LOADING

Type to search

Inspiráció Szépítkezem

Magyar ékszertervezők, akiknek munkáit látnod kell!

Share

Olyan nagyon büszkék vagyunk rájuk, hogy meg is mutatjuk neked, hiszen ékszerből is érdemes a magyart választani. Szöllősi Tímea összeállítása.

Melyik nőt ne lehetne levenni a lábáról egy csodás ékszerrel? Készüljön akár bőrből vagy zsinórból, legyen klasszikus vagy high-tech, sosem elég belőlük.

Freya Glass Design

Az általa tervezett ékszereket nézve, Enyedi Andreát akár üvegvarázslónak is nevezhetnék. Mesés ékszereit viselve szinte mi magunk is átalakulunk, a színek és fények játéka egészen különleges hatást kelt bennünk. Fülbevalói, gyűrűi és karkötői szinte világítanak és egyszerre akár több színben is pompáznak. Mint a történelem megszállottját, engem mindig is elvarázsolt a muránói üvegművészet, talán ezért is imádom annyira Andi muránói ékszerüvegből készült mesés alkotásait. Minden darabja egyedi és megismételhetetlen, hiszen nem előre öntött formákból készülnek, hanem szabadkézi vágással. Ékszereihez nemes acél vagy orvosi acél illesztékeket használ, ezért azok is bátran viselhetik, akik korábban fémallergiában szenvedtek.

http://freyadesign.hu/

Folenta Design

Elegánsabb ruhákhoz, de egy hétköznapi farmer-póló kombinációhoz is tökéletesen passzolnak a Folenta pamut zsinórból komponált ékszerei. A trópusi nyár, és a selymes, meleg nyári szellő hangulatát idézik Réka darabjai, bár hozzá teszem nekem a fekete kollekció a kedvencem és egész télen hordtam őket. Amikor először találkoztam Réka ékszereivel azonnal szerelembe estem. Fiatalos, lendületes, ugyanakkor rendkívül elegáns zsinórból készült darabjai azóta is a kedvenceim, mert bármilyen öltözéket feldobnak és kiegészítenek. Mesébe illőek az egyedi tervek alapján komponált ékszerek, és anyukáknak külön érdekes lehet, hogy kifejezetten tartós, „gyerekálló” alkotások.  (Timit még nem láttam ezek nélkül – a szerk.)

http://folentadesign.com/

Madmé

A bőr csodálatos tulajdonságait álmodja ékszereibe Madarász Dóri és testvére, Alíz, és közösen alkotják ezeket a különleges dizájn darabokat. Igényesség, kifinomultság és tartósság jellemzi ékszereiket, mindeközben nagyon fontos számukra, hogy alkotásaiknak története is legyen. A Madmé kollekció kisszériás jellegénél fogva egészen biztosak lehetünk benne, hogy ékszereink egyediek és nem sűrűn találkozunk szembe velük az utcán.

http://madme.hu/

Splendor

Ha Orsi és Dani ékszereit jellemezni szeretnék a kortalan szépség jut először eszünkbe. Az ékszerek iránti szenvedély és a magas szintű minőség mellett tették le voksukat. Kollekciójukban találhatunk előre készített darabokat éppúgy, mint egyéni megrendelésre készülő személyre szabott ékszercsodákat. Nem a hagyományos formákban, anyagokban és mintákban gondolkoznak, hanem a különlegességre és az egyediségre törekednek. Bármit képesek elkészíteni; csak a megrendelő fantáziája szab határt.

http://www.splendorjewel.com/hu/

Ferencz Vanda

A geometrikus minták és az izgalmas, karakteres anyaghasználat teszik különlegessé ezeket az ékszereket. Vanda szexi ékszerei sárgarézből vagy ezüstből készülnek, de újabban még egy igazi high-tech anyagot, a karbont is felhasználja ékszereihez. Az egyes darabokra jellemző dinamizmus visszaköszön állandóan változó kollekciójában is, hiszen folyamatosan kísérletezik a formákkal és az anyagokkal. Persze emellett állandó, ikonikus darabok is megtalálhatók, melyek a klasszikus időtlenséget és a nemes egyszerűséget szimbolizálják.

http://vandaferencz.com/hu/

Panyi Zsuzsi

Színek, vidámság, játékosság és lendület. Zsuzsi munkáit leginkább ezekkel a szavakkal lehet leírni. Hitvallása, hogy az ékszer ne terelje le a figyelmet a nő szépségéről, inkább eggyé váljon viselőjével. „A lényeg, meglátni az anyagban a szépséget, megragadni a pillanatot, megtalálni hozzá a formát, amik kiemelik és elvarázsolják az üveget.”

http://panyizsuzsi.hu/

Koos Lili

Nem csoda, hogy Lili ékszertervező lett, hiszen egész gyerekkorát a családi aranyműhelyben töltötte. Kifinomult elegancia, játékosság és a klasszikus szépség mind megtalálhatók ékszereiben. Specialitása a drágakövek és a gyöngyök használata, ékszereit főképpen azoknak ajánlja, akik szeretik az idő és értékálló eleganciát és darabokat. A tervezést követően itthon vagy Olaszországban készülnek a meseszép ékszerek, amelyeket sokszor az opera világa ihlet.

http://www.lilikoos.com/?lang=hu

Hát, nehéz lenne egyet választani, hiszen mindegyik csodálatos!

Tags:
Szöllősi Tímea

Három gyermek anyukája, akinek gyermekkora óta dédelgetett álma az írás. Általános iskolás korában újságot készített saját magának, egy-két példány még mindig lapul valamelyik fiók aljában. Imádja a történelmi regényeket és a reneszánsz Angliát. Leghőbb vágya, hogy legyen még négy keze és napi 48 órája.

  • 1