LOADING

Type to search

Ajánlom Mozizom

Nyolc film erős anyákról, amit látnod kell!

Share

Ha már láttad nézd meg újra, hogy erőt meríts belőle: te is közéjük tartozol!

Sybil Stone, Kőkemény család

Diane Keaton sok fontos női szerepet formált már meg, amiben imádtuk. A Stone család anyafigurája egy igazán bátor nő, aki ugyanilyen bátorságra neveli sokféle gyermekét, elképesztő szeretettel, és szenvedéllyel, még a halál árnyékában is. Sok szempontból példakép, hiszen erős, odaadó anya, aki nem bábáskodik a gyermekei felett.

Mrs. Gump, Forrest Gump

Anya, aki arra született, hogy Forrest édesanyja legyen. Viszonylag hamar megtanította a fiának, hogy bármire képes (és Forrest hihetetlen életútja ezt sokszorosan alá is húzta!) és elérhet bármit. Minden anya azt szeretné, hogy a gyermekei ennyire a szívükbe zárják. Gump mama, minden alkalommal megsiratunk, miközben a filmet nézzük.

140702154958-04-forrest-gump-restricted-horizontal-large-gallery

Sarah Connor, Terminátor

A hős, a harcos, a jövő megmentőjének édesanyja. Leginkább a második részből ismerhetjük meg (Az ítélet napja), amit tulajdonképpen végig is mesél. Mit tett Sarah a fiáért? Megtanította harcolni, túlélni, boldogulni. Nem akármilyen feladat…

2309065-t2sarahconnor2

Vianne, Csokoládé

Az egyik kedvenc női karakterem, hiszen nagyon, nagyon távol áll a tökéletestől és mégis bohém, szenvedélyes és nagyon jó ember. Felméri a többiek gyengeségeit, és ezzel együtt (vagy épp ennek ellenére) szereti és segíti őket. Ki ne szeretne egy anyát, aki egy egész várost tesz jobbá? Na igen, van segítsége: a csokoládé.

viann

Leigh Anne Tuohy, A szív bajnokai

Egy igaz történet, egy teljesen irreális helyzetből, amiből mindenki a legjobbat hozza ki, Leigh Anne segítségével. A filmtörténet talán leghatározottabb anyukája aki szembeszáll a fociedzőkkel, egy egész egyetemmel, vizsgálóbizottsággal és a “hood” bűnözőivel is. Soha nem mondta, hogy nem félt, de mégis megtette: egy idegent fogadott a családjába, aki kivételesen sok szeretettel különleges sportolóvá vált.

 

Peg, Ollókezű Edward

Az ő szíve aranyból van. Meglátja az ollók mögött az embert, és akkor is hisz neki (benne), amikor senki más… De hát nem ilyen minden anya?

Peg Boggs

Erin Brockovic, Zűrös természet

Ebben a történetben az a legjobb, hogy tényleg megtörtént. Erin tényleg ilyen, és tényleg segített felgöngyölíteni egy komoly környezetvédelmi ügyet. (Persze nem egyedül!) A felelőtlen ifjú évek után az ő jelleme is megváltozik: olyan anya lesz, aki a gyermekeit talán a legszebb dologra tanítja meg. Másokon segíteni a világ egyik legcsodálatosabb feladata.

106444_0

Aurora, Becéző szavak

Shrley Maclaine kétszer is eljátszotta élete egyik legfontosabb szerepét, és mi mind a kettőben nagyon szerettük. Annak ellenére, hogy Aurora és a lánya időnként úgy viselkednek, és veszekednek, mint két őrült tinédzser, azt hiszem a “Lányomnak fájdalmai vannak!” kiáltása a kórházi jelenetben még nagyon sokáig megszorítja majd a szívünket.

7895_608x456

Van még néhány női filmünk, amit ajánlunk neked, ha moziznál:

Húsz gyönyörű film, amit minden nőnek látnia kell

Korszakalkotó mozik, melyek legyenek épp drámaiak, megmosolyogtatóak, meghatóak, álmodozósak, pörgősek vagy (természetesen) szerelmesek, mindenkiben megmozdítanak valamit, de mégis, legesleginkább a női lélekre rímelnek. Vannak filmek, amelyek egy sor gondolatot indítanak el bennünk. Aztán vannak azok, amelyeket ha egyszer megnézünk, úgy ahogy vannak, el is felejtjük őket.

Tags:
Hidasi Judit

A Goodstuff Magazin alapítója, főszerkesztője, író, újságíró. Hisz a szavak erejében, a rock and rollban és a nőkben. (És persze a férfiakban...) Jelenleg hatodik könyvén dolgozik, Április út című regénye Szlovéniában érettségi tétel. Elkötelezett híve a szakmájának, az oktatásnak, és az új dolgok felfedezésének. Ide írhatsz neki: goodstuffmagazin@gmail.com Könyveit itt keresd:gabo.hu és publio.hu(És a könyvesboltokban.)

  • 1