LOADING

Type to search

Fashion Mozizom Rácsodálkozom

Az ördög Pradát visel: 20 + 1 dolog, amit eddig (talán) nem tudtál a filmről

Share

Nem lehet megunni! A sztori fergeteges, a ruhák káprázatosak, és igazi sztárparádét láthatunk. Hiába telt el 15 év a bemutató óta, még mindig tudunk olyan részlettel szolgálni, amitől lekapod a szemüveged…

Valahányszor újra nézzük Az ördög Pradát visel című filmet, minden alkalommal találunk benne olyan részletet, ami eddig elkerülte a figyelmünket. Ezúttal azonban minden kulisszatitkot elcsíptünk. Dőlj hátra, és élvezd a nyomozásunk eredményét!

1. Lauren Weisberger Az ördög Pradát visel írója alakítja a filmben az ikrek dadáját.

1
2. Juliette Lewis és Claire Danes is meg akarta kaparintani Andy szerepét a filmben, de nem sikerült nekik.
3. Emily Blunt nem leplezte brit akcentusát a meghallgatáson, így meggyőzte a rendezőt, David Frankelt, hogy a karaktere brit legyen és ne amerikai.

3
4. A filmben látható, Elias-Clark épület külső jeleneteit, a valóságban Manhattan középső részén vették fel, a McGraw-Hill épület közelében.

4
5. Meryl Streep, a filmben szereplő összes ruháját elajándékozta egy jótékonysági árverésen.
6. Liz Tilberis, a Harper’s Bazaar korábbi főszerkesztője inspirálta Merylt a szerepre, és hogy fehér haja legyen Miranda Priestlynek.

6
7. Azt a jelenetet, amelyben Miranda, Andy asztalára dobja a kabátját, összesen harmincszor vették fel. A stáb nagyon jól szórakozott azon, hogy Meryl Streepnek sosem sikerült eltalálnia az asztalt.

7
8. Gisele Bündchen csak úgy vállalt szerepet a filmben, ha nem modellt kell alakítania.

8
9. Az egyik Harry Potter könyv, melyet a filmben használtak, 586 dollárért kelt el egy online aukción. A bevételt jótékony célra ajánlották fel a készítők.
10. Valentino Garavani, aki Meryl Streep fekete köntösét tervezte, volt az egyetlen a divattervezők közül, aki úgy döntött, hogy megjelenik a filmben.
11. Emily karakterét egy valódi személy inspirálta, Plum Skyes újságírónőé, aki az igazi asszisztense volt Anna Wintournak, az amerikai Vogue magazin szerkesztőjének.

11
12. Anne Hathaway gyakornok volt a Christie’s aukciósházban, hogy tökéletesen fel tudjon készülni a szerepre.
13. Helen Millert és Kim Basingert is meghallgatták Miranda Priestly szerepére.
14. Amikor Andy Párizsban, a szökőkútnál sétál, és Miranda hívja őt, a telefonja Miranda nevét és számát mutatja. De ha közelebbről megnézzük a képet, nem bejövő, hanem kimenő hívást láthatunk Mirandától.

14
15. Meryl Streep lánya, Mamie Gummer az egyik jelenetben pultost alakított a Starbucksban, de végül kivágták a részt, amelyben látható volt.

15
16. A legtöbb ruhát, amelyet Emily Blunton láthattunk, Vivienne Westwood tervezte.

16
17. Thomas Lennon visszautasította Nigel szerepét, mert a mozifilm forgatásával egy időben került sor a Reno 911! amerikai vígjátéksorozat epizódjainak felvételeire is.
18. Legalább egy millió dollárba került az a sok ruha, amit a filmben láthattunk, de mivel a jelmeztervező, Patricia Field csak százezer dollárt szánt a költségvetésre, a legtöbb kosztümöt kölcsönözni kellett.

18
19. Több mint 100 ikerpár jelentkezett Miranda lányainak a szerepére.
20. Meryl Streep a forgatás első napján odament Anne Hathawayhez, és azt mondta neki: „Úgy gondolom, hogy tökéletes vagy a szerepre, és örülök, hogy együtt fogunk dolgozni, de ez az utolsó alkalom, hogy kedveset mondok neked.” Így is lett, Meryl Streep valóban tartotta magát ehhez, egészen a forgatások végéig.
+ 1 Meryl Streep később bevallotta, hogy Miranda szerepének megformálásához Clint Eastwood stílusát tanulmányozta, és tőle tanulta meg, hogyan legyen hideg, méltóságteljes és jó vezető is egyben.

plus1

Ugye, tudtunk újat mondani?

Ha úgy gondolod, hogy nem muszáj utálni Mirandát, aki, ha férfi lenne (többé kevésbé) oké lenne minden cselekedete, olvasd el főszerkesztőnk jegyzetét a kemény női vezetőkről:

Miranda Priestly védelmében – avagy az ördög lábán van-e a Prada?

Néhány napja újra néztem az Ördög Pradát visel című filmet. Talán azért mert évek óta nem láttam már, és időközben én is öregedtem (picit), de a film végén felháborodva vágtam a DVD-t a sarokba. Nem értem mi a gond Miranda Priestly-vel?! És komolyan, miért nyavalyogja végig a filmet Andy, aki az első jóképű hapsi …

Tags:
Szentkuti Anna

Anna szeret olvasni és imádja a filmeket. Elizabeth, Bridget, Bella, Scarlett, Meredith és Carrie olyanok számára, mint a legkedvesebb barátnői. Az otthoni szórakozás mellett, sok időt tölt a természetben, kirándul, túrázik, és újabban kertészkedik. Ha választania kéne, hol élne a legszívesebben, egy lakatlan sziget mellett döntene, ahol kakaófák nőnek. Az írást kihívásnak tekinti, és abban bízik, örömet szerezhet másoknak alkotásaival.

  • 1

You Might also Like