LOADING

Type to search

Élem Szépítkezem

Közösségi kultúra a vasak birodalmában – Így (ne) viselkedj az edzőteremben

Share

Gyúrni manapság egyre divatosabb; de úgy látszik, az edzőtermi etikett még nem jött divatba… Pedig nem ártana…

A termek gombamód szaporodnak, így nincs is annál kézenfekvőbb, mint a sarki kondit választani célunk eléréséhez, de sokszor sajnos már a gyakorlatok megkezdése előtt felmegy a pulzusunk attól, amit látunk, vagy hallunk. A következő tiltólistát azoknak a „kedves” vendégeknek és edzőknek állítottuk össze, akiket legszívesebben azonnal kihajítanánk a teremből öltözékük, modoruk vagy viselkedésük miatt.

Vigyázat: a nyugalom megzavarására alkalmas sorok következnek!

Papucsot a strandon hordunk, és nem a teremben!

„A teremben váltócipő használata kötelező” – idézet egy tucat edzőterem házirendjéből

Ezt az igen egyszerű és logikus szabályt mai napig nem tudják  felfogni egyesek (érdekes, eddig csak pasikat láttam mezítláb vagy flip-flopban), pedig nem csak vicces látvány (olykor gusztustalan), hanem tökéletesen balesetveszélyes is. A legkomikusabb élményünk az volt, amikor a pacskeres srác pont a kihelyezett “papucsban edzeni tilos” tábla alatt tolta – pedig még illusztrációt is mellékeltek, ha netán nem ismerné a betűket!

Bocsánatos bűn: az az egyszeri alkalom, amikor az ember otthon hagyja a sport cipőjét.

Vegyél már fel valamit!

Kedves Hölgyeim és Uraim, elhisszük, hogy nagyon szépen definiált has- és mellizomra tettetek szert az elmúlt időkben, amire méltán büszkék is vagytok. De a kebleket (mostanában a férfiak esetében a mellbimbókat!) akkor sem illik mutogatni; ami formás, az ruhán keresztül is látszik. Ha meg mégis kiteszitek, amitek van, ne csodálkozzatok, ha megbámulunk titeket.

Az erőkifejtés nem egyenlő az ordítással

A (ki)légzés nagyon fontos; bármilyen sportágról is legyen szó – ez tény. Egy-egy halk sóhaj, vagy sziszegés teljesen normális, de amikor valaki folyamatosan hangosan nyög, az hihetetlenül ki tud zökkenteni másokat a koncentrációból (ami szintén egy kulcsfontosságú dolog a sportban!). Szóval magadban; kérlek.

“Dobozból állva kanalazok, mert így láttam a nagyoktól”

Tudjuk, hogy nagyon fontos percre pontosan három óránként tápanyaghoz jutnod, még akkor is, ha épp edzést tartasz közben, de mi lenne, ha leülnél a csirkerizzsel az előtéri asztalokhoz, fotelekhez vagy a pulthoz és nem szagosítanád be a termet a gőzölgő fokhagymás húsoddal (jobbat mondunk: láttunk már edzőt pizzát is enni bent!), miközben mi megszakadunk a tárcsák alatt és még egy jó darabig nem kajálhatunk? Köszi!

U.i.: Testépítő versenyre készülők utolsó napjaiban elnézendő viselkedés ez (bár ők akkor már nem is nagyon esznek).

Otthon is mindent széthagysz?

Ha már egyszer sikerült felpakolnod a rudat, miért nem tudod a helyére tenni a súlyokat használat után? (Hangsúlyozzuk TENNI és nem dobálni…) Van, hogy percekig keressük az ötös kézi súly párját – de ha egyszer megtaláljuk a ludast, tuti utána hajítjuk!

Erőlködés és zenehallgatás közben nem igazán tudunk beszélni

Na, ezen még nyugalmi állapotban is felhúzzunk magunkat: épp kínlódunk a hasprés gépen, a fülünkben motiváló deep house szól, erre oda lép Karcsika és elkezd szövegelni; „meddig csinálod még?” „Addig, amíg be nem fejezem.” – Hülye kérdésre, hülye válasz.

Ez egy közösségi öltöző, nem pedig nudista tüntetés

Szögezzük le, hogy egészséges, a szépet szerető nők vagyunk, nem vagyunk szégyenlősek, de magamutogatók sem. Szóval láttunk már ezt-azt, de mégis zavarba jövünk, amikor valaki centikre tőlünk szembe jön full meztelenül, úgy, hogy a hatalmas szilikon dekorációi szinte súrolnak, vagy még jobb, amikor leáll velünk órákra “Éva kosztümben” dumálni! A jó Isten áldjon meg; csavard már magad köré a törcsidet!

Az intim területek szőrtelenítése maradjon magánügy

Néhány fitnesz zuhanyzó helyisége egész nyitott, vagy csak egy majdnem átlátszó paraván választ el minket társainktól tisztálkodás közben. Akarva akaratlan is elcsípünk tehát egy-két hát-, nyak- vagy épp “alvázmosást”, na de az, hogy még a bundától is a szemünk láttára szabadul meg valaki, azt hiszem, több mint sok(k). Megtennéd, hogy elintézed ezt otthon?!

(És ugyanez vonatkozik a pattanás kiáztatására és nyomogatására is.)

Alapvetően kikapcsolódni megyünk a fitneszterembe, nem pedig azért, hogy egy fáradt napot újabb idegesítő helyzetekkel fejeljünk meg. Ezért arra kérjük cikkünk kitalált szereplőit, legyenek tekintettel másokra is – legalább arra a röpke egy órácskára.

 

Tags:
Plézer Panna

Nomen est omen – avagy a név kötelez; de Panna nem csak az alliterációt használja szívesen írásaiban, hanem minden egyéb költői eszközt is. Kamasz korában kétszáznál is több verset írt, azóta viszont átnyargalt a prózai vonalra. Főállásban irodavezetőként tevékenykedik egy építőipari közbeszerzésekkel foglalkozó cégnél, amit ugyan nagyon szeret, de a hobbiját; az írást talán még ennél is jobban. Cikkei megírásakor gyakran felhasznál angol irodalmat is; szívesen fordít és fogalmaz át (egészít ki saját véleményével) idegen nyelvű írásokat. Napi Panni elnevezéssel egy népszerű közösségi portálon rendszeresen – és kissé rendszertelenül- posztol az Élet „nagy dolgairól”.

  • 1