, mert imádok kísérletezni és mindig valami újat kitalálni. A termékek készítésénél nagyon fontos, hogy a színek, minták passzoljanak, harmonizáljanak egymással. Készítek szezonális termékeket, illetve névre- és személyre szóló hajcsatokat is. Próbálom követni az éppen aktuális divatot, trendeket, mintákat, amelyeket törekszem beépíteni a kínálatba.

Lányaid mit szólnak a munkádhoz? Ők is részt vesznek az alkotásban?

Imádom a színeket, főleg az élénkeket a vidámságuk miatt. Ez az enyémekre is nagyon jó hatással van, ők is nagyon színesen öltözködnek, szívesen vesznek magukra színes kiegészítőket is. Mindennap büszkén hordják a termékekeimet, nagyobbik lányom a minap épp azt mondta, hogy: „anya, én olyan büszke vagyok rád, hogy ilyen szép hajcsatokat készítesz!” Mondhatom, ez a legnagyobb elismerés! Sokszor le szoktak ülni mellém, amikor dolgozom, mert ők is szeretnének készíteni valami szépet.

IMG_5149

Mennyi elfoglaltságot jelent számodra, mennyire időigényes egy-egy darab elkészítése?

Eléggé időigényes munka, főleg az állatkák, mint a süni és a nyúl, nagyon aprólékos feladat. Ügyelek arra, hogy ne csak szépek legyenek, hanem praktikusak és jól használhatók is, annak is utána járok, hogy a csat és a hajpánt jó alapanyagokból legyenek.

Gyakorló anyukaként tudom, hogy mennyire fontos, hogy a csatok ne csúszkáljanak a hajban, ezért találtam ki azt is, hogy a csatokat is bevonom szalaggal, illetve szilikon csíkkal, így jobban használhatók.

Mikor kezdtél el foglalkozni a csatokkal?

2015 nyarán, de akkor még csak hobbi szinten.  Ekkor még csak a lányaimnak készítettem, majd, amikor elkezdték hordani, sok visszajelzést kaptam, hogy milyen szépek. Kérdezték, hogy honnan vannak, hol vettem őket és le voltak döbbenve, amikor meghallották, hogy én csináltam. Azóta már nem csak csatokat és hajpántokat készítek, hanem mindig próbálom az igényeknek megfelelően alakítani a kínálatot. Láttam, hogy az Egyesült Államokban nagyon keresettek a pamut fejpántok, és mivel nekem is nagyon tetszettek, ezért úgy gondoltam, én is megpróbálom. Jó ötletnek bizonyult, mert nagyon népszerűek ezek a termékek.

IMG_5148

Akinek elege van a tömegtermékekből és ilyen különleges és egyedi hajbavalókat szeretne, hol találkozhat a kollekcióddal?

Egyenlőre a Meskán van boltom, de folyamatban van, hogy a Crafty és az Anya Paradicsom nevű webáruház is felveszi a termékeimet. Amit viszont a legjobban szeretnék, az egy saját webáruház. Most ezen dolgozom sokat, ami nem egyszerű, mert mindent én csinálok: az alapanyagok kiválasztását, megrendelését, a termékek elkészítését, fotózást, de én intézem a hozzám érkező megrendeléseket, a csomagolást és a feladást is.

Ennyi feladat mellett, ráadásul még a reklámra is gondolnod kell. Honnan szerezhetünk rólad tudomást?

Egyre többet hirdetem magam a Facebookon és próbálom megkeresni a lehetőségeket, hogy kik azok, akik kézműves termékekkel foglalkoznak. Igyekszem megtalálni azokat, akik nyitottak erre. Úgy látom, hogy egyre többen vannak azok is, akik szeretnének magyar kézműves termékeket vásárolni, mert ezek egyediek és benne van a kezünk munkája.

IMG_5155

IMG_4985

IMG_5034

IMG_5145

Mit szól a családod? Támogat a kibontakozásban?

Mielőtt megszülettek volna a lányok, a régi munkahelyemen nagyon szerettem dolgozni, igazán családias volt a légkör. Ezért óriási dilemma volt számomra, hogy visszamenjek-e vagy maradjak a hajbavalóknál.

Fontos volt számomra, hogy olyan munkám legyen, amit imádok, kreatív, és persze rugalmas munkaidőben tudom elvégezni. Ezért végül a férjemmel úgy döntöttünk, hogy folytatom főállásban a kézműves vállalkozást. Szerencsére, a férjem is maximálisan támogat és az egész család segít, ahogy tud, a férjem testvére – aki Amerikában él – például az alapanyagok beszerzésében.

Milyen terveid vannak még a jövőre nézve?

Éppen arculat váltáson dolgozom, új logót tervezek és már dolgozom a webshopon is. Mindeközben folyamatosan fejlesztem a kínálatot és rendületlenül keresem a viszonteladókat, akik felvennék a kínálatba a termékeimet. Egyelőre még a magyar piacban gondolkozom, de nem zárkózom el a külföldtől sem. Ha minden jól alakul, később szívesen nyitnék Európa felé, mert úgy látom, ott se nagyon készítenek ilyen termékeket.

Nagyon fáradhatatlannak tűnsz nekem, hogy látod magadat néhány év múlva?

Nagyon szeretném, ha később a hajbavalókat ki tudnám egészíteni és komplett szetteket kínálhatnék, például szoknyákkal, ruhákkal vagy egyéb kiegészítőkkel. Úgy képzelem, hogy a csattokhoz, hajpántokhoz illő szoknyát is terveznék. Mivel most csak lányoknak való termékeim vannak, jó lenne a kisfiúkra is gondolni és számukra csokornyakkendőt vagy olyan darabokat kínálni, ami az elegánsabb öltözködéshez illik.

elza

IMG_5147

IMG_5146

Mi a legfontosabb számodra a termékek megalkotásakor, mi az, amit szeretnél átadni az embereknek?

Számomra az egyik legfontosabb az egyediség. Emellett, abban hiszek, hogy bármi, amit eladok, ne csak szép legyen, hanem jól és sokszor használható is. Úgy látom, hogy sokan megállnak a hajguminál és az egyszerű csit-csatnál, de én azt szeretném, ha a hajbavalók és a kiegészítők is öltöztetnének. Ezért is készítek olyan sokféle dolgot, hogy mindenki megtalálhassa a magának valót és az anyukák ne csak ünnepi alkalmakra, hanem hétköznapra is merjenek bátran a lányok hajába tenni különleges csatokat, pántokat.

Szeretnéd a legnagyobb kincseidnek egyedi ajándékot? Itt keresd Zsanett csodás termékeit!

Érdemes követni a Ribbon Love Facebook oldalát is, hiszen csodás termékeket, újdonságokat találhatsz ott is!

 

 

Tags:
Szöllősi Tímea

Három gyermek anyukája, akinek gyermekkora óta dédelgetett álma az írás. Általános iskolás korában újságot készített saját magának, egy-két példány még mindig lapul valamelyik fiók aljában. Imádja a történelmi regényeket és a reneszánsz Angliát. Leghőbb vágya, hogy legyen még négy keze és napi 48 órája.

  • 1

You Might also Like