LOADING

Type to search

Élem Fashion Inspiráció

Legyél az a nő, aki divatos és védi a környezetét!

Share

Ideje komolyan elgondolkodni azon, hogy hogyan fér meg egymás mellett a shopping és a környezet védelem, avagy lehetsz még te is zöldebb! Négy szuper egyszerű tippünk van! Érdekel?

Pénztárca barát, és gardróbfrissítő! Mintha minden egyes szó selyemmel simogatná a lelkünket. Nem kell zöld gerillának lenned ahhoz, hogy tegyél a környezetedért, a gyermekeid jövőjéért.

A ruhaipar a második legnagyobb környezetszennyező iparág az olajipar után. (Eileen Fisher divattervező)

Próbáld ki az internetes használt ruha boltokat!

Egy-egy ilyen webshopban hatalmas kínálatot találsz, általában minden ruhadarabról több szögből is készítenek fényképeket, sőt a legtöbb helyen a ruha anyaga is meg van adva. Gyakran a konfekció méret mellet cm-ben is megtalálod a kinézett darab méreteit, így könnyen eldöntheted, hogy megtaláltad-e a tuti befutót.

 

[message type=”success|error|info|notice”]

Pro: neked találták ki, ha szeretsz kényelmesen, otthonról vásárolni illetve ha pontosan ismered a méreteidet.

Kontra: kicsit drágább, mint ha turkálóban vásárolnál és macerás visszaküldeni, ha mégsem lesz jó.

Tipp: Érdemes előre tisztázni a visszaküldés feltételeit, nehogy kellemetlen meglepetés érjen.

[/message]

Ajánljuk:

http://ruhaozon.hu/

https://www.ruhavadasz.hu/

http://greenandgo.hu/

https://hadawebshop.hu/

Keresd meg a lakóhely szerinti börze csoportot a Facebookon!

Egy helyen lakó (általában kisgyermekes) nők csapatával találkozhatsz ezekben a csoportokban, akik rendkívül segítőkészek. Főleg női és gyermek ruhát, játékokat, babázáshoz kapcsolódó dolgokra érdemes itt vadásznod. Könnyen előfordulhat, hogy még te is keresel egy kis pénzt.

 

[message type=”success|error|info|notice”]

Pro: személyesen is megnézheted, felpróbálhatod a ruhadarabot, mielőtt megveszed, megspórolod a postaköltséget és nem kell órákat utaznod, hiszen egy helyen laktok. Tapasztalataink szerint itt találod a legalacsonyabb árakat is. Sőt még akár barátokra, sétálós-játszóterezős ismeretségekre is szert tehetsz itt, hiszen egy idő után már mindenki ismer mindenkit ezekben a csoportokban.

Kontra: nem mindig találod meg azt, amit keresel

Tipp: ezeken a börzéken nem csak te találhatod meg a legjobb cuccokat, hanem egy kis bevételre is szert tehetsz, ha felteszed a nem használt ruhadarabjaidat vagy a gyerekek kinőtt, de még jó állapotú cuccait.

[/message]

Lakásvásár? Szuper ötlet!

Amerikai minta után (garage sale) hazánkban is kezdenek egyre jobban elterjedni a garázs/lakásvásárok, melyek általában FB Börze csoportokban kerülnek meghirdetésre. Ez az esemény pont azt takarja, amire gondolsz: az eladó összegyűjti a már nem használt ruháit, tárgyait és a lakásában vagy garázsában lehet válogatni a megadott napon.

 

[message type=”success|error|info|notice”]

Pro: a börzés csoportokhoz hasonlóan itt is alacsony árakra számíthatsz, hiszen az eladó általában költözés vagy lakásfelújítás miatt szabadulni szeretne a cuccoktól. Az sem mellékes, hogy, nyugodt környezetben válogathatsz, próbálhatsz.

Kontra: az alacsony árak miatt viszont sajnos előfordulhat, hogy olyat is megveszel, amire tényleg semmi szükséged, ez pedig egyáltalán nem támogatja a fenntartható divatot.

Tipp: mindig kérdezz rá, hogy pontosan milyen méretű, stílusú cuccok lesznek. Érdemes elvinni egy barátot/barátnőt, ha nem ismered a házigazdát – fő a biztonság.

[/message]

Barátnős ruhacsere, akár szombat este? Nagyon jó program!

Egyre divatosabbá válik a baráti társaságokban cserélgetni a már megunt ruhadarabokat. Lehet, hogy a barátnőd pont arra blézerre vadászik, amit te már kihasználatlanság miatt kidobni készülsz. Hívd meg a csajokat, főzz egy könnyű ebédet és már mehet is a csere-bere. Nagyon klassz kikapcsolódás, és új kincsekre is könnyedén szert tehetsz!

 

[message type=”success|error|info|notice”]

Pro: tulajdonképpen ingyen juthatsz új ruhákhoz. Sokan nem szeretnek ismeretlenek után hordani ruhákat, még alapos mosás után sem, de ebben a helyzetben nem lesz ilyen probléma, hiszen a barátaid ruhadarabjairól beszélünk.

Kontra: mivel ingyen vannak a ruhák előfordulhat, hogy sokkal több mindent viszel haza, mint kellene.

Tipp: hagyjatok elég időt a csere-berére: jó pár óra elmehet a próbálgatással, főleg, ha pár pohár bor is lecsúszik közben. Azokat a ruhákat pedig, amik senkinek sem kellettek, pakoljátok össze és közösen vigyétek el a legközelebbi adománygyűjtő pontba, így duplán jól jár mindenki.

[/message]

Ugye, hogy nem is olyan nehéz egy kicsit jobbá tenni a világot? Kezd el szervezni a ruhacserét! Ez a hétvége, hogy hangzik?

Igazán érdekel a környezetvédelem? Találtunk egy magyar céget, akik újrahasznosított csomagolásban utaznak! Szerintünk nagyon menő!

Lebomló poharakkal harcol a környezetért egy zseniális magyar dizájncsapat

Jó látni, hogy nem csak én érzem személyes szívügyemnek a környezetvédelmet, hanem léteznek olyan hazai start-up vállalkozások, ahol az elhivatottság nem pusztán jól hangzó marketingfogás. Interjúztunk a Doremi Today operatív igazgatójával. Kondás Kata és a Doremi (Do Recycle Mission) Today csapata számára elsődl…

Tags:

You Might also Like