LOADING

Type to search

Ez+az Lakom

New York, New York! Lakások, amiket “látatlanban” is ismerünk!

Share

Ti is imádtátok Monica nappaliját, ahol a Jóbarátok élték a mindennapjaikat, vagy Carrie gardróbját, ahonnan a Szex és New York epizódjaiban mesés ruhák kerültek elő? Kíváncsiak vagytok a tévésorozatok legtutibb New York-i kéglijeire? Mutatjuk őket!

A Jóbarátok minden idők egyik legnézettebb tévésorozata, éppúgy Amerikában, mint itthon. Azonban, amikor a történet helyszíneként szolgáló lakások kerülnek szóba, mindenki csak a fejét csóválja, ugyanis az epizódok háromszor akkora lakásokban játszódnak, mint egy átlagos manhattani albérlet. Joey, Rachel és társai huszonéves, rosszul kereső fiatalok, akik aligha tudtak volna kibérelni vagy fenntartani olyan elképesztő apartmanokat, mint amilyeneket a szériában láthattunk. A Jóbarátok készítői ennek ellenére nem foglalkoztak a kritikákkal, csak annyit mondtak, hogy ez egy sorozat, és olyan szempontokat is figyelembe kellett venniük, hogy a színészeken felül a stáb is elférjen a díszletben.

A történetben egyébként – ha még emlékeztek – azzal magyarázták a hatalmas kecót, hogy azt Monica a nagymamájától kapta. (Mi is szeretnénk egy ilyet a nagymamánktól…)

Következzék most az öt kedvenc New York-i otthon, amit évekig szerettünk nézni!

Jóbarátok

Monica legnagyobb szerencséjére, a nagymamájának olyan lakást sikerült választania évekkel ezelőtt, ahol két hálószoba, nappali és még egy szuper erkély is van. Így Monicanak, (akinek egy alkalommal mindössze 127 dollárja volt a bankban) csak 200 dollárt kell összehoznia havonta főzéssel a lakás fenntartásához. Egyesek azt mondják, hogy a kégli valódi havi költsége 5000 dollár körül van. A lakás egyébként a történetben Greenwich Village-ben, a Grove és a Bedford Street sarkán van, a valóságban azonban a sorozatot egy burbanki stúdióban vették fel.

 

 Monicas-apartment-on-Friends-with-Rachel FriendsFest_Monicas_replica_apartment

 

Will és Grace

Mit gondolsz Will és Grace valaha ivott kávét Liz Lemonnal A stúdió című sorozat egyik főszereplőjével? Ugyanis a két hálószobás luxusapartman, amelyben Will és Grace lakik a Riverside Drive-on, közvetlenül Liza Lemon lakása mellett található. Talán ők mind jól kijönnének egymással, sőt rendezhetnének egy közös bulit is, amelyre meghívhatnák az többi New York-i sorozat szereplőjét.

ss-140612-iconic-TV-homes-will-grace.today-ss-slide-desktop

article-2465572-18CE97F600000578-703_634x402

 

Megőrülök érted

A New York-iak elsősorban a sorozat helyszínéül szolgáló lakás fürdőszobáját kedvelik, amely talán tényleg nagyobb, mint a legtöbb NYC-i apartmanban. Eltekintve attól, hogy az epizódokban látható kégli csupán egy kitalált lakás a 5th Avenue-n, az igazság az, hogy a valóságban nagyjából ugyanolyan rezidenciákat találunk az Ötödik sugárúton, mint a tévében. A friss házastársak, Paul és Jamie lakása, mindent összevetve egy édes kis szerelmi fészek, amit mi is elfogadnánk.

living-room-wide-shot-2-611x458

hall-leading-to-bedroom-611x458

 

További kedvenceink:

Szex és New York

(Perry Street 66.) Ugye te is megkaparintanád Carrie Bradshaw cipőkkel és ruhákkal teli gardróbját?

 

Carrie_Collage

untitled

Reklámőrültek

(Waverly Place 136.) Hát nem őrület, mennyire elképesztő Donald Draper nappalija?

 

Gratulálunk az álomgyárnak, igazán látványos New York-i kéglikbe ültették be sorozatsztárjainkat! És ha elég szemfülesek vagyunk, még néhány lakberendezési ötletet is elleshetünk kedvenceinktől.

(Van nekünk is néhány…)

Csinálj magadnak saját kávé és tea sarkot!

Ha legalább annyira megszállott kávé imádó vagy, mint mi, akkor nézd meg ezeket a szuper ötleteket! Akár saját kreativitásodat is bevetheted, hogy igazán jó hangulatot adj a konyhádnak! Ha még tovább szeretnéd fokozni a hangulatot akkor érdemes körülnézned a …

Tags:
Szentkuti Anna

Anna szeret olvasni és imádja a filmeket. Elizabeth, Bridget, Bella, Scarlett, Meredith és Carrie olyanok számára, mint a legkedvesebb barátnői. Az otthoni szórakozás mellett, sok időt tölt a természetben, kirándul, túrázik, és újabban kertészkedik. Ha választania kéne, hol élne a legszívesebben, egy lakatlan sziget mellett döntene, ahol kakaófák nőnek. Az írást kihívásnak tekinti, és abban bízik, örömet szerezhet másoknak alkotásaival.

  • 1

You Might also Like