LOADING

Type to search

Ajánlom Családozom Szépítkezem

Kamaszt nevelsz? Akkor szükség lesz pattanástalanításra!

Share

Nem elég, ha napi egyszer arcot mos, főleg nem akármivel! Dr. Mester Ildikó ad tanácsot.

A pattanásos, mitesszeres, zsíros arcbőr a kamaszok 85 %-át érinti. Ezért a szervezetében dúló biológiai változások, az androgén hormonok faggyútermelődést fokozó hatása tehető felelőssé. De nem minden az egyéni, genetikai tulajdonságok és a helyes bőrápolás, bizony sok környezeti faktor, így pl. az étkezés is szerepet játszhat a pattanások, mitesszerek fennállásában.

De miért fontos a bőrápolás tinédzser korban?

A rendszeres és gondos arctisztítást, arcápolást már fiatal korban el kell kezdeni, csakúgy, mint a napi tisztálkodást, fogmosást.

Ha a pattanásos arcbőrt nem kezeljük helyesen, akkor elhúzódó gyulladásos folyamatok, maradandó hegek maradhatnak vissza, melyek akár a gyermek arcának harmóniáját ronthatja élete végéig.

Nézzük, melyek a legfontosabb bőrápolási tanácsok, melyeket minden tinédzsernek be kell tartania! Kattints a cikkre a teljes kamasz-arcápolási rutinért!

Így ápolja arcbőrét helyesen a kamasz

A tizenéves lányoknak és fiúknak visszatérő gondja, hogy nincsenek tisztában miként ápolják helyesen arcbőrüket, de a megfelelő kozmetikai szerek kiválasztása mellett különböző életmódbeli szokásokat is figyelembe kell venni!

Tags: