LOADING

Type to search

Családozom Inspiráció Kipróbáltuk

Hálózsákok szeretettel – Csepreghy Rózsa, aki segít a babáknak aludni, és a mamáknak pihenni

Share

A feje már aludna, a lába még táncol? Ha a te babád is ilyen bemutatjuk neked azt a magyar céget, aki tud segíteni.

Ha a baba éjszaka jól alszik az felér egy kisebb csodával. A finom, puha hálózsákok nem csak az állandó hőmérsékletről gondoskodnak alvás közben, hanem biztonságérzetet is adnak a kicsiknek. Ha még ehhez egy csinos külső is társul, akkor valóra válik minden anyuka álma.

GS: Hogy kezdődött ez a hálózsák-szerelem? Miért pont hálózsákokat kezdtél el készíteni?

CSR: Amikor megszületett a gyermekem, még nem is tudtam mi az a hálózsák, nem találkoztunk vele, a kicsim viszont éjszaka elég sokszor felsírt, nyugtalanul aludt. Három-négy hónapos volt, amikor kaptunk egyet és döbbenetes volt, hogy a lányom nem csak rögtön elfogadta, hanem nagyon jól is aludt benne. Rövidesen a hálózsákban alvás minden jó hatását megtapasztaltam, egyedül az anyagával és a színével nem tudtam kibékülni.

GS: Ekkor indultak el a vezérhangyák?

Igen! Vidéki anyukaként sajnos nem állt rendelkezésemre a sok budapesti üzlet. Sok helyen próbáltam keresni, rengeteg webshopot böngésztem végig, hátha valahol színesebb vagy minőségibb anyagokból tudtam volna ilyet vásárolni. Ekkor merült fel bennem, hogy meg kellene csinálnom a lányomnak, magamnak és a többi anyukának. Tavaly áprilisban indult el az oldal, de már előtte augusztusban elkészült az első hálózsák, ami együtt növekszik a gyerekkel. Így folyamatosan teszteltük és alakítjuk is az igényeknek megfelelően, például, hogy kényelmesebb és praktikusabb a használata, hol legyen a cipzár, stb.

GS: Mennyire volt nehéz elindulni?

Őszintén szólva, igen nehéz volt. Nagyon egyedül éreztem magam az elején, de aztán találkoztam a Pici Piaccal és a közösség anyukáival és ez rengeteget segített. Nagyon sok segítséget kaptam tőlük, folyamatosan támogatjuk egymást. Nekem nagy löketet adott, hogy hasonszőrű anyukákkal lehetek egy közösségben, akikkel rengeteg tapasztalatot cserélhetünk. Bár nagyon messze vagyunk egymástól, mégis tudjuk tartani a kapcsolatot és tudjuk segíteni egymást.

GS: Mit szeretsz a legjobban a munkádban?

Én egy nagyon kreatív és rettentően izgő-mozgó ember vagyok. Amikor még a lányom kicsi baba volt, a kreatív énem kicsit el volt nyomva, de aztán ahogy jött ez a vállalkozás, egyre jobban ki tudtam bontakozni. Legjobban azt élvezem, hogy ebben ki tudom élni minden kreativitásomat.

GS: Milyen visszajelzéseket kapsz, milyenek a tapasztalataid?

Úgy látom, hogy a hálózsákokra óriási az igény. Ezek mellett még mindenféle gyerekszobai kiegészítőket is kínálunk, amelyeket főleg a Pici Piac közönsége kéri. Ők mindig igénylik az újat, az új termékeket, de ugyanígy a hálózsákoknál is az új mintákat. Bőven túl vagyunk a kétszázadik eladott hálózsákon és még senki nem panaszkodott.

GS: Mennyire nehéz kisgyerek mellett mindezt csinálni?

Nem mondom, hogy könnyű. Bár bölcsibe jár, azért sokszor itthon van velem, ilyenkor csak az alvásidő és az éjszakák maradnak. De a vállalkozásommal eltöltött idő az én én-időm, amit mindig valahonnan ki kell szakítanom, de minden percét élvezem.

Imádom csinálni és nagyon jól esik! A családom is teljes mértékben támogat, bár nem igazán látnak bele a munkámba, de örülnek, hogy jól érzem magam és jól alakulnak a dolgok, én meg tudom, hogy számíthatok rájuk és mellettem állnak.

GS: Milyen gyakran állsz elő valami újdonsággal?

Nagyjából negyedévente frissítem a kínálatot, új színeket és mintákat illesztünk a kínálatba. Most még amerikai anyagokkal dolgozom, a dizájnerek aktuális kínálatából választom ki azokat az anyagokat, amelyekről úgy gondolom, hogy az anyukáimnak tetszene. Van itthon két dobozom, az egyikbe azokat az ötleteket gyűjtöm, amelyeket a vásárlóim kérnek, a másikba pedig a saját ötleteim vannak. Aztán amikor inspiráció hiányom van, csak előveszem az ötlet dobozaimat és inspirálódok.

GS: Hol lehet személyesen is találkozni a termékeiddel? Vannak üzletek, ahol árulják őket?

Vannak folyamatban lévő megállapodások üzletekkel, ahol egy-két héten belül már elérhetőek lesznek a termékek, de például Zalaegerszegen a Pitypang design-ban már vannak is termékeim. Viszont olyan hálózsákokat készítünk, amelyek egyediek, igazodnak a gyerkőcök korához, neméhez és az évszakhoz is. Egyik üzletben, piacon sem tudok akkora állományt fenntartani, hogy minden méretből, mintából, vastagságból legyen raktáron, így a legjobban a weboldalon választhatók ki a termékek, illetve rengeteg egyedi megrendelés is van.

A piacokon is igyekszem ott lenni, a Babakunyhón Szegeden, és a budapesti Pici Piacokon, bár a hálózsákok nem tipikusan vásári termékek a magasabb áruk miatt, viszont ott találkozhatnak az anyukák velük, megismerhetik, megsimogatják. A piacokon inkább a babaszobás termékek mennek, amelyeket ott helyben meg is tudnak ott vásárolni.

GS: Mennyire szeretnél növekedni?

Szeretnék munkahelyet teremteni magamnak és azoknak, akikkel együtt dolgozom, hogy magabiztosan tudják azt mondani: dolgozhatnak nekem. Nagyon elégedett lennék, ha eljutnánk oda, hogy a vállalkozás őket és engem el tud tartani.  Nekem az lenne a boldogság, ha elmondhatnám magamról, hogy létrehoztam munkahelyet magamnak és azoknak, akikkel most együtt dolgozom.

GS: Milyen terveid vannak a jövőre nézve?

Szeretnék létrehozni babaszoba kollekciókat, a hálózsákokhoz passzoló babaszoba kiegészítőkkel. Már fent vagyok az etsy-n, ezzel már elindultam az USA, Kanada és Ausztrália fele, ebben elég nagy kihívást látok. Előbb-utóbb szeretném én tervezni a mintákat, ennek is folyamatban vannak már az előkészületei.

GS: Mit érzel a legnehezebbnek a munkádban?

Azt hiszem azt, hogy megtaláljam az egyensúlyt a munkám és az anyaság között. Ezért igyekszem, hogy csak a gyermekem alvás idejét használjam a munkára. Szerencsére most már kiszámíthatóan alszik, úgyhogy tudom hozzá igazítani a munkámat. Ha minden én csinálnék, nem tudnék így haladni.

GS: Mi a legfontosabb számodra a termékek megalkotásánál? Mi az, amitől a tieid többet adnak a vásárlóknak?

Arra törekszem, hogy mindamellett, hogy szépek és kedvesek a hálózsákok, a legjobb minőségűek legyenek és a legszebb varrással készüljenek. Számomra nagyon fontos, hogy érződjön rajta a szív és a mögöttes érték. Amikor az anyukák kinyitják a dobozt, akkor érezzék rajta, hogy személyesen nekik készült, ami benne van. Mert nem csak eladni szeretnék, hanem hozzá adni is.

 

[message type=”success|error|info|notice”]

A Goodstuff főszerkesztőjének ajánlása:

Mindig örülünk annak, ha olyan magyar céget találunk, ahol az ötlet a kivitelezés bár csapatmunka, a “vezető fény” mégis egy nő. Csepreghy Rózsában olyan partnerre találtunk, aki profizmusával, és határozottságával példa lehet bárki számára, és remek termékeivel bennünket is inspirált. Nem titok, hogy a Goodstuff főszerkesztőjeként gyakran tesztelem a partnerek termékeit, és a Nobile hálózsákokkal sem volt ez másként. Már kézhezvételkor tudatosul a vásárlóban, hogy minőségben jóval az itthon kapható külföldi termékek fölött áll, és ami igazán egyedi, hogy nem csak újszülötteknek, hanem négy-öt éves gyerekeknek is van kínálat. Mivel az én fiam tipikusan nyüzsgő és nehezen alvó alkat bevetettem a hálózsákot – és (egyáltalán nem csoda) működik. Anyagában és mintájában a Nobile termékek minőségiek, nálunk a Vasmacska párna a legnagyobb kedvenc. Ajánlom a böngészést minden anyukának a Nobile webshopjában, Rózsának csodálatos és minőségi termékei vannak. Üdvözlettel, Judit

[/message]

A Nobile termékeket itt találod: www.nobile.hu 

 

Szöllősi Tímea

Három gyermek anyukája, akinek gyermekkora óta dédelgetett álma az írás. Általános iskolás korában újságot készített saját magának, egy-két példány még mindig lapul valamelyik fiók aljában. Imádja a történelmi regényeket és a reneszánsz Angliát. Leghőbb vágya, hogy legyen még négy keze és napi 48 órája.

  • 1