LOADING

Type to search

Utazom

Kastélyszállók itthon, ahová idén menj el!

Share
Kikapcsolódás, ami jár neked. Van néhány olyan hely, ahol igazi királynőként bánnak veled, hiszen megérdemled!

Akik szeretik a történelmi helyeket és a régi idők történeteit, azoknak ezek a különleges magyar szállodák tökéletes kikapcsolódást és felejthetetlen élményeket nyújthatnak.
Chateau Földváry
Mesés történelmi hangulatba ágyazva található Öttevényben ez a „Öko Luxus Boutique Hotel” – ahogy magát hívja. És a kastélyszálló alaposan rászolgál az elnevezésre, hiszen minden szolgáltatásukban hangsúlyosan figyelnek erre. Kizárólag környezettudatos és klórmentes tisztitószereket használnak, még a medencében is. Ételkínálatuk legnagyobb részét laktóz és gluténmentes finomságok alkotják és amikor csak lehet kerülik a finomított cukrot is; természetesen a mindig friss kínálatukhoz a saját organikus kertjük adja a hozzávalókat. A szobák és a lakosztályok olyan figyelemre méltóak, hogy azokban minimum hercegkisasszonynak érezzük magunkat. Ami minket egészen elvarázsolt, hogy mesebeli szobák közül választhatunk: a bájos tavaszi hangulatú, a gyönyörű nyári romantikus, vagy akár az őszi varázst megjelenítő, esetleg a tél szépségét idéző. Egy biztos, bármennyit is időzünk itt, felejthetetlen élményben lesz részünk.
http://chateaufoldvary.com/hu/
 Prónay-kastély
A XIX. században feltehetően kisnemesi kúria volt ez a mára csodás átalakításon átesett kastélyszálló. A korábbi tulajdonos a Prónay család volt, akik Túrócz vármegye legősibb birtokosai voltak. A II. világháborút követően pusztulásra ítélt kastélynak jelenlegi tulajdonosa adta vissza régi csillogását, amelyet részletes és tudományos kutatómunka előzött meg. A korhűen berendezett impozáns lakosztályokban és a kastélyhoz tartozó vendégházakban azonnal Batthyányi Felícia és Prónay Mihály korában érezhetjük magunkat.
http://www.pronaykastely.hu/
Apponyi Kiskastély Minihotel
2017-ben Európa tíz legszebb kastélyhoteljai közé sorolták az Apponyi Kastélyt, és elnyerte a Legjobb Történelmi Hotel díjat is. Ide érkezvén olyan, mintha hazatérnénk saját középnemesi kúriánkba, mert bűbájos falusi milliő, családias hangulat és mesés kiszolgálás vár a Tolna megyei Medinában. A környezettudatos vendéglátás itt is alapvető szempont, így természetes, hogy van elektromos töltőállomás, és természetes, hogy a konyhában és az étteremben előforduló alapanyagok jó része mind organikus gazdálkodásból származik. A hatalmas kastélybirtokon megannyi program vár: kajakozás, kenuzás, bortúrák, főzőtanfolyam, és akkor még a hőlégballon repülést nem is említettük. Ha pedig valakinek lovagolni támadna kedve, a szomszédos biofarmon még erre is van lehetőség.
http://apponyikiskastely.hu/
Széll Kálmán Kastélyszálló
A XIX. században Széll Kálmán pénzügyminiszter nyári rezidenciája volt, aki pihenésre és feltöltődésre használta ezt a szubalpesi klímájú varázslatos birtokot. Az ősfás parkhoz tartozó rátóti erdőben korábban maga Deák Ferenc ültetett tizenhárom fát az aradi vértanúk emlékére. A szálloda saját medical wellness részlegét azért hozta létre, mert hisz abban, hogy az öregedés folyamata szervezetünk sejtjeinek megújulásával lassítható. A gyógyítás művészetét egy új aspektusból közelíti meg: gyógykezeléseikkel a test és a lélek harmoniáját szeretnék megteremteni. Táplálkozási tanácsadással, frissítő módszerekkel és tüneti kezeléssel szeretnék vendégeiknek megmutatni az egészséges élethez vezető utat.
http://www.rexclinic.hu/
Batthány Kastélyszálló
A régi idők eleganciáját sugárzó kastélyban eltöltött minden pillanat egy igazi kényeztetés a testnek és a léleknek. Az épület ódon falai több százéves történeteket mesélnek nekünk, hiszen alapjait 1490-ben rakták le, majd az 1800-as évek közepén került a Batthyány család birtokába. A felújított kastélyhoz 2014-ben készült el a Kúria és Golf Resort épülete is, amelynek szomszédságában egy nemzetközi versenyek lebonyolítására is alkalmas golfpálya található. Az ízlésesen berendezett szobákban azonnal otthon érezhetjük magunkat, annyi különbséggel, hogy itt kedvünkre élvezhetjük a wellness nyújtotta élvezeteket is.
http://wellnesskastely.hu/
Fried Kastély
Egy hamisítatlan főúri uradalom a Fried Hotel Kastélyszálló, amely magában foglalja a Kastélyt, a Liliom szárnyat és a családias hangulatú Vadászházat. A birtokot egy többhektáros francia park öleli körül szőlődombokkal és erdőkkel tarkítva. Fried Imre egykori vadászkastélyában található lakosztályokban a főúri elegancia és a romantikus hangulat uralkodik, míg a Liliom szárny a modernebb, ugyanakkor elegáns stílust képviseli. A domboldalban megbúvó Vadászházat nem csak a vadászat szerelmeseinek, hanem nagyobb családoknak és társaságoknak ajánlják.
https://www.friedhotel.hu/
Teleki-Degenfeld Kastélyszálló
A rég letűnt nemesi korszak világába repít minket ez a valóságos ékszerdoboz vadvirágos Szirákon. A pompásan berendezett szobák a kastély főépületében és mellékszárnyában kaptak helyet. Különlegességük, hogy a kastély hajdani lakóiról kapták nevüket, akik a történelemben jelentős szereppel bírtak. Fantasztikus kikapcsolódási lehetőségeket kínál a lovaglástól a hintózásig, a tekétől a vadászaton át egészen a wellness élmények nyújtotta programokig.
http://kastelyszirak.hu
Mindegyik úticél csodás! Talán csak annyi kérdés maradt bennünk: hová is menjünk először?
Tags:
Szöllősi Tímea

Három gyermek anyukája, akinek gyermekkora óta dédelgetett álma az írás. Általános iskolás korában újságot készített saját magának, egy-két példány még mindig lapul valamelyik fiók aljában. Imádja a történelmi regényeket és a reneszánsz Angliát. Leghőbb vágya, hogy legyen még négy keze és napi 48 órája.

  • 1